Voor de terugvordering van bijstand kunt u bij ons aankloppen

11 juni 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Meerbijstand - Terugvordering van bijstandHebt u te maken gekregen met terugvordering van bijstand? Dan kunt u juist door die terugvordering van de bijstand diep in de schulden komen te zitten. Laat dat niet gebeuren, maar laat het tot op de bodem uitzoeken door een gerenommeerd bedrijf. Een bedrijf dat dagelijks voor velen de terugvordering van de bijstand bekijkt. Wij zijn een dergelijk bedrijf dus als u hier al een tijdje naar op zoek bent dan hopen we dat u eens op meerbijstand.nl gaat kijken. De naam van de website zegt misschien al wel genoeg: wij kunnen de bijstand voor u regelen. Niet zonder overleg. We doen dit graag samen met u. Elke situatie is voor ons een nieuwe uitdaging want u hebt vast een origineel verhaal te vertellen. Elke situatie is daardoor anders en de ene regel heeft wel betrekking op u terwijl een ander een andere behandeling nodig heeft om te krijgen wat diegene wil: een maandelijkse inkomst. Hebt u hier wel oor naar en hebt u onlangs te maken gekregen met terugvordering van de bijstand door de Sociale Dienst? De Sociale Dienst noemt men tegenwoordig ook wel de UWV. Dit is de organisatie die uw aanvraag voor bijstand in behandeling neemt, kijkt of u hier recht op heeft en aan u uitbetaalt. Is deze aanvraag geweigerd? Dan doet u er goed aan om in beroep te gaan. Wij helpen u graag bij het schrijven en invullen van deze documenten. Deze bureaucratische warboel is geen leuke bezigheid. We begrijpen het daarom maar al te goed dat u daar wel wat hulp bij kunt gebruiken. Of het nu gaat om een terugvordering van bijstand of de afwijzing van een aanvraag, als u objectieve hulp nodig hebt dan staan we voor u klaar. Schroom niet maar neemt u contact met ons op, we werken geheel kosteloos voor u en zorgen ervoor dat de terugvordering van de bijstand in twijfel wordt getrokken door de sociale dienst dan wel de UWV. Het is prettig dat hun initiƫle beslissing door henzelf onder de loep gehouden kan worden dankzij de mogelijkheid tot het indienen van een bezwaarschrift. Laat u niet voor de gek houden maar kom in opstand tegen dit soort, wellicht overhaaste, beslissingen van grote instanties. De overheid wil natuurlijk geen klaplopers en daar zijn we het roerend mee eens. Maar dat betekent niet dat burgers de dupe moeten worden van zulke voorvallen. Als u vindt dat u het recht hebt op bijstand, dan moet dat zo goed mogelijk aangepakt worden.

De terugvordering van bijstand moet goed berekend worden!

Vindt u dat u onjuist behandeld bent? Is het niet terecht dat u door de rechter een terugvordering van bijstand is opgelegd? Hebt u helemaal geen werk en daardoor volgens u nog steeds het recht op bijstand? Dan hebt u volgens ons een gedegen zaak want dan slaat het nergens op dat deze terugvordering van bijstand van kracht is gegaan. Er zijn een aantal redenen waarom een rechter dit zou kunnen beslissen:

  • U hebt voldoende inkomsten of vermogen. Het kan betekenen dat u weer een baan hebt na tijdelijke werkloosheid of omdat u erg veel geld zoals spaargeld op de bank had staan. Dan hebt u dit wellicht niet opgegeven toen u om bijstand vroeg. Dat is dan uw eigen schuld en dan is de terugvordering van bijstand terecht.
  • U hebt een inkomen dat hoger of gelijk is aan de bijstand zodat u geen recht meer hebt op bijstand dan wel een kleine aanvulling op uw salaris. Geldt dit al voor geruime tijd? Dan is een terugvordering van bijstand logisch en terecht. Hebt u pas onlangs een baan of hebt u een aanzienlijke salarisverhoging gekregen maar gaat de terugvordering van bijstand over de gehele periode? Dan moet u in verzet komen en onze hulp inschakelen!
  • U hebt recht op een andere uitkering zoals de arbeidsongeschiktheidsuitkering of de pensioenregeling die eventueel vroeg intrad. Dan hebt u geen recht op bijstand. Hebt u die toch gekregen? Dan is het logisch dat de rechter een terugvordering van bijstand oplegt.

Hopelijk hoeft u niet veel terug te betalen!

De drie punten die we hierboven hebben gesproken lijken ons glashelder. Toch zijn er variaties mogelijk waardoor het mis gaat en u teveel moet terugbetalen. Tevens kan het zo zijn dat de rechter een te strenge beslissing oplegt. Misschien moet u per maand te veel terugbetalen en gaat er daarom een zeer groot deel van uw inkomen naar de Sociale Dienst. Als u daardoor niet dan wel nauwelijks kunt rondkomen dan werkt u eigenlijk voor niets. Ook dan is het belangrijk om de terugvordering van de bijstand aan te vechten. Misschien niet zo zeer dat de gehele beslissing van de rechter wordt teruggetrokken, maar wel dat u maandelijks een lager bedrag terugbetaald. Dan duurt het maar langer voordat u deze schuld hebt afgelost. Het is veel belangrijker dat u uzelf en uw gezin kunt onderhouden. Door een te hoge terugvordering van de bijstand is dat niet mogelijk. Hebt u nog vragen over de mogelijkheden die wij u bieden om u te helpen om tegen het besluit van de terugvordering van bijstand in te gaan? Neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op. Legt u uw problemen uit, wij weten daar wel raad mee en gaan direct voor u aan de slag. Schroom daarom niet langer maar bel of mail ons nu meteen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn