Bent u op zoek naar een import auto?

30 januari 2020

Posted in Auto's en Motoren

Via de website zorgeloosimporteren.nl kunt u geholpen worden wanneer u een import auto wilt kopen. Er komt een hoop bij kijken wanneer u een auto gaat importeren. Het is wel zo dat dit enorm veel geld kan besparen in vergelijking met het kopen van een auto in Nederland. Maar er zijn wel wat zaken waar u op moet letten. Zorg er daarom voor dat alles goed is geregeld. Ik wil je hier graag iets meer over vertellen. Allereerst is het de bedoeling dat je op zoek gaat naar een auto die je wilt kopen. Hierbij dien je op verschillende dingen te letten, bijvoorbeeld de staat van de auto en de verkoopprijs. De verkoopprijs van een import auto ligt in de regel lager dan een reguliere auto. Toch dien je na te gaan of het wel echt voordeliger is om de import auto in het buitenland te kopen. Ik adviseer je om altijd na te gaan wie de verkoper van de auto is. Het is belangrijk om te weten of deze verkoper te vertrouwen is. Om hier achter te komen kun je bijvoorbeeld op internet zoeken naar informatie over de verkoper van de import auto. Wellicht zijn er wel beoordelingen over deze persoon te vinden. U wilt natuurlijk niet dat u een auto koopt waar u later spijt van krijgt. De voordelen van deze dienstverlener zijn als volgt:

  • Personeel heeft ervaring met het kopen van buitenlandse auto’s
  • er is veel kennis in huis
  • u hoeft zich niet te verdiepen in allerlei regels

Waar moet je op letten bij het kopen van een import auto? 

U weet waarschijnlijk dat u in Nederland BPM moet betalen wanneer u een nieuwe auto koopt. Dit is ook het geval als u een auto met een buitenlands kenteken koopt. Het is verstandig om vooraf het bedrag aan BPM uit te rekenen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de specificaties van de import auto. Voordat uw nieuwe import auto in Nederland de weg op kan, moet deze worden gekeurd. Dit gebeurt door de RDW. Deze keuring moet plaatsvinden bij iedere auto die is geïmporteerd uit het buitenland. Het maakt dus helemaal niet uit of deze auto in het buitenland al is gekeurd. Vervolgens moet de import auto een Nederlands kenteken krijgen. Zonder dit kenteken mag u als inwoner van Nederland namelijk niet rijden in uw import auto. Meestal ontvangt u het kenteken een week nadat u de BPM heeft betaald. Vanaf dat moment kunt u de kentekenplaten laten maken.

Zijn er bijkomende kosten bij het kopen van een auto in het buitenland?

Wanneer u de import auto wilt importeren ligt het voor de hand dat u deze auto zelf uit het buitenland moet ophalen. Het is dus te verwachten dat u extra kosten zult maken. Hierbij kunt u denken aan reiskosten maar bijvoorbeeld ook aan een hotelovernachting. Het is aan te raden om vooraf een goede schatting van de kosten te maken. Wanneer u zonder zorgen een auto wilt importeren kunt u via deze site om advies vragen. Men neemt namelijk al uw zorgen weg. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het kopen van een import auto. Men heeft veel ervaring en kennis van zaken. Om die reden kan uw nieuwe auto worden gecontroleerd op mogelijke gebreken. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn