Wat is de beste olie voor oliebollen

8 april 2018

Posted in Vrije tijd en Hobby

Elke jaar is het in december voor veel mensen een feest, want dan kunnen ze weer oliebollen bakken of oliebollen kopen. Daarnaast willen mensen de bollen natuurlijk ook lekker verorberen. De decembermaand, en natuurlijk een deel van januari, staat in het teken van de jaarwisseling en dus ook van de oliebollen. Nu kan het zo zijn dat je het leuk vindt om de bollen zelf te gaan bakken. In dat geval heb je dus ook olie voor oliebollen nodig. De vraag is dan natuurlijk welke olie voor oliebollen je het beste kunt gebruiken. Het is verstandig om natuurlijke olie voor oliebollen te kopen. Dus dat betekent dat je er goed aan doet om te kiezen voor zonnebloemolie of arachideolie. Dit zijn de oliesoorten waar je de lekkerste oliebollen mee kunt bakken. Ook als je ze niet zelf bakt, maar naar de kraam gaat, dan is het altijd verstandig om even te vragen welke olie voor oliebollen ze gebruiken. Mochten ze geen natuurlijk olie voor oliebollen gebruiken, dan kun je vast ergens een andere kraam vinden. Je kunt de bollen zo rond de jaarwisseling vaak bij verschillende kramen kopen, maar ook bij particulieren, speciale verkooppunten en in de supermarkten. Als je echter zelf aan de slag gaat, let er dan op dat je dus deze soorten van olie voor oliebollen gebruikt. Verder moet je ook goed kijken naar de temperatuur. Deze moet precies goed zijn en je kunt de ideale temperatuur dan ook vergelijken met de pap in het verhaal van Goudlokje. De ene schaal met pap was te koud, de andere was te heet en de derde was precies goed. Zo is het ook met de olie voor oliebollen, want je wilt niet dat de olie te heet is en ook niet dat de olie voor oliebollen te koud is. Mocht de olie voor oliebollen namelijk te heet zijn, dan verkleurt de buitenkant te snel, waardoor de binnenkant nog niet goed gaar is wanneer je de bollen uit de olie haalt. Zou je de binnenkant goed laten garen, dan wordt de buitenkant veel te donker en dat gaat ten koste van de smaak. Mocht de olie niet warm genoeg zijn, dan ontstaat er een ander probleem. De buitenkant van de oliebol krijgt dan een te grove structuur waardoor het veel te veel vet kan absorberen en dat leidt dus tot de bekende vette oliebollen waar je vrij snel misselijk van wordt. Als je goed in een oliebol knijpt en het vet druipt er uit, dan weet je dat de gebruikte olie voor oliebollen een te lage temperatuur heeft gehad.

Waar kan ik goede olie voor oliebollen kopen?

Als je op zoek bent naar goede olie, zoals de twee hierboven genoemde soorten, dan kun je deze bestellen via noorlanderoliebollen.nl. Bij Noorlander Oliebollen kun je uiteraard ook zelf de lekkerste oliebollen kopen. Je hoeft ze dus niet zelf te bakken als je daar geen tijd voor hebt. Maar als je toch liever zelf aan de slag gaat, dan kun je hier alles kopen wat je nodig hebt. Je kunt er dus olie kopen, maar je kunt er ook kant-en-klaar beslag kopen waar je de bollen mee kunt maken.

De prijzen van de oliebollen

Als je wilt weten hoe duur de oliebollen zijn, bekijk dan snel het onderstaande overzicht.

  • 1 oliebol kost 0,80 eurocent per stuk
  • 7 oliebollen kosten 5 euro
  • 10 oliebollen kosten 7 euro
  • noorlanderoliebollen.nl

Je kunt zelf kiezen of je de bollen met of zonder krenten wilt bestellen. Daarnaast kun je ook overheerlijke appelbeignets kopen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn