Ontdek een gaslek op tijd aan de hand van een gasmelder

18 november 2020

Posted in Beveiliging en Bewaking

Als je in een huis woont met een CV ketel, een gasfornuis of een gaskachel, dan heb je ook gasleidingen in je woning. Dat is uiteraard heel fijn, want daardoor kun je de gaskachel ook echt aanzetten en dankzij de gasleidingen kan de CV ketel gebruik maken van gas om je huis op te warmen en je water op te warmen. Maar het is niet allemaal alleen maar voordelig. Gas is ook heel duur en wordt alleen maar duurder. Aangezien heel Nederland in 2050 gasvrij moet zijn, zullen de prijzen van gas alleen maar oplopen. Overstappen op andere energiebronnen is dan ook een goed idee. Dat is niet alleen zo vanwege de kosten. Als er een lek ontstaat in de gasleiding, dan kan je huis zich opvullen met gas. Gas zelf is reukloos en hoewel er altijd een detecteerbare stof aan gas wordt toegevoegd, is het lang niet altijd even goed te ruiken. Daar komt bij dat je ook maar net in de buurt van het lek moet zijn. Om dit soort risico’s te voorkomen, kun je overstappen op gasloze energievoorzieningen. Maar voor het zover is, kun je ook gewoon een gasmelder in je woning plaatsen. Een gasmelder kun je bestellen bij rookmeldershop.nl. Met een gasmelder in huis, word je altijd op tijd gewaarschuwd als er ergens een lek zit. Voordat jou neus ook nog maar iets heeft opgemerkt, gaat de gasmelder al af. Je kunt dan meteen ramen en deuren open zetten en op zoek gaan naar het lek of een expert inschakelen. Zodra je alle ramen en deuren open zet, dan is het gevaar in de meeste gevallen al wel geweken. Het gevaar ontstaat juist als het gas een afgesloten ruimte kan opvullen. Je kunt dan stikken, maar er ontstaat ook een explosiegevaar. Als in een ruimte die is gevuld met gas iets van een vlam wordt ontstoken, dan is de ravage niet te overzien. Een oude koelkast die nog een spark afgeeft als deze aanslaat, kan er zomaar voor zorgen dat de boel ontploft. Nu zijn de meeste koelkasten veilig genoeg, maar er kan uiteraard van alles gebeuren. Als je ligt te slapen kun je het ook niet direct ruiken. Met een gasmelder wordt je altijd tijdig op de hoogte gesteld. Ook als je niet thuis bent, dan kan het gasalarm de buren op de hoogte stellen, zodat zij in ieder geval de juiste instanties kunnen bellen zoals de brandweer. Kijk dan ook snel even op de site van rookmeldershop.nl en bestel snel een gasmelder om je woning zo veilig mogelijk te maken. 

Een gasmelder bestel je heel gemakkelijk online via de webwinkel

Mocht je op zoek zijn naar een goede gasmelder, dan kun je zoals gezegd terecht bij de webwinkel van rookmeldershop.nl. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier uiteraard terecht voor rookmelders, maar je kunt ook bij deze winkel terecht voor de nodige gasmelder. 

Het uitgebreide assortiment van rookmeldershop.nl

Naast gasmelders en rookmelders, kun je je woning nog veiliger maken met 1 van de onderstaande artikelen van rookmeldershop.nl: 

  • Hittemelder
  • Koolmonoxidemelder
  • Brandblusser

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn