Hoe helpt een facturatieprogramma je tijd besparen?

24 december 2020

Posted in Helpdesk en Servicedesk

Moet jij heel vaak offertes en facturen maken voor je bedrijf en kost je dat veel tijd? Dan kun je natuurlijk gebruik maken van een speciaal facturatieprogramma, bijvoorbeeld van teamleader. Dit is een van de programma’s die zijn ontworpen om jou als ondernemer te ontzien in de tijdrovende administratieve dingen die je dagelijks moet doen. Dit is namelijk waar ze bij teamleader in zijn gespecialiseerd. Ze hebben allemaal programma’s en software ontwikkeld die het jou als ondernemer makkelijk maken, zoals dat facturatieprogramma. Al deze software is heel makkelijk in gebruik. De interface werkt namelijk heel erg intuïtief, en zelfs als je geen verstand van computers en dit soort systemen hebt kun je het gebruiken. En als je ergens niet helemaal uitkomt of iets niet begrijpt dan helpen ze je natuurlijk graag. Ze hebben namelijk een handige chatfunctie op hun website die je kunt gebruiken om vragen te stellen, of dat nu is over een programma dat je reeds gebruikt of iets wat je wilt proberen. Ze hebben er namelijk nog veel meer handige software ontwikkeld, die je naast het facturatieprogramma kunt gebruiken, zoals:

  • Software voor klantenbeheer (Een zogeheten CRM-systeem)
  • Software voor projectmanagement
  • Software voor tijd- en urenregistratie

Het handige aan al deze verschillende programma’s is dat je ze onderling aan elkaar kunt koppelen. Als jij gebruik maakt van hun facturatieprogramma en je gebruikt ook de tool voor urenregistratie, dan kun je simpelweg een aantal gemaakte uren selecteren, en deze verschijnen op een factuur. Je vult dan het uurtarief in en klikt de juiste klant aan, en je factuur is al klaar!

Facturatieprogramma voor automatische facturen

Natuurlijk kun je dit facturatieprogramma gebruiken voor het verzenden van facturen voor eenmalig geleverde diensten, of diensten die elke maand verschillen. Je kunt ze dan aanklikken vanuit je tool voor urenregistratie of van het programma voor projectmanagement, en daar heel eenvoudig een factuur van maken. Wat je echter ook kunt doen met dit facturatieprogramma is elke maand of week opnieuw een bepaalde factuur sturen. Super handig als je altijd exact dezelfde diensten levert, voor hetzelfde tarief. Je hoeft dan maar één keer in te stellen hoe hoog de factuur moet zijn en voor welke klant hij is, en daarna stuurt dit facturatieprogramma hem elke keer opnieuw naar de betreffende klant. Met de software voor het ontvangen van betalingen kun je zelfs gemakkelijk inzien welke factuur reeds betaald is en welke nog niet. Dit wil je immers niet constant handmatig hoeven controleren, want daar heb je als je veel klanten hebt een dagtaak aan.

Software voor het ontvangen van geld

Met bovengenoemde software kun je zelf makkelijk in de gaten houden of een klant al betaal heeft, maar ook voor de klant is het super handig. Je kunt daarmee namelijk een betaalknop integreren i de digitale factuur die het facturatieprogramma stuurt. De klant kan op deze knop klikken en direct op de door hem gewenste methode betalen, bijvoorbeeld met iDeal of Paypal. Daardoor hoeft die klant het bedrag niet handmatig over te maken, wat ook voor hem veel tijd bespaart. Niets dan voordelen dus, de bedrijfssoftware van teamleader. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn