Buikspier oefeningen voor een mooi lichaam

9 mei 2016

Posted in Mens en gezondheid

bestebuikspieroefeningen - Buikspier oefeningenIedereen wil er natuurlijk graag goed uitzien, maar niet bij iedereen lukt dit zomaar. Sommige mensen zijn van nature gezegend met een strak en slank lichaam, anderen moeten veel buikspier oefeningen en andere trainingen doen om hun lijf slank en gezond te houden. Het is niet eerlijk verdeeld, maar zo is het nu eenmaal. In onze cultuur wordt het gewaardeerd en als mooi beschouwd als je strak in je vel zit en velen zullen het daar mee eens zijn. Nu de zomer er weer aan komt en de badkleding straks weer uit de kast gehaald zal worden, is een strakke buik helemaal voor velen een doelstelling. Je zult er dan niet aan ontkomen om de nodige buikspier oefeningen te doen. Voor veel mensen is het immers zo dat ze niet zomaar een strakke buik hebben. Buikspier oefeningen zijn voor velen niet de meest favoriete training, zij houden meer van andere trainingsactiviteiten. Maar het is wel zo dat buikspier oefeningen nu eenmaal het meest effectief zijn als je wilt dat vooral je buikzone er mooi uitziet. En dat wil je natuurlijk wel als je in zwembroek of bikini loopt. Waar je ‘s winters een klein buikje nog wel kunt verdoezelen met een wat wijder shirt of trui, is dat op het strand of bij het zwembad natuurlijk geen enkele optie meer. Je hebt dan twee opties aan het eind van de winter: besluiten dat dat buikje jou niet deert of hard je best doen om deze kwijt te raken. Kies jij voor het laatste, dan is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan met buikspier oefeningen en er zo voor te zorgen dat je buikje verdwijnt en er misschien zelfs wel een mooi sixpack tevoorschijn komt.

Buikspier oefeningen voor gezond lichaam

Nu zijn buikspier oefeningen niet alleen maar heel erg nuttig om er mooi uit te zien, hoewel dit voor veel mensen toch de voornaamste reden zal zijn om met deze trainingen aan de slag te gaan. Er is echter een heel andere en belangrijke reden om toch jezelf te overtuigen om buikspier oefeningen te gaan doen, namelijk dat het voor je gezondheid erg belangrijk is. Wist je dat buikvet het ongezondste vet is dat je in je lichaam kunt hebben? Vet op je armen, heup, billen en benen is vervelend, maar voor je gezondheid een veel minder groot probleem. Buikvet zit namelijk direct in de buurt van je organen en kan er voor zorgen dat je organen vervetten. Het buikvet maakt het voor je organen een stuk lastiger om hun werk goed te doen. Dit kan er voor zorgen dat je last krijgt van een te hoge bloeddruk, een verhoogd cholesterol en een verhoogde hartslag. Dit zijn natuurlijk ernstige gezondheidsrisico’s die je graag mijdt. Om deze potentiĆ«le problemen te vermijden, is het dus belangrijk om buikspier oefeningen te doen. Daarmee zorg je ervoor dat er een goede spierlaag tussen het vet en de organen komt te liggen. Natuurlijk zijn buikspier oefeningen alleen niet voldoende om ervoor te zorgen dat je buikvet ook echt verdwijnt en dat je een slank lijf krijgt. Dit krijg je enkel voor elkaar door ook gezond er bij te eten. Dit betekent niet dat je nooit meer eens mag zondigen, maar het betekent dat je je in ieder geval het grootste gedeelte van de tijd voedt met gezonde voedingsmiddelen, zoals granen, fruit en groente. Door buikspier oefeningen te combineren met een gezond voedingspatroon kun je het voor elkaar krijgen om echt een slanker en gezonder lichaam te krijgen. En wie wil dat nu niet?

Verschillende trainingen

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om buikspier oefeningen uit te voeren, je hoeft echt niet enkel sit-ups te doen, hoewel deze natuurlijk vaak wel deel uitmaken van een trainingsprogramma voor buikspieren. Ben jij op zoek naar goede buikspier oefeningen en manieren om je buikvet kwijt te raken? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij bestebuikspieroefeningen.nl. Zij hebben verschillende workouts en eetpatronen voor je verzameld. Zo vind je bij hen bijvoorbeeld informatie over het paleo dieet, waarbij er uitgegaan wordt van een voedingspatroon dat zoveel mogelijk teruggaat op de eetwijze van onze verre voorouders. Ook vind je bij hen informatie over het koolhydraatarm dieet. Daarnaast bieden zij natuurlijk veel informatie op het gebied van buikspier oefeningen. Je kunt bij hen verschillende programma’s bestellen waarmee je zelf aan de slag kunt gaan, zoals:

  • de strakke buik bijbel
  • het Sixpack in 70 dagen programma
  • de Kettlebell workout

Over deze drie methodes vind je uitgebreide informatie op hun website, zodat jij kunt bepalen welke methode het best bij jou past. Want dat is natuurlijk wel belangrijk, een training moet naast nuttig het liefst ook leuk zijn. Dat maakt het immers een stuk eenvoudiger om vol te houden. Naast deze drie methodes vind je bij hen ook een overzicht van verschillende buikspier oefeningen met daarbij voorbeeldvideo’s. Zo kun je niet alleen lezen wat je moet doen, je kunt het ook zien. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om thuis met de oefeningen aan de slag te gaan. Je vindt bij hen bijvoorbeeld uitleg over het doen van crunches, twisted crunches, reverse crunches en de lying knee raises. Dit zijn slechts een aantal van de oefeningen die zij te bieden hebben. Wil jij ook graag een strakkere buik hebben en gezonder worden? Dan vind je bij bestebuikspieroefeningen.nl dus voldoende informatie om met buikspier oefeningen aan de slag te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn