Snel een factuur maken

7 januari 2017

Posted in Financiën en Verzekeringen

faktumfactuur - factuur maken

Start jij als ondernemer, dan krijg je te maken met heel veel verschillende zaken waar je eerder nooit aan hebt hoeven denken. Een factuur maken bijvoorbeeld. Het lijkt zo eenvoudig, mar er zijn wel wat eisen waar dit aan moet voldoen. Let je hier niet op, dan kun je uiteindelijk in de problemen komen omdat jouw boekhouding dan niet aan de eisen van de belastingdienst voldoet. Waar moet je nu opletten als je een factuur maken gaat? In de eerste plaats moet er natuurlijk twee data op staan, namelijk de datum waarop je de rekening verstuurd en de uiterste betaaldatum. Daarnaast is het ook van belang dat je er voor zorgt dat er een factuurnummer op staat. De factuurnummers moeten altijd oplopend zijn, je kunt dus niet zomaar willekeurig een nummer kiezen. Ook de BTW die in rekening gebracht wordt moet je er op vermelden en daarnaast zaken als je BTW-nummer. Hoe je de factuur er verder uit laat zien, wat betreft logo en opmaak en dergelijke, dat is helemaal aan jou. Je kunt daar iets heel moois van maken, maar je kunt het ook gewoon eenvoudig houden. Voor je klanten is het natuurlijk leuk als het er mooi uitziet, maar de belastingdienst vindt het enkel belangrijk dat je als je een factuur maken gaat ervoor zorgt dat de juiste gegevens er op te vinden zijn.

Eenvoudig factuur maken

Nu wil jij als ondernemer natuurlijk zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan zaken als een factuur maken. Je besteedt je tijd immers liever aan echte klussen en administratie is vaak niet iets wat ondernemers leuk vinden om te doen. Het is meer een noodzakelijk kwaad, want zonder versturen van facturen ontvang je immers ook geen geld. Het is dus zaak om dergelijke taken zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat ze jou zo weinig mogelijk tijd kosten. Hoe kun je nu zo eenvoudig mogelijk een factuur maken? Door gebruik te maken van een speciaal computerprogramma hiervoor. Jij voert dan eenmalig zaken in zoals je bedrijfsgegevens en btw-nummer en daarna hoef je als je een factuur wilt verzenden enkel nog de gegevens van de klus of het product in te voeren, zoals het aantal uren en de prijs die er betaald moet worden. Het programma vult dit dan verder in en jij hoeft vervolgens er alleen nog maar voor te zorgen dat de rekening op het juiste adres aankomt. Zo wordt een factuur maken dus een heel stuk gemakkelijker en kost het zo weinig mogelijk tijd.

Snel factureren met Faktum Factuur

Wil jij gebruik maken van een softwareprogramma, zodat je heel eenvoudige iedere factuur maken kunt die je moet versturen? Dan is het speciale factuurprogramma van Faktum Factuur echt een aanrader. Dit programma is speciaal opgesteld voor zzp-ers en kleine bedrijfjes en is er helemaal op gericht jou zo snel en eenvoudig je administratie te laten verrichten. Wat zijn nu de voordelen van dit factuurprogramma?

  • de facturen krijgen een professionele uitstraling
  • alle vaste gegevens, zoals btw-nummer en factuurnummer, worden automatisch ingevuld
  • facturen kunnen als pdf verzonden worden naar de klant, maar ook uitgedraaid worden
  • je kunt je eigen opmaak met logo creëren of kiezen voor een van de sjablonen
  • er kunnen fouten meer gemaakt worden in berekening van de btw
  • betalingstermijnen worden door het programma automatisch bijgehouden, zodat je nooit een openstaande factuur laat lopen

Een factuur maken is met behulp van deze software dus echt een fluitje van een cent. Ben jij ondernemer en wil jij ook minder tijd besteden aan administratieve zaken zoals een goede factuur maken? Dan moet je zeker het factuurprogramma van Faktum Factuur proberen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn