Heb jij een omega 3 tekort?

5 januari 2021

Posted in Mens en gezondheid

Wist je dat omega 3 medeverantwoordelijk is voor ontzettend veel processen in je lichaam? Als je er een tekort aan hebt dan is de kans groot dat je op den duur allerlei klachten ontwikkeld. Je doet er dus slim aan om al je geen vis lust of het niet wilt eten dagelijks een omega 3 supplement te nemen, bijvoorbeeld van vitaminecompleet.nl. Daar verkopen ze een kwalitatief goed visolie-supplement, met hoogwaardige inhoud. Denk jij dat je misschien een tekort hebt aan dit zo belangrijke stofje? Bekijk dan eens het volgende lijstje met klachten, en vraag jezelf af of jij daar last van hebt:

  • Je hebt huidklachten zoals acne
  • Je hebt een hele droge huid
  • Je kunt je slecht concentreren en voelt je moe
  • Je hebt moeite met afvallen
  • Je merkt dat je zicht achteruit gaat
  • Je gemoedstoestand kan stukken beter

Omega 3 heeft een grote invloed op de werking van de hersenen, vandaar dat het zo belangrijk is om meerdere keren (liefs minimaal 2x) per week vis te eten. Als je dat echt niet lekker vindt of je wilt het om ethische redenen niet eten dan doe je er goed aan een supplement te slikken met hoogwaardige visolie. Je kiest dan het beste voor een supplement dat op ecologisch verantwoorde wijze is geproduceerd, zoals die van bovengenoemde webshop.

Vis eten of een omega 3 supplement slikken?

Als het gaat om de omega 3 inname dan is het natuurlijk nog steeds het beste om gewoon vis te eten. Echter, aan het eten van vis kleven ook wat nadelen voor je gezondheid. Oceanen zijn namelijk erg vervuild, en de wild gevangen vis is lang niet zo gezond meer als hij jaren geleden was. Vissen krijgen in zee van alles binnen, en zeker vissen die aan het einde van de voedselketen zitten (zoals tonijn, zwaardvis of koningsmakreel) kunnen een flinke stapeling van chemische stoffen bevatten. Niet voor niets raadt het voedingscentrum af om teveel vette vis te eten. Je krijgt samen met de vis namelijk ook deze vervuiling binnen. Als je toch zeker wilt weten dat je voldoende omega 3 binnenkrijgt kun je dus het beste kiezen voor een hoogwaardig supplement in plaats van heel veel vis te eten. Je weet dan zeker dat je deze verontreiniging niet binnenkrijgt, want dat doet natuurlijk meer kwaad dan goed.

Online vitaminen bestellen

Naast een hoogwaardig omega 3 supplement kun je in deze webshop ook een goede multivitamine en magnesium kopen. Ook deze twee zijn beiden heel erg belangrijk voor je gezondheid. De multivitamine bevat vrijwel alles wat je op dagelijkse basis nodig hebt aan vitaminen, en de magnesium is heel erg belangrijk om te kunnen ontspannen. Heel veel mensen hebben zonder dat ze dat weten een magnesiumtekort. Je wordt er heel erg moe van en voelt je tegelijkertijd gespannen en nerveus. Je merkt het ook aan je spieren, die wat strak en gespannen voelen. Zeker als je veel sport heb je veel magnesium nodig, want dan verbruik je extra veel. Je doet er dus slim aan deze samen met je omega 3 in deze webshop te bestellen, want een magnesiumtekort, daar wordt je echt niet vrolijk van. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn