Industriële salontafel

25 juli 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Een trendy element toevoegen aan je interieur? Kies dan eens voor een industriële salontafel! De stijl waar uit dit voortkomt, is echt heel erg hip. Nu is het natuurlijk altijd wel leuk om trendy elementen in je woninginrichting te hebben, maar het is ook altijd wat risicovol. Want je raakt er soms ook zo snel weer op uitgekeken. Gelukkig zal dit met een industriële salontafel niet het geval zijn. De woonstijl waar dit bij hoort is namelijk eigenlijk erg tijdloos en bovendien is het heel goed te combineren met verschillende andere interieurstijlen. Ook als de trends de komende jaren veranderen, kun je deze tafel dus nog prima blijven gebruiken. Je kunt hem namelijk toepassen in een heel stoer interieur, maar ook als opvallend element in een rustig, zacht wooninterieur. Ook bij romantische stijlen past het goed, hier combineert het uitstekend mee, net als met een moderne styling. Je hebt dus echt veel verschillende mogelijkheden als je hier voor kiest en je kunt het steeds weer op een andere manier combineren. Dat maakt een industriële salontafel echt tot een goede toevoeging voor jouw woning!

Kenmerken industriële salontafel

Waar kun je een industriële salontafel nu aan herkennen, hoe kenmerkt zich deze stijl? Een belangrijk punt is het gebruik van robuuste materialen. De trend komt immers voort uit meubelstukken die in het verleden in de industrie gebruikt werden en deze moesten logischerwijs erg sterk zijn om een lange levensduur te kunnen hebben. Daarom werden er altijd robuuste materialen als hout en metaal gebruikt, het liefst in combinatie met elkaar. Dat zie je nu ook nog steeds in deze interieurstijl terug. Een ander kenmerk zijn de donkere kleuren waar vaak voor gekozen werd. Ook hier speelt het verleden weer een rol, want in de industrie wil je natuurlijk geen tafel met een licht gekleurd tafelblad, dat zou binnen de kortste keren zo vies zijn dat het niet meer schoon te krijgen is. Een industriële salontafel is ook tegenwoordig daardoor vaak nog donker van kleur, dat geldt zowel voor de houten als voor de metalen onderdelen. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van wat grovere vormen. De stijl is dus te herkennen aan:

  • grove vormen
  • donkere kleuren
  • robuuste materialen

Vaak wordt er bij het vervaardigen van een industriële salontafel een combinatie gebruikt van materialen, zoals een metalen frame en een houten tafelblad. Juist die combinatie zorgt voor een extra bijzondere uitstraling, die door veel mensen zeer gewaardeerd wordt.

Meubelen & Meer

Als je op zoek gaat naar een industriële salontafel, dan zul je echter ontdekken dat het nog best lastig is om een mooi exemplaar te vinden dat ook echt wat vorm en formaat past in jouw interieur. Dat heeft te maken met het feit dat veel woonwinkels maar een beperkte keuze bieden op dit gebied en dat ook nog heel veel winkels vergelijkbare opties aanbieden. Wil jij echt een ruime keus hebben, echt uit veel verschillende ontwerpen kunnen kiezen als je een industriële salontafel uit gaat zoeken, dan doe je er goed aan om naar Meubelen & Meer te gaan. Zij hebben namelijk een heel grote collectie, waardoor je bij hen zeker wel een variant kunt vinden die helemaal bij jou past. Of je nu bijvoorbeeld een rond model zoekt of juist een rechthoekig of vierkant, bij hen zul je het zeker kunnen vinden. Ook bieden zij diverse formaten aan, zodat je altijd een model kunt vinden dat ook wat afmetingen betreft bij jouw woonkamer past. Als jij op zoek bent naar een mooie industriële salontafel van een goede kwaliteit, dan moet je dus zeker kijken bij Meubelen & Meer!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn