Rootsreizen voor meer achtergrond

2 september 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

Voor diverse mensen zijn rootsreizen de ideale manier om een beter beeld te krijgen van zichzelf. Dit kan diverse redenen hebben. We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens gehoord hoe kinderen die geadopteerd zijn vaak een gevoel van verscheurdheid ervaren. Ze groeien op in een ander land dan waar zij geboren zijn en dat is niet altijd even gemakkelijk. Natuurlijk zijn ze dankbaar voor de kansen die ze hier krijgen, maar ze hebben ook altijd het gevoel dat ze nog iets missen. Daar komt natuurlijk nog de nieuwsgierigheid naar het land van herkomst bij. Rootsreizen kunnen helpen het plaatje in te vullen en jou een beter beeld te geven van jezelf. Dat geldt niet alleen bij adoptie, het geldt ook bij migratie. Als jouw familie van oorsprong uit een ander land komt, dan blijft dit altijd doorwerken in de familiecultuur en vaak zijn er ook eigenschappen aanwezig die je bij anderen niet opmerkt, maar wel bij jouw familieleden. Het land van herkomst komt op de een of andere manier toch altijd weer naar boven. Door het maken van rootsreizen kun je ontdekken waar bepaalde zaken nu eigenlijk vandaan komen en soms vind je dan ook opeens een gevoel van thuis, op een plek waar je het zelf misschien niet eens verwacht had. Je hervindt als het ware je wortels en leert meer over jouw familieachtergrond.

Rootsreizen naar voormalig Nederlands-Indië

In Nederland is er een aantal rootsreizen dat regelmatig gemaakt wordt en een daarvan is een rootsreis naar Indonesië. Onze bevolking kent immers een redelijk aantal mensen dat geboren is in Nederlands-Indië en nadat dit land onafhankelijk werd van Nederland zijn zij pas hierheen gekomen. Natuurlijk hebben zij hier hun families gesticht, zijn zij hier verder opgegroeid en vaak bevalt het leven hen hier goed. Dat neemt niet weg dat velen toch het verlangen hebben om nog eens weer terug te keren en rootsreizen zijn daarvoor uitermate geschikt. Niet alleen willen zij graag nog eens in hun leven lopen op de plekken waar zij als klein kind gelopen hebben, genieten van het klimaat en de natuur, de geuren van vroeger opsnuiven. Vaak willen zij ook graag dit alles tonen aan kinderen en kleinkinderen, als deze er zijn. Het is voor de familiegeschiedenis immers een bepalende periode geweest en daarbij leeft bij grootouders, hoe ouder ze worden, sterk de wens om te laten zien hoe het bij hen vroeger was. Door met elkaar rootsreizen te maken, krijg je een beter beeld van het leven van jouw ouders of grootouders en dat is absoluut zeer waardevol.

Laat de ideale reis plannen

Ben jij geïnteresseerd in het maken van een rootsreis, boek dan niet een standaard rondreis bij een reisbureau. Rootsreizen zijn heel specifieke soorten reizen en ze vergen een heel ander soort voorbereiding. Maak jij een standaard rondreis, dan kan het zo zijn dat je geen enkele plaats aandoet die voor jou belangrijk is of dat je in een grotere plaats niet meer die plek kunt vinden waar jij vroeger altijd kwam. Wil jij een dergelijke trip maken naar Indonesië, laat deze dan voorbereiden door Dari-Java, specialist op het gebied van rootsreizen naar dit land. Zij werken als volgt:

  • jij geeft plaatsen en adressen voor die voor jou belangrijk zijn geweest
  • zij regelen alles voor jou tot in detail en maken een reis op maat klaar
  • ter plaatse word je begeleid door uitstekende chauffeurs en gidsen

Door op deze manier jouw reis voor te bereiden, voorkom je dat het ter plaatse een teleurstelling wordt. De rootsreizen van Dari-Java zorgen er iedere keer weer voor dat mensen nog eenmaal door het land van hun jeugd kunnen reizen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn