RUF briketten

1 maart 2016

Posted in Woning en Tuin

Teswood - Ruf brikettenOp teswood.nl kunt u snel en goedkoop aan RUF briketten komen. RUF briketten zijn blokken hout die vele malen langer meegaan dan regulier brandhout. Het brandt langer doordat dit hout eerst is versnipperd en vervolgens is samengeperst tot deze zogenaamde RUF briketten. Een bijkomend voordeel is dat dankzij deze persing er nauwelijks as ontstaat. Daardoor is uw open haard eenvoudig te reinigen en u hoeft dit minder vaak te doen dan wanneer u hout van bomen uit uw tuin gebruikt. Hebt u erg veel plezier in houtkap? Ontspant u hierdoor? Dan raden we zeker niet af om dit vooral te blijven doen. Maar mochten er geen bomen meer zijn om te kappen en wilt u graag eens iets anders proberen dan normale houtblokken? Dan weet u waar u moet zijn voor RUF briketten. Omdat RUF briketten minder as opleveren ziet u ze ook vaak in houtkorven in de tuin. Als het veel as geeft dan is dat geen pretje als u er dichtbij zit. Tijdens een barbecue is het gezellig om een vuurkorf aan te steken. Of maak een kampvuurtje met deze RUF briketten. Ten eerste branden de RUF briketten langer en ten tweede hebt u geen last van as en roet. Dat zal uw avondje buiten niet vergallen. Ook in combinatie met normaal haardhout zijn deze RUF briketten een uitkomst. Zeker als u een beetje wilt besparen op hout want RUF briketten zijn veel goedkoper dan gewoon haardhout. Hebt u niet de mogelijkheid om zelf te kappen, dan weet u nu wat u het beste kunt gaan gebruiken. Het hebben van een open haard is geweldig. Vooral in de herfst en de winter brengt het erg veel gezelligheid met zich mee. Met zijn allen in de woonkamer genieten van de warme gloed en het knisperende geluid van verbrandend hout, heerlijk!

RUF briketten, gemaakt van eikenhout

In de vorige alinea hebben we al diverse voordelen van het gebruik van RUF briketten genoemd. Voor uw gemak staan hieronder de belangrijkste op een rijtje:

  • Doordat de RUF briketten zijn samengeperst nemen ze weinig ruimte in. U kunt ze buitenshuis opstapelen, net als betonblokken. Of stapel ze in een schuurtje op zodat ze droog blijven. Ze branden erg lang en geven een mooie gloed na.
  • De RUF briketten geven erg weinig as af en u zult nauwelijks met resten achterblijven als deze briketten opgebrand zijn.
  • Het vochtigheidspercentage van de RUF briketten bedraagt slechts 5 procent!

De RUF briketten kunt u gebruiken in uw houtkachel. Maar veel mensen hebben geen houtkachel meer. De centrale verwarming heeft deze rol overgenomen. Zoals u misschien wel weet wordt er gas gebruikt om het water in de centrale verwarming op te warmen zodat er heet water uit de kraan komt en er warm water door de radiatoren loopt. De houtkachel is iets van vroeger, toen er nog geen centrale verwarming bestond. Veel mensen verlangen terug naar die tijd. Het hoort bij een rustiek interieur en dankzij de houtkachel voelt u zich misschien pas echt thuis. Dan krijgt u dat gevoel van vroeger weer terug. Koopt u daarom een houtkachel voor in de woonkamer. Hebt u al een open haard, dan kunt u natuurlijk in de open haard de RUF briketten opstoken. Dit scheelt in de koudere seizoenen aanzienlijk op uw gas- en energiekosten. RUF briketten zijn namelijk vele malen goedkoper dan het verbruik van deze fossiele brandstoffen, dus tel uit uw winst! Natuurlijk zal het niet uw gehele centrale verwarming vervangen, maar u draagt wel een steentje bij aan het milieu. En dat terwijl u er erg veel voor terugkrijgt. Een warme en gezellige kamer ziet u vast en zeker wel zitten. Dat zal de Sinterklaasavonden, de Kerstavonden en Oudjaarsavonden zeker doen opvrolijken!

Deze briketten gaan veel langer mee dan haardhout

Via onze website kunt u RUF briketten bestellen. Dit is zeer eenvoudig. Surft u naar de website toe en klik op “vraag een offerte aan”. Daar kunt u uw naam, adres en contactgegevens invullen. Geeft u tevens aan hoeveel verpakkingen u wenst. Per verpakking leveren we 10 briketten. U krijgt van ons een e-mail met een vrijblijvende offerte. Bevallen deze prijzen u wel, dan kunt u uw bestelling bevestigen en betalen via een digitale betaalservice. Vervolgens sturen we de RUF briketten zo snel mogelijk naar u op. Naast dit type briketten kunt u ook pini-kay briketten, haardhout en pellets bestellen. Allen zijn zeer geschikt voor kachels. Maar de ene briket is meer geschikt voor een open haard terwijl u een pellet het beste buiten kunt gebruiken voor een groter vuur zoals paasvuren of overwinningsvuren. Zo is er voor ieder wat wils. Al onze producten zijn ecologisch en duurzaam. Dat betekent dat u geen hardhout zult vinden in ons assortiment. Wij hebben een hekel aan de houtkap in oerwouden. Er verdwijnen per dag oppervlaktes van meerdere stadions aan oerwoud. Puur vanwege het hout. Dat is erg zonde want het leefgebied van vele dieren, planten en schimmels worden er door verstoord. Veel diersoorten hebben een gebrek aan ruimte en sterven uit. Door ons toedoen! Dat wilt u toch niet laten gebeuren! Daarom zorgen we er voor dat ons hout specifiek is gekapt voor ons bedrijf. Met als grote pluspunt dat elke gekapte boom vervangen wordt voor een nieuwe boom. We planten dus net zo hard aan als we kappen en zo blijven de ecosystemen intact. Hebt u hier nog vragen over? Schroom dan niet maar neemt u vandaag nog contact met ons op!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn