De gezonde eigenschappen van rauwmelkse yoghurt

20 oktober 2018

Posted in Dieren en Toebehoren

Volvette rauwe melk, dat is waar rauwmelkse yoghurt van is gemaakt. Net als in de rauwe melk zijn ook in rauwmelkse yoghurt alle gezonde eigenschappen behouden gebleven. De melk is niet gesteriliseerd of gepasteuriseerd, maar gefermenteerd. Deze fermentatie garandeert de houdbaarheid van zowel de melk als de yoghurt en maakt, dankzij het feit dat fermentatie het enzym lactase niet afbreekt, dat dit product ook door mensen met lactose-intolerantie kan worden genuttigd. Lactase is namelijk belangrijk in het afbraakproces van lactose door je lichaam. Aan rauwmelkse yoghurt worden prebiotische culturen, de AB-yoghurtcultuur, toegevoegd. Hierdoor komen de goede bacteriën terecht in het darmenstelsel en worden deze niet eerst door de maag afgebroken. Dit bevordert de spijsvertering en daarmee je gezondheid. Hoe meer lactobacillen in de dikke darm, hoe meer de productie van schadelijke toxinen wordt geremd. Daarnaast zorgt de fermentatie ervoor dat er meer vitamine K2 in de rauwmelkse yoghurt zit, wat meer afweer biedt tegen hart- en vaatziekten. Rauwmelkse yoghurt is dus een natuurlijk product met zeer veel goede eigenschappen.

Waar kun je rauwmelkse yoghurt kopen?

Volgens de Nederlandse wetgeving mogen er geen rauwe melk en producten die van rauwe melk gemaakt zijn zoals rauwmelkse yoghurt verkocht worden in supermarkten. Dit is mede ontstaan in een tijd toen er nog ziekten zoals TBC onder runderen heerste. Ondanks dat de technologie en wetenschap in de afgelopen 70 jaar sterk is verbeterd, is de stap naar verkoop van rauwe  melk nog steeds niet gemaakt. Gefermenteerde rauwe melk en andere zuivelproducten mag wel verkocht worden in supermarkten, wat voornamelijk komt door de PH-waarde die de rauwe producten krijgen door de fermentatie. Er zijn echter vele plekken te vinden waar rauwmelkse producten van Raw Milk Company, producent van deze producten, worden verkocht. Op rawmilkcompany.nl staat onder ‘winkels’ een lange lijst met vele verkooppunten als winkels, markten en webwinkels. De rauwmelkse yoghurt wordt veelal wel verkocht bij reformhuizen, natuurwinkels en winkels voor gezonde voeding.

Over de Raw Milk Company

De twee biologische melkveebedrijven ’t Ecoloar en Het hengelman zijn gaan samenwerken om samen op zoek te gaan naar een manier om hun melk te verwerken tot bijzondere zuivelproducten. Er werd al veel geëxperimenteerd door de mensen van ‘t Ecoloar, waar het merk RauwPower uit geboren is. Na een verhuizing naar Twente is de samenwerking met Het Hengelman ontstaan en is de specialisatie in de productie van biologische rauwmelkse zuivel tot gang gekomen. Deze biologische producten helpen mensen bij een gezonder en energieker leven. Vooral mensen met chronische darmklachten hebben er baat bij, zoals mensen met:

  • PDS
  • Ziekte van Crohn
  • Colitis Ulcerosa
  • Obstipatie
  • Diarree

Ook werkt het in de strijd tegen andere klachten zoals eczeem, reumatische klachten, hooikoorts en astma. Er zijn steeds meer onderzoeken gaande om aan te wijzen wat de voordelen zijn van rauwmelkse producten. Naast rauwmelkse yoghurt levert de Raw Milk Company ook:

  • Kefir
  • Yoghurt
  • Kefir hangop
  • Yoghurt hangop
  • Jus de lait

Deze worden geleverd aan diverse groothandels, zowel in Nederlands als in België, waarmee het mogelijk wordt gemaakt dat in een groot aantal biologische en natuurwinkels de rauwmelkse zuivel te vinden is. Ook plaatselijk in delicatessenzaken kan rauwmelkse yoghurt en andere producten van de Raw Milk Company verkocht worden. Indien jouw lokale winkel dit nog niet heeft, vraag ernaar bij de medewerkers. Zij kunnen er vaak voor zorgen dat deze producten in het assortiment worden toegevoegd. Woon je nou in de buurt van Heino, dan kun je via de site www.rawmilkcompany.nl een bestelling opgeven die je kunt afhalen bij Fakkert Diervoeders. Het is daarbij ook mogelijk om biologisch vlees te kopen, waarbij meer dan alleen rundvlees verkrijgbaar is.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn