3D printers

15 augustus 2017

Posted in ICT en Techniek

Nu is het moment om een 3D printer te kopen! De markt voor 3D printers is constant in ontwikkeling en bij 3D Printer Kopen Gids denken we dat nu het moment is om hier van te profiteren. De eerste modellen 3D printers waren vaak moeilijk te bedienen en hadden allerlei kinderziektes, maar met de nieuwste modellen is dit allemaal opgelost. Ook krijg je steeds meer waar voor je geld. Zo hadden de meeste printers vroeger een enkele printkop, maar nu kun je al diverse instapmodellen vinden met twee of meerdere printkoppen. Ook wordt de besturing steeds gemakkelijker, zodat je minder technische kennis nodig hebt om je 3D printer te gebruiken. Maar waar let je op bij de aanschaf van een 3D printer en wat is de beste keuze? Wij helpen je graag, dus lees snel verder om meer te weten te komen over 3D printers en hun voor- en nadelen.

De beste 3D printers

Als je op zoek gaat naar een 3D printer dan is het eerste wat je jezelf af moet vragen is: wat is mijn budget? 3D printers zijn er in heel veel verschillende prijsklassen, van simpele instapmodellen tot enorme professionele installaties, waar je praktisch alles mee kunt printen. Natuurlijk verhoudt je budget zich ook met wat je eisen zijn voor een 3D printer en waar je genoegen mee wilt nemen. Wil je bijvoorbeeld per se een hoge printkwaliteit, dan is de kans dat je dat gaat bereiken met een goedkope 3D printer niet zo groot. Wij raden je dan ook aan om eerst gewoon even rustig rond te kijken en uit te zoeken wat er allemaal mogelijk is met een 3D printer. Op deze manier kom je erachter wat een 3D printer allemaal kan doen en waar jij dan de printer voor kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat je de juiste 3D printer koopt. Als je een budget gekozen hebt is de volgende vraag: hoe technisch ben jij? Ook al hebben 3D printers de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt, het zijn nog steeds redelijk ingewikkelde apparaten waar je mee moet leren omgaan. Als je zelf niet zo technisch bent en niet zoveel zin hebt om aan je 3D printer te sleutelen dan vallen sommige 3D printers al af. Echter is het tegenwoordig steeds beter mogelijk om ook zonder technische kennis een 3D printer te gebruiken, dus je je hoeft je geen zorgen te maken! Stel dat je wel graag bezig gaat met technologie en niet vies bent van een beetje sleutelen aan je 3D printer dan kun je er ook voor kiezen om een bouwpakket te kopen. Dit bouwpakket zet je zelf in elkaar en je hebt een volledige 3D printer. Niet alleen is dit een goedkope manier om een 3D printer te kopen, het is ook nog eens een waardevolle ervaring, waar je veel van zult leren over de werking van je 3D printer.

De juiste 3D printer voor jou

Naast dat sommige 3D printers iets technischer zijn dan anderen speelt ook de vraag ‘wat wil je printen?’ een belangrijke rol. 3D printers gebruiken diverse printtechnieken en deze hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Dat gaat zover dat je met sommige printtechnieken objecten kunt printen die met een andere printtechniek gewoon niet mogelijk zijn. Het is dus belangrijk om goed op te letten wat de printtechniek is die je 3D printer gebruikt en of die printtechniek datgene kan bereiken wat jij voor ogen hebt. Ook spelen bijvoorbeeld materiaalkeuze en printsnelheid een belangrijke rol bij het kiezen van een 3D printer, net zoals kwaliteit. Kijk daarom eens goed op onze website en gebruik de kennis die je hier opdoet om de juiste keuze te maken. Veel printplezier!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn