Looprek of rollator?

29 april 2018

Posted in Mens en gezondheid

Een looprek en een rollator, dat is toch hetzelfde? Dat zou je denken, maar toch is dat niet helemaal waar. Beide voorwerpen zijn gemaakt om mensen die slecht ter been zijn te ondersteunen en het lopen gemakkelijker te maken. De term looprek en rollator worden dan ook vaak inwisselbaar gebruikt. Daarom wil ik graag de fundamentele verschillen tussen een looprek en een rollator op een rijtje zetten:

  • Een looprek is een rek op vier poten. Een rollator is een rek op wielen.
  • Een looprek is voornamelijk bedoeld voor binnen. De rollator voor binnen en buiten.
  • Een looprek is altijd stabiel, een rollator rolt.

Er zijn dus zeker verschillen tussen een looprek en een rollator. Dit is belangrijk om te weten voor zorgcliënten die slecht ter been zijn en naar een hulpmiddel zoeken als tijdelijke of permanente oplossing.

Voor wie is het looprek bedoeld?

Misschien denk je wel: ‘Hé, een looprek is gewoon een oudere versie van een rollator. Waarom zou je strompelen als je ook kan rollen?’ Helemaal geen gekke gedachte. Het hangt echter van meerdere factoren af welk hulpmiddel het beste past bij de persoon en situatie. We zijn vaak geneigd om een algemeen beleid op te stellen: als een situatie aan bepaalde richtlijnen voldoet, is product X van toepassing. Zorg is echter een zeer persoonlijke kwestie. Een looprek biedt vaak een goede oplossing voor mensen die wel ondersteuning nodig hebben bij het lopen, maar die nog niet toe zijn aan een rollator. Bijvoorbeeld wanneer er uitzicht is op revalidatie. In het geval van ouderdom is een rollator vaak de meest geschikte oplossing. Met het vooruitzicht dat het loopvermogen verder zal afnemen, biedt de rollator zowel binnen als buiten steun. Jongere cliënten die nog wel uitzicht hebben op een hersteld loopvermogen zullen eerder voor een looprek kiezen.

Rollatorweb biedt ondersteuning aan iedereen die slecht ter been is

Enkele jaren geleden moest iedereen die slecht ter been was een lang en vermoeiend proces doorlopen bij de zorgverzekeraar, voordat die eindelijk besloot dat het inderdaad wel tijd was voor een hulpmiddel. Bovendien kreeg je dan vaak nog een saai en steriel stuk ijzer dat met geen mogelijkheid in een auto past. Gelukkig is het vandaag de dag beter geregeld. Zo bestaat er sinds kort de website rollatorweb.nl. De webshop van Rollatorweb heeft als missie om het aanbod van hulpmiddelen te verrijken. Geen saaie onhandige rollators meer die vanuit de verte al medelijden opwekken voor degenen die er mee rondlopen. In plaats daarvan zijn er nu trendy en vooral ook praktische hulpmiddelen die bijdragen aan de kwaliteit van leven. Volgens de schrijvers van rollatorweb.nl past deze vernieuwende trend bij de nieuwe generatie ouderen. Dat zijn namelijk geen grijze muisjes meer, maar ouderen die vol in het leven staan. Juist deze ouderen vormen de doelgroep van rollatorweb.nl. Een kijkje op de website bevestigt dit. Er zijn honderden verschillende rollators en hulpmiddelen te vinden in het uitgebreide assortiment van de webshop. Van een paraplu die je aan je rollator kunt bevestigen, tot krukken en polsbraces en rollatortassen. Ze hebben het allemaal. Kwaliteit is belangrijk voor de webshop, net als service, betrouwbaarheid en een snelle levering. Van de bijna zeshonderd reviews op de website is het gemiddelde cijfer wat de klant rollatorweb.nl geeft een 9.4/10. Daaruit blijkt dat Rollatorweb de juiste doelgroep aanspreekt en haar beloftes weet na te komen. Voor ieder die slecht ter been is – vanwege ouderdom of vanwege een revalidatieproces – ik kan je de webshop van rollatorweb.nl ten zeerste aanbevelen. Neem eens een kijkje en laat je verrassen dor het brede aanbod van hulpmiddelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn