Samenwerken op afstand, ideaal!

11 juni 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Je moet vergaderen met belangrijke en potentiĆ«le klanten maar deze zijn niet persoonlijk te benaderen door omstandigheden.. Wat nu? Gelukkig heb je hier tegenwoordig veel diverse platforms voor om dit soort problemen te voorkomen, het wordt hedendaags namelijk steeds makkelijker om samen te werken op een afstand. clickon is hier een goed voorbeeld van, zij hebben onder andere skype For Business, programma’s als deze zijn ideaal om het samenwerken op afstand te bevorderen. Maar wat is nou eigenlijk het voordeel van samenwerken op afstand? En zijn hier ook goudentips voor om het zo goed mogelijk te doen zodat er geen problemen zullen ontstaan? Dat vertel ik u in dit artikel.

De voordelen van samenwerken op afstand

Wat zijn dan de voordelen hiervan? Als eerst komt al kijken dat je geen vergaderruimte meer nodig hebt, in de trein, thuis aan de eettafel, op het vliegveld, noem het maar op. Met de technologie van tegenwoordig kun je samenwerken op afstand waar en wanneer je ookmaar wil. Het enige wat hier voor nodig is, isje telefoon, tablet of je laptop. Tegenwoordig is het heel belangrijk om met enige regelmaat contact te hebben, dit kan zijn om te checken hoe het gaat op werk, of er problemen zijn met projecten of misschien lopen je collega’s wel ergens tegen aan en hebben ze je hulp nodig. Samenwerken op afstand heeft ook als voordeel dat het (reis)tijd, middelen en geld besparend is en doordat je voor samenwerken op afstand geen reis hoeft te maken en wat natuurlijk altijd fijn is, is dat je geld bespaart omdat je geen reis hoeft af te leggen, wat als gevolg heeftdat je tegelijkertijdook nog eens milieuvriendelijk bezig bent. Wat natuurlijk ook altijd fijn is, is dat de gegevens altijd en overal wel toegankelijk, het enige wat hiervoor nodig is, is een internetverbinding. Je kunt bijvoorbeeldalles in een cloud zetten! Wat voor veel grote bedrijven ook een grote aanwinst is, is dat zij mensen kunnen aannemen die onwijs geschikt zijn voor de baan, omdat zij nu online met het bedrijf mee kunnen denken, was samenwerken op afstand niet mogelijk waren zij waarschijnlijk ook niet aangenomen en had het bedrijf een goede werknemer misgelopen..

4 gouden tips voor het samenwerken op afstand

  • Zorg voor een gezamenlijk doel, het is belangrijk om samen als team een doel te hebben. Waar draagt het team bij binnen en buitende organisatie bij? Een gezamenlijk doel is iets wat jullie als individu motiveert en als team bindt.
  • Samenwerken op afstand eist kennis delen, het moet een gewoonte worden om de kennis en documenten en dergelijke dat je hebt te blijven delen met je collega’s. Houd elkaar wekelijks op de hoogte van ontwikkelingen in je project en wat er nog gebeurt moet worden.
  • Communiceer goed onderling, je komt elkaar namelijk niet tegen bij het koffieapparaat tijdens de lunch. Bel elkaar een keer, spreek af voor een kennislunch of organiseer een leuk teamuitje. Zo bevorder je ook het onderling vertrouwen omdat je elkaar dan wat beter kent als persoon.
  • En het allerbelangrijkste is, zorg voor een sterke internetverbinding!!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn