Hoe te voldoen aan de ISO 27001 eisen?

30 maart 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Ons bedrijf heeft afgelopen jaar een groot probleem moeten oplossen. Wij hebben namelijk gemerkt dat de gegevens die wij over onze klanten hadden verzameld, helemaal niet goed beveiligd waren. Daar kwamen wij achter toen een kwaadwillende partij er voor gezorgd had dat alle gegevens op straat waren komen te liggen. Dat was een nachtmerrie die werkelijkheid werd en wij hebben daarom de rest van het jaar gewerkt aan de oplossing van dit probleem. Wij hebben toen een aantal lessen geleerd: ten eerste moesten wij als de wiedeweerga zorgen dat wij onze beveiliging op orde zouden krijgen en ten tweede dat wij dit ook konden bewijzen. Wij hebben er daarom alles aan gedaan om aan de eisen van de ISO 27001 te voldoen. Wij hebben namelijk gemerkt dat wanneer je je aan de eisen van de ISO 27001 houdt, je er zeker van kunt zijn dat buitenstaanders er niet zomaar met je gegevens vandoor kunnen gaan. Ik ben daarom gaan kijken naar de mogelijkheden die er waren om de richtlijnen van de ISO 27001 te vinden en deze vond ik op de site budgetcertificering.nl. Deze site is heel interessant voor mensen die willen zorgen dat de gegevens van hun klanten en / of cliƫnten goed beschermd wordt tegen derden. Mocht u daarom ook op zoek zijn naar mogelijkheden om uw gegevens goed te beschermen, dan raad ik u aan om even naar de site van dit bedrijf te gaan. U kunt hier namelijk niet alleen de richtlijnen vinden, maar u kunt hier ook terecht wanneer u uiteindelijk een ISO 27001 certificaat wilt aanvragen. Wij hebben hard gewerkt om aan de eisen van het ISO 27001 te voldoen en wij konden daardoor uiteindelijk een certificaat aanvragen. Daardoor konden wij de opgelopen imagoschade weer grotendeels herstellen.

Waarom moet u voldoen aan de ISO 27001?

Als u met gegevens van klanten werkt, dan is het heel belangrijk dat u deze gegevens goed beschermt. Niemand vindt het namelijk fijn dat gegevens zoals een bankrekeningnummer, btw-nummers, adresgegevens en noem het allemaal maar op, zomaar op straat komen te liggen. Wij hebben gemerkt dat dit heel veel problemen oplevert en vandaar dat wij er alles aan gedaan hebben om aan de eisen van de ISO 27001 te kunnen voldoen. Inmiddels hebben wij onze systemen heel goed beveiligd en nu voldoen wij ook aan de eisen van de ISO 27001. Daardoor komen onze klanten weer bij ons terug en wij zijn blij dat wij deze stap genomen hebben.

Wilt u ook een certificaat aanvragen?

Mocht u ook aan uw cliƫnten willen laten zien dat u hun privacy hoog in het vaandel heeft staan, dan kunt u ook een ISO 27001 aanvragen. Kortom:

  • Surf een keer naar de site van budgetcertificering.nl
  • Bekijk hier hoe u aan de eisen kunt voldoen die deze mensen stellen
  • Vraag uw certificaat aan bij deze mensen

Wij zijn blij dat wij onze klanten nu kunnen laten zien dat zij bij ons zeker kunnen zijn dat hun gegevens niet op straat komen te liggen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn