Wat is het belang van multichannel software?

16 juni 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Wat is multichannel software en waarom is dergelijke software tegenwoordig bijna onmisbaar voor de moderne enterprise retailer? Dat zijn vragen waar ik in dit artikel onder andere antwoord op ga geven. De consument doet de aankoop van zijn diensten en producten namelijk al lang niet meer via één kanaal, maar via een verscheidenheid aan retailkanalen. Vervolgens komt aan bod wat Novulo met betrekking tot deze multichannel software voor jou kan betekenen. Novulo zorgt er namelijk voor dat al deze retailkanalen samen gecombineerd worden tot één schaalbare applicatie die makkelijk in gebruik is voor jouw als enterprise retailer. Deze applicatie kun je zelf als retailer op maat samenstellen uit componenten die je zelf uit kunt kiezen. Dit combineren van verschillende retailkanalen gebeurt door middel van multichannel software. Het gebruik hiervan levert veel voordelen op ten opzichte van de losse software pakketten waar veelal gebruik van wordt gemaakt. Deze losse software pakketten leiden namelijk tot onlogische constructies die voor veel technische problemen kunnen zorgen. Ook is dit zeer onhandig wanneer een onderneming snel groeit, omdat het die groei kan belemmeren.  

Wat is multichannel software?

Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat moet je je hierbij voorstellen? Anders gezegd: wat is multichannel software eigenlijk precies? De achterliggende software van een applicatie is voor de meesten een black box en daar zal ik met de hiernavolgende uitleg geen verandering in kunnen brengen. Deels omdat het veel te ingewikkeld is voor een korte uitleg, maar ook omdat het voor mij simpelweg ook gewoon een black box is. Ik hoop hiermee echter toch het een en ander omtrent multichannel software en het gebruik ervan te kunnen verduidelijken. 

Zoals al blijkt uit de naam multichannel software wordt met ‘multichannel’ het gebruik van meerdere kanalen bedoeld. Voor zeer lange tijd werden producten en diensten verkocht via één kanaal, het enige mogelijke kanaal, namelijk een fysieke winkel of kraam op de markt. Dit wordt ook wel het singlechannel verkoopmodel genoemd. Door de immense technologische ontwikkelingen is dit model echter al lang ingehaald en is het vaak bijna onmogelijk om nog op deze manier een onderneming te drijven. Vooral door de opkomst van het internet en het toenemende gebruik van allerlei apparaten is het mogelijk geworden om dingen via verschillende kanalen tegelijkertijd aan te bieden aan de consument. 

Tegenwoordig hebben de meeste enterprise retailers daarom naast een fysieke winkel ook een online webshop. In dit verband heeft multichannel software de taak om de verschillende bedrijfsactiviteiten over al deze retailkanalen tegelijk met elkaar in verbinding te zetten en in goede banen te leiden. 

De software van Novulo 

Wanneer je op zoek bent naar multichannel software kun je goed terecht bij Novulo. Novulo.com zorgt namelijk voor softwareoplossingen die voorzien zijn van schaalbaarheid en flexibiliteit. Dit is mogelijk door het gebruik van AMD, wat staat voor Architected model-driven development, een zeer innovatieve technologie.

Het resultaat van de multichannel software van Novulo:

  • Alle bedrijfsprocessen en -activiteiten in één overzichtelijke applicatie;
  • Een applicatie die bruikbaar is op ieder gewenst moment en op elk apparaat dat in verbinding staat met het internet;
  • Een applicatie die tevens altijd volledig aangepast kan worden zodat jij als enterprise retailer volledig grip behoudt over jouw onderneming. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn