3 voordelen van een vouwmes

17 mei 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw zakmes, dan heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt natuurlijk kiezen voor een traditioneel Zwitsers zakmes, maar daar is de nieuwigheid inmiddels wel een beetje af. Ook zijn er de bijzondere messen, zoals een survival mes of een karambit. Wil je toch iets minder exotisch, dan kom je al gauw uit bij een vouwmes. De laatste tijd neemt de verkoop van vouwmessen gestaag toe, omdat mannen zich realiseren hoe handig dit type mes kan zijn. Bovendien is een opvouwbaar mes –mits dit aan strenge voorwaarden voldoet- legaal in Nederland, dus handel je niet in strijd met de wet. Voor iedereen die nog niet overtuigd is, staan in dit artikel drie voordelen van een vouwmes:

  • Altijd bij de hand, maar niet opvallend
  • Eenvoudig mee te nemen
  • Sterk stuk gereedschap

In de eerste plaats is een vouwmes altijd bij de hand, maar niet te opvallend. Je kunt het mes bij je dragen, zonder dat je andere mensen daarmee afschrikt. Op een groter mes reageren mensen toch heftiger dan op een kleiner exemplaar. Je wilt geen schade oplopen aan je reputatie. Een vouwmes stop je eenvoudig weg, maar is wel altijd in de buurt wanneer je het nodig hebt. Een tweede voordeel is het formaat van het zakmes. Een normaal zakmes kan soms erg lang zijn en een survival mes is heel lastig mee te nemen. In beide gevallen heb je een ‘sheath’ nodig om het mes af te dekken en jezelf te beschermen tegen ongelukken. Bij een vouwmes is dat niet het geval. Ben je klaar met het doorsnijden van die verpakking, of het afsnijden van die tak, dan berg je het mes gewoon weer op in je binnenzak. Een goed zakmes beschikt bovendien over een vergrendeling, waardoor alleen jij bepaalt of het lemmet zich kan in- of uitklappen.

Vouwmes: stevig en bruikbaar

Een derde voordeel is de betrouwbaarheid van een vouwmes. Eigenaars merken dat op twee manieren, in de bruikbaarheid van het mes en de duurzaamheid. Een vouwmes is eigenlijk altijd ingeklapt, tenzij het wordt gebruikt. Dat betekent dat de lengte van het mes maximaal kan zijn, zonder dat je daar de negatieve gevolgen van ondervindt. Je beschikt dus over een krachtig mes, dat te gebruiken is voor nagenoeg elke toepassing. Hiermee voorkom je situaties waarin je met een klein zakmes een enorme boomtak om moet zagen; je hebt altijd het juiste gereedschap bij de hand. Daarnaast is een vouwmes in de regel erg duurzaam. Het mes raakt niet bot, omdat het omgeklapt kan worden. Ook blijft het op deze manier beschermd tegen de elementen. Regen zal je mes dus niet beschadigen of laten roesten. Kortom: met een vouwmes beschik je niet alleen over een bruikbaar mes, maar ook over een exemplaar waar je jaren mee vooruit kunt! Nieuwsgierig geworden? Surf dan eens naar https://www.knifestore.nl/categorie/soorten/vouwmes/! Op die site vind je de nieuwste zakmessen tegen de scherpste prijzen. Ook  zie je direct of een mes is afgeprijsd. Zo betaal je nooit te veel!

Lees je goed in!

Wanneer je een product koopt, is het altijd slim om je even in te lezen. Je komt dan direct te weten hoe het product werkt en hoe je daar mee om moet gaan. Deze regel geldt misschien nog wel meer voor zakmessen: je moet goed weten hoe je het exemplaar moet bedienen. Laat je dus goed instrueren, lees de gebruiksaanwijzing, of vraag om aanvullende informatie. Leer direct hoe de vergrendeling werkt, of hoe je het mes snel kunt opvouwen. Zo voorkom je ongelukken!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn