Audi A8 winterbanden

5 februari 2016

Posted in Auto's en Motoren

Wanneer de winter weer om de hoek komt kijken heeft je Audi A8 weer een opknapbeurt nodig. Niet omdat de auto niet tegen een stootje kan, maar omdat met goed onderhoud de wagen veel langer meegaat. Een volledige check is dus vereist. Belangrijk zijn met name de winterbanden. Audi A8 winterbanden zijn essentieel om ook in de winter lekker van de auto te kunnen genieten. Wanneer je op zomerbanden in de sneeuw terecht komt zul je merken dat dit minder comfortabel is. Bovendien wil je de auto natuurlijk zonder schade de winter door helpen. Waarom zijn Audi A8 winterbanden nodig?

  • Veiligheid
  • Grip
  • Noodzaak
  • Comfort

In de eerste plaats gaat alles natuurlijk om de veiligheid. Zonder winterbanden moet je op gladde wegen uitkijken waar je rijdt. Je kunt niet verwachten tot dunnere zomerbanden net zo veilig en stabiel op de weg liggen als de winterbanden. Stel je voor dat je met het gezin op wintersport gaat. Je bent dan niet alleen zwaarbeladen, maar met een dakkoffer of een karretje ga je de weg op. Wanneer de auto in een slip terecht komt is het einde zoek. De samenstelling van het rubber van Audi A8 winterbanden is anders dan die van de zomerbanden. Vanwege deze andere samenstelling presteert de band beter bij een temperatuur onder 7 graden. Het rubber houdt meer contact met de grond. Ook is het profiel van Audi A8 winterbanden is anders dan de set voor in de zomer. Waar een profieldikte van 1,6mm nodig is voor een zomerband is dit al gauw 4mm bij een goede winterband. Met een dikker profiel houd je meer grip op een gladdere ondergrond. Dit wil overigens niet zeggen dat je meer contact met de grond moet hebben, in tegendeel. Wanneer je erg brede banden hebt en grote velgen moet je kiezen voor de allerkleinste maat die nog wordt aanbevolen. Waarom? Een groter contact met de weg vergroot de kans op ongelukken. De band komt met meer gladde gedeeltes van de ondergrond in aanraking. In sommige Europese landen bestaat er ook wetgeving omtrent het voeren van winterbanden. In Duitsland is het bijvoorbeeld een noodzaak. Iedereen is verplicht om winterbanden te voeren bij winterse omstandigheden. Hetzelfde geldt voor delen van Frankrijk en Italië en het grootste gedeelte van Scandinavië. Audi A8 winterbanden zijn dus niet alleen veilig, maar in sommige landen ook een echte noodzaak. Tot slot comfort: de Audi A8 winterbanden presteren beter wat dit betreft dan de zomerbanden. In de winter lange afstanden afleggen? De Audi A8 winterbanden zorgen dat je zonder problemen en comfortabel op je bestemming aankomt.

Audi A8 winterbanden of “All Season” banden?

Veel mensen kiezen de laatste tijd voor zogeheten “All Season” banden. Dit zijn banden die een beetje tussen zomerbanden en winterbanden inhangen. Zijn deze banden beter dan de Audi A8 winterbanden? Het antwoord is ja en nee. In de winter zijn deze banden beduidend beter dan de zomerbanden.  Ze hebben niet het specialisme dat de Audi A8 winterbanden wel hebben. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de remweg van een gemiddelde auto die rijdt met 50 kilometer per uur. Het is een Nederlandse winter, dus er ligt sneeuw op de weg maar het is niet heel erg koud. In een winter zoals hier beschreven heeft een Audi met Audi A8 winterbanden in deze situatie een remweg van ongeveer 25 meter. Wanneer je “All Season” banden gebruikt ligt deze remweg op ongeveer 35 meter. Met de zomerbanden is er geen houden aan: pas na meer dan 60 meter sta je stil. Je ziet het grote verschil tussen de verschillende sets met banden. De Audi A8 winterbanden komen als winnaar uit de bus, kort gevolgd door de seizoensbanden die dus sowieso een stuk beter presteren dan de zomerbanden. Ze zijn echter nog niet zo goed als de Audi A8 winterbanden. Een ander nadeel van de seizoensbanden is dat ze minder grip hebben op steile hellingen. Dit type banden zijn dus ongeschikt voor bijvoorbeeld een vakantie in de bergen. Ook het bereiken van een wintersportbestemming is lastiger. Uiteindelijk is het dan dus wel duidelijk; je wilt gewoon Audi A8 winterbanden gebruiken onder winterse omstandigheden. En in de zomer? In de zomer is het niet voordelig om met winterbanden te rijden. In de zomer hebben winterbanden een slechte wegligging en slijten ze erg snel. Ook neemt de remweg van een winterband in de zomer aanmerkelijk toe. Seizoensbanden hebben in de zomer dus een streepje voor op de Audi A8 winterbanden, maar waarom zou je dan geen gewone zomerbanden monteren?

Beste banden tegen de laagste prijzen

Bij JD banden & velgen vind je de beste Audi A8 winterbanden tegen de meest voordelige prijzen. Vaak zijn de sets die worden verkocht licht gebruikt maar hebben deze nog een uitstekend profiel. Je betaalt dus niet de volle mep maar hoeft zeker niet bang te zijn dat de banden van slechte kwaliteit zijn. Voor Audi maar ook voor allerlei andere merken biedt deze site banden en velgen aan. Hierbij kun je denken aan de BMW, Mini, Mercedes, en Volkswagen. Voor een uitgebreide selecte van banden en velgen surf je dus snel naar http://www.jdbandenvelgen.nl. Op de site is het ook heel eenvoudig om contact op te nemen met de klantenservice. Je vult een simpel contactformulier in en binnen uren neemt een deskundig werknemer contact met je op. Heb je dus een persoonlijke vraag, schroom dan niet om deze te stellen! Ga vandaag nog naar de site en ga met een goed gevoel op wintersport!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn