Tijdens de training “leer anders” leert u beelddenken

29 juli 2018

Posted in Coaching en Workshops

Komen de indrukken van uw kinderen nogal binnen? Zowel auditief en visueel? Misschien doet uw kind dan wel aan beelddenken. Er zijn tal van stickers die kinderen al op de peuterspeelzaal en zeker in het basisonderwijs opgeplakt krijgen. U kunt er als ouder moedeloos van worden. Zo is beelddenken tegenwoordig ook al iets nadelig. Maar als we er iets langer naar kijken dan zult u ook wel begrijpen dat teveel beelddenken ten koste gaat van rationeel denken. Het is immers van het grootste belang dat beide hersenhelften van uw kind zo vroeg mogelijk optimaal gestimuleerd worden. Gaat er iets mis dan kan dat tot ver in de volwassenheid zijn sporen nalaten. Overmatig beelddenken hoort dan ook zeker tot dit spectrum en dat kan aan de hand van een cursus grotendeels worden verholpen. Klinkt u dat als muziek in uw oren en bent u dan ook al een tijdje op zoek naar de beste oplossing? Dan hopen we dat u even op onze website kijkt want daar vindt u informatie over beelddenken, andere problemen bij kinderen en natuurlijk de cursus oftewel de oplossing die wij aanbieden. Kijk maar eens op lessons4you.nl voor meer informatie. U kunt bij ons kiezen uit het totale basispakket maar als u graag met uw kind de kat uit de boom wilt kijken dan kan een enkele les ook boekdelen spreken. U kind uw kind namelijk altijd nog daarna opgeven voor de totale cursus. Dus woont u in de omgeving van Bergen op Zoom? Dan hopen we dat u snel uw kind opgeeft voor deze cursus zodat hij of zij leert om te gaan met beelddenken.

 

Het beelddenken kan u erg veel houvast geven in uw leven

Want u krijgt direct het predicaat opgeplakt dat u anders bent dan andere kinderen en volwassenen. U deed altijd al aan beelddenken maar het kan ook zo zijn dat u ADD of ADHD had. Wij vinden het daarom niet alleen van het grootste belang dat we er achter komen wat uw kind heeft en hoe kennis door uw zoon of dochter wordt opgenomen. Ieder mens en ieder kind is uniek dus als uw kind aan beelddenken doet, dan betekent dat niet automatisch dat zoiets slechts is. Normatief moet hier dan ook geen uitspraak over worden gedaan want daar wordt niemand beter van. Het is zaak om ook op andere manieren kennis te verwerken zodat het beelddenken minder op de voorgrond treedt. Toch is het in zijn geheel verdwijnen van het beelddenken wellicht een zonde. Dat willen wij dan ook zeker niet bewerkstelligen. Van een gehele ontmoediging zal dan ook nooit sprake zijn. In tegenstelling tot ADHD en dyslexie natuurlijk, want dat zijn gedrags- en leerstoornissen die wel de rest van het leven in de weg kunnen zitten. Toch moet men voorzichtig zijn in het opplakken van etiketten. Er kan immers ook een geheel andere problematiek ten grondslag liggen en die moet tot op de bodem worden uitgezocht. Hoe dan ook,  de cursus  bestaat in het kort uit:

 

  • Een intakegesprek,
  • 4 bijeenkomsten van een uur per keer,
  • En een werkboek “ik leer anders”.

 

We bieden vanzelfsprekend een keur aan trainingen aan

Informatie in beelden opslaan is helemaal niet iets negatiefs. Zulke mindmaps kunnen het geheugen immers ondersteunen en versterken. Maar dit mag ook weer niet doorslaan, kortom: het moet in evenwicht zijn met de ratio. En dat is waar onze training wellicht uiterst nuttig kan zijn. Wilt u meer weten of hebt u enkele prangende vragen? Klim dan in de pen en stuur een e-mail of bel met onze klantenservice.

Lees meer over beelddenken…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn