De overblijf goed geregeld

25 april 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Binnen Nederland kennen we verschillende soorten schoolsystemen en als leerkracht vind ik dat natuurlijk heel erg interessant. Zo heb ik het altijd erg verrassend gevonden dat er bijvoorbeeld niet op alle scholen voor de mogelijkheid van overblijf gekozen wordt. Niet dat de kinderen op deze scholen nu gedwongen worden om naar huis te gaan, vaak wordt er dan gewerkt met een continurooster, waardoor de kinderen slechts een korte pauze krijgen, voordat zij aan het tweede gedeelte van de dag beginnen. Dit betekent natuurlijk wel dat zij uiteindelijk een stuk eerder naar huis kunnen en dat vindt geen enkel kind een probleem. Als u als school echter een langere overblijf aanbiedt, dan houdt dat vaak wel in dat u als docent extra lange dagen maakt. Dit begon zijn tol te eisen binnen ons team. We zijn dus gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat hier zeker iets in moest veranderen, alleen vonden we het lastig om te bepalen wat dit dan was.

  • Veilig
  • Ontspannen
  • Gezellig

rblijf iets moet zijn voor met name de kinderen dan is het wel veilig, ontspannen en gezellig. Het moet voor de kinderen het moment van de dag zijn waarop ze kunnen opladen voor het tweede gedeelte van de dag en dat kan natuurlijk alleen als ze zich ook echt kunnen ontspannen. Dat is soms echter gemakkelijker gezegd dan gedaan en daarom is het bij overblijf altijd goed om in de gaten te blijven houden hoe de dingen nu verlopen. Als docent krijg u hierdoor echter bijna nooit de gelegenheid om zelf even bij te komen en dat kan behoorlijk zwaar zijn. Hier zochten we dus een oplossing voor.

De overblijf leuker maken

We wilden graag de overblijf op onze school leuker maken voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. Hiervoor hebben we dan ook de hulp ingeschakeld van Kinderstralen. Met Lunchen op school werken zij er iedere dag erg hard aan om voor iedere school de juiste vorm van overblijf te vinden. Het fijne van Kinderstralen is dat ze hier goed begrijpen dat geen enkele school in Nederland hetzelfde is. En dit heeft niet alleen te maken met het soort rooster dat we aanbieden, maar ook door de vele andere punten waarin we ons van andere scholen onderscheiden en dat kan natuurlijk ook de overblijf zijn. Wij vonden het dan ook erg positief dat ze bij Kinderstralen altijd kiezen voor een persoonlijke aanpak. Zo krijgt iedereen binnen de school de aanpak waar hij of zij naar op zoek is en dat is uiteindelijk natuurlijk waar ook jij als school naar op zoek bent. Wij vonden deze aanpak als school maar wat prettig.

Meer over Lunchen op school

Binnen Lunchen op School werken ze er hard aan om de overblijf op school voor iedere leerling zo leuk mogelijk te maken. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat zij goed kunnen ontspannen onder voldoende toezicht . Dit krijgen ze allemaal voor elkaar bij Kinderstralen en daarbij nemen ze dus een heleboel zorgen uit jouw handen. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer scholen in Nederland zijn die hier graag voor kiezen. Wil jij hier graag meer over weten? Neem dan direct contact op met Kinderstralen. Uiteraard staan ze u graag te woord en kunnen ze u de juiste informatie geven. Dit was bij mij zeker het geval. Wilt u meer weten over deze dienst die wij bij Kinderstralen aanbieden? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij staan u graag te woord en vertellen u meer over de uiteenlopende mogelijkheden die er zijn voor u.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn