Tweedehands boeken kopen

7 april 2018

Posted in Vrije tijd en Hobby

Kies jij ook regelmatig voor tweedehands boeken kopen? Voor veel boekenliefhebbers is dit een ideale manier om zonder al teveel kosten toch heel veel verschillende titels te kunnen lezen en te kunnen bezitten. Je loopt als leesliefhebber eigenlijk altijd tegen het punt aan dat de kosten te hoog oplopen op het moment dat jij ieder boek graag nieuw wilt kopen. Uiteraard is het voor veel lezers zo dat zij het heerlijk vinden om een compleet nieuw exemplaar in handen te hebben en te weten dat zij de eerste zijn die er doorheen bladeren. Maar kies je voor tweedehands boeken kopen, dan weet je dat je het plezier dat je beleeft aan dat boek deelt met anderen die het al eerder gelezen hebben. Bovendien, en dat is ook zeker een groot pluspunt, ligt de prijs gewoon een heel stuk lager. Zou je alles wat je leest altijd gloednieuw aan willen schaffen, dan kost je dit heel veel geld. Dan wordt de waarde van de inhoud van je boekenkast wel heel erg hoog, helemaal als je echt een boekenverslinder bent. Met tweedehands boeken kopen houd je jouw uitgaven op dit gebied dan redelijk in de hand.

Tweedehands boeken kopen, digitaal of lenen?

Natuurlijk is tweedehands boeken kopen niet de enige manier om op je leeskosten te besparen. Zo kun je uiteraard ook nog altijd gewoon kiezen voor een lidmaatschap van jouw plaatselijke bibliotheek. De kosten voor een abonnement liggen vaak erg laag en daar staat een heel ruim aanbod tegenover. Dit heeft dus zeker voordelen, maar er zit ook een nadeel aan dit lenen en dat is het feit dat je gebonden bent aan een bepaalde termijn waarbinnen je weer moet inleveren. Met tweedehands boeken kopen heb je ook de lage kosten, maar tegelijkertijd hoef je geen rekening te houden met maximale leentermijnen. Een andere manier om kosten te besparen, is door te kiezen voor digitaal lezen op je e-reader of tablet. Maar veel lezers vinden dit gewoon niet prettig, zij houden liever een papieren exemplaar in hun handen. Dat bladert prettiger en het geeft een beter beeld van op welke plaats in het verhaal jij je bevindt. Een e-book kun je bovendien niet in de kast zetten en je kunt ze ook lang niet altijd overzetten van je ene tablet naar je volgende en bent bij aanschaf van een nieuw apparaat dan ook vaak vele titels kwijt. Dat maakt tweedehands boeken kopen echt tot een ideale oplossing.

Kwabbernoot biedt veel keus

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan tweedehands boeken kopen? Natuurlijk wel, niets is immers perfect. Een nadeel is dat je niet altijd die titels kunt vinden waar jij op dat moment naar op zoek bent. Het is bovendien best wel eens lastig om zaken te vinden die deze producten aanbieden, waar je goed terecht kunt voor tweedehands boeken kopen. Een uitstekende zaak op dit gebied, is Kwabbernoot. Zij bieden een ruim aanbod en in hun webshop noemen zij van elk exemplaar dat zij verkopen:

  • de uitgever
  • wat voor uitvoering het is
  • welke druk het is
  • in wat voor staat het verkeert

Je kunt daardoor een weloverwogen keus maken en dat is prettig. Wil jij een boek liever eerst echt in de hand hebben voordat je het koopt? Dat is bij hen ook mogelijk! Zij staan namelijk met regelmaat op verscheidene boekenmarkten met een deel van hun assortiment. Wil jij een specifiek exemplaar inzien? Zij nemen deze graag voor jou mee! Op hun website vind je naast hun complete aanbod ook de locaties en data van de markten waar zij te vinden zijn. Je kunt dus op verschillende manieren tweedehands boeken kopen bij Kwabbernoot!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn