Haartransplantatie bij vrouwen

4 maart 2018

Posted in Woning en Tuin

Met de nieuwe technieken wordt haartransplantatie bij vrouwen steeds meer mogelijk. Zo ook bij FB Clinic. Daar geven ze vrouwen de kans hun haaruitval tegen te gaan door middel van deze oplossing. Dit fenomeen is redelijk bekend bij mannen. Voor vrouwen is haaruitval ook helaas aan de orde. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn, maar dat neemt niet weg dat het vervelend is als het voorkomt. Vrouwen zoeken verschillende manieren om de kale plekken op hun hoofd te verhullen. Hier worden haarstukjes en soms pruiken voor gebruikt. Het is niet de ideale manier en ze voelen niet als eigen haar. Hoewel veel pruiken gemaakt worden van echt haar, voelt het toch niet zo. Daarom is het fijn dat de haartransplantatie bij vrouwen ook uitgevoerd wordt. FB Clinic is opgezet door Drs. Ferry Biparvar en is gespecialiseerd in haartransplantatie. Na haar werkzaamheden in de huisartsengeneeskunde, psychiatrie en de esthetische geneeskunde is zij zich gaan richten op de haartransplantatie en de reconstructieve behandelingen. Door ook het uiterlijk van de mensen aan te pakken, richt zij zich op de positieve invloed van het uiterlijk op de mens. Natuurlijk is het innerlijk belangrijk, maar velen zullen erkennen dat ze er graag aantrekkelijk en representatief uit willen zien. Wanneer dit door ziekte of andere omstandigheden in de negatieve zin beïnvloed wordt, dan kan de FBClinic.nl u hierin bijstaan.

Haartransplantatie bij vrouwen: de FUE en FUT methode

Hoewel het wellicht een grote wens is, kan het toch een grote stap zijn om deze behandeling aan te gaan. Het is daarom zeker aan te raden om u in te lezen op de website fbclinic.nl. Hier leest u direct over de FUE haartransplantatie bij vrouwen. De afkorting FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Het is een fijne techniek van haartransplantatie waarbij de te implanteren haren per haarzakje worden verplaatst naar het kale of dunne gebied. Een voordeel van deze techniek is dat er vrijwel geen zichtbare littekens achterblijven. De donorharen worden gehaald uit de achter- of zijkant van uw hoofd. Daar worden namelijk een of twee haren uit een haarzakje gehaald om te verplaatsen. Een ander voordeel is dat de FUE haartransplantatie minder ingrijpend is waarvan u sneller hersteld. Vroeger vond de haartransplantatie plaats via de FUT methode waarbij er wel een litteken te zien was op de achter- en zijkanten van het hoofd. Ook de FUE haartransplantatie bij vrouwen wordt steeds meer geavanceerd. Hoewel het helaas niet bij alle dames toepasbaar is, zijn er toch veel vrouwen die baat hebben bij deze haartransplantatie bij vrouwen.

Wat te verwachten voor en na de behandeling?

De FUE haartransplantatie bij vrouwen klinkt als een uitkomst, maar niet iedereen komt in aanmerking. Met name dames met de volgende kenmerken kunnen de behandeling ondergaan:

  • Haarverlies
  • Kaalheid
  • Hoog voorhoofd
  • Hoge haargrens

Uiteraard gaat u eerst een gesprek aan waaruit duidelijk moet worden of de haartransplantatie bij vrouwen geschikt is voor u. Vervolgens wordt u ingelicht over de procedure. Zo wordt u verteld dat in geval van een FUE haarbesparende haartransplantatie twee strookjes van de haren op het achterhoofd wordt gemillimeterd. Na ongeveer 12 maanden na de transplantatie groeien de geïmplanteerde haren zoals de natuurlijke haren. Verder wordt u ook gewaarschuwd over eventuele complicaties of bijwerkingen. Denk daarbij aan nabloeding, infecties, zwelling en ontsteking van de getransplanteerde haren. Andere complicaties zijn tijdelijke gevoelloosheid of slechte groei van de haren. Dit en de uitleg van de behandeling worden u verteld bij de FB Clinic. Hoewel de haartransplantatie bij vrouwen een uitkomst is, zitten er toch wel voorwaarden, complicaties of bijverschijnselen aan vast die u in overweging moet nemen.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn