Gastouderbureau

18 juli 2018

Posted in Kinderen en Speelgoed

Ik ben moeder van twee kinderen en ik werk zelf deeltijd. Mijn vriend, Chris, werkt ook deeltijd dus we kunnen veel zelf regelen maar we ontkomen er niet aan dat we soms toch onze kinderen naar de opvang moeten brengen. Chris en ik wonen in Twente en we hebben aanvankelijk gekeken naar reguliere opvang. Het viel ons meteen al op dat dit behoorlijk kostbaar was en dat was iets wat we niet echt zagen zitten. Gastouderbureau Snoesje is een gastouderbureau waar ik op werd gewezen door een goede vriendin. Zij brengt haar kinderen al jaren onder bij een gastouderbureau en vertelde me over de verschillen en de voordelen van het kiezen voor gastouderschap. Ik ging meteen online om eens te bekijken wat de mogelijkheden waren en was heel erg enthousiast over de manier van werken. Ik ben zelf een vrij relaxte moeder maar als het op opvang aankom, dan wil ik echt precies weten met wie ik te maken heb en dat is altijd grotendeels ook een gevoel dat je hebt bij iemand. Gastouderbureau Snoesje voelde voor mij meteen goed. Ik nam contact op kon al snel langskomen voor een intake gesprek waarin het mij heel duidelijk werd wat de voordelen waren maar waar ook heel erg goed werd geluisterd naar mijn wensen. Ik voelde me echt gehoord door het gastouderbureau en er viel een last van mijn schouders. De belangrijkste voordelen van gastouderbureau Snoesje zijn voor mij:

  • Het feit dat je maken hebt met een enkele gastouder;
  • Het feit dat je altijd voor opvang kunt zorgen, weekend of vakantie;
  • De prettige manier van communiceren bij Snoesje.

Gastouderbureau; waarom kiezen voor een gastouder?

Wat me vooral aansprak bij het kiezen van een gastouderbureau is de persoonlijke aandacht die naar het kind uitgaat. Snoesje vangt namelijk nooit meer dan vijf kinderen tegelijk op waardoor je altijd zeker weet dat er voldoende aandacht voor je kind is en dat er ruimte is voor je kind maar ook voor de gastouder om een band met het kind op te bouwen. Ik merk dat dit voor mij heel erg belangrijk is en ik zie ook echt het verschil bij mijn kinderen die gewoon graag naar de opvang gaan en zich daar heel erg op hun gemak voelen. Ik kan me als kind nog herinneren dat ik het moeilijk vond om naar de opvang en later naar school te gaan, en daarom begrijp ik maar al te goed hoe belangrijk het is als een kind zich veilig voelt. Gastouderbureau Snoesje is het gastouderbureau waar wordt gewerkt met ervaren en stuk voor stuk bevlogen gastouders. Overigens kun je ook zelf gastouder worden bij Snoesje. Een vriendin van is zelf gastouder en heeft daar ongelofelijk veel plezier in.

De verschillen

Ik heb ook veel vrienden die hun kinderen naar de reguliere opvang brengen. Sommige van hen zijn daar ook blij mee, maar ik zie toch echt een verschil bij mijn vriendin die net als ik heeft gekozen voor gastouderbureau Snoesje. Een groot voordeel is de flexibiliteit en het feit dat je ook in een noodsituatie altijd even aan kunt kloppen bij Snoesje. Er kan altijd wel wat worden geregeld en dat is een groot verschil met een opvang bij een reguliere opvang waar je toch gebonden bent aan de normale dagen en je in de vakanties naar een andere oplossing moet gaan zoeken. De combinatie van deze flexibiliteit, de prettige manier van werken en natuurlijk ook het feit dat je kosten bespaart, maken dat ik graag kies voor Snoesje en dat ik mijn kinderen er met een gerust hart naartoe stuur.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn