Vakkundige vloer renovatie

14 december 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Sinds enige jaren hebben wij een prachtige houten vloer in onze woonkamer en keuken liggen en daar hebben we al jaren veel plezier van. Het nadeel van dit hout is dat het wel tekenen van het leven laat zien bij ons in huis. Op zich vinden we het niet erg dat je iets ziet van looppaden en hier en daar wat verkleuringen, maar mijn vrouw en ik wilden toch eigenlijk wel een keer een goede vloer renovatie om de vloer er weer beter uit te laten zien. We hadden alleen geen idee hoe we de vloer renovatie moesten aanpakken. Wat zoekwerk op internet leverde jouwvloeren.nl op. Dit is de website van een echte specialist in vloer renovatie die onder de naam Jouw Vloeren opereert. We hebben direct gelezen wat de mogelijkheden waren en dat was zeer interessant.

Vloer renovatie voor een planken vloer

Bij Jouw Vloeren kun je voor vloer renovatie terecht van:

  • Houten vloeren
  • Parket
  • Laminaat

de vloer renovatie waar wij naar op zoek waren moest gericht zijn op een goede renovatie van echte planken. We hebben geen parket of laminaat, maar planken die we uit een ander pand hebben overgenomen. Dat is een prachtige en solide vloer die al zeer veel jaren meegaat. De vloer renovatie die wordt uitgevoerd door Jouw Vloeren is heel grondig en gebeurd op het niveau van een ware vloerspecialist. Ze maken de vloer eerst heel grondig schoon. Stof wordt vakkundig verwijderd en vervolgens wordt de vloer ook nog vetvrij gemaakt. Toen Jouw Vloeren bij ons aan de slag is gegaan hebben we eerst alle meubels uit de woonkamer en keuken verwijderd. In totaal is dit een oppervlakte waarvoor twee dagen nodig was om de hele vloer te behandelen. Het is daarbij wel prettig dat de vloer in één stuk is doorgelegd in beide ruimtes. De vloer renovatie kon dus eenvoudig in twee opeenvolgende dagen worden uitgevoerd. Er is van te voren een plan gemaakt met daarin de data dat het werk uitgevoerd zou worden en een tijdsschema waarin we alles hadden uitgestippeld. Doordat wij al een goede voorbereiding hadden getroffen heeft Jouw Vloeren meteen het werk kunnen starten. We hadden zelf al wel schoongemaakt, maar het is heel belangrijk dat de vloer echt vrij van stof is. Uiteindelijk bleek dat het schoonmaken snel gebeurd is en toen kon er geschuurd worden. Dat is wel even een moment waarop we moesten slikken. We hadden zelf de vloer nog nooit geschuurd en je bent dan toch even bang dat er een laagje van de vloer afgaat waardoor de vloer er anders uit komt te zien. Dit viel echter reuze mee, want de mensen van Jouw Vloeren weet heel goed wat ze doen. Ze hebben veel ervaring met dit soort vloeren en dat was voor ons een geruststelling.

De vloer in de olie zetten

Nadat het schuren was gebeurd is de vloer heel grondig in de olie gezet. Wat dat betreft is deze vloer renovatie heel grondig geweest, want we hadden hier zelf nog niet eens over nagedacht. Het in de olie zetten is voor onze vloer heel belangrijk om er weer ruim tien jaar op te kunnen leven. De vloer moest daarna nog twee dagen drogen en in die dagen mochten we niet op de vloer lopen. Daarna was de olie goed genoeg gedroogd en mochten we wel de kamer en de keuken weer in. Het resultaat van de vloer renovatie mag er zeker zijn. De vloer is mooi geschuurd en prachtig in de lak gezet en dat zonder het mooie karakter van de vloer te verliezen. We houden erg van onze vloer en zijn heel met deze renovatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn