Zonnepanelen reinigen

6 september 2018

Posted in Beveiliging en Bewaking

“Wist jij dat het belangrijk is dat jij af en toe je zonnepanelen reinigen laat? Veel mensen hebben hier geen idee van en dat is jammer. We proberen met zijn allen steeds meer om duurzame energie op te wekken, om zo minder schade te berokkenen aan het milieu. De zon is een ideaal middel om opduurzame wijze aan stroom te komen. De zon schijnt immers iedere dag en zelfs als het bewolkt is, kan de huidige generatie panelen voldoende energie opwekken om het rendement toch nog interessant te laten zijn. Maar dan moet je wel af en toe de zonnepanelen reinigen en dat vergeten mensen vaak. Er zijn genoeg situaties bekend waarin dit nooit gebeurt en dat is zonde, daardoor gaat het rendement namelijk toch echt wel achteruit. Op die manier verdien jij je investering minder snel terug, wat zonde is, en ook lever je een minder grote bijdrage aan een beter milieu dan je eigenlijk misschien zou willen. Met andere woorden, je zonnepanelen reinigen is om verschillende redenen dus echt van belang en het is zonde om dit niet te doen.

Aandachtspunten bij zonnepanelen reinigen

Als het zo belangrijk is de zonnepanelen te reinigen, waarom doen mensen dit dan niet met regelmaat? Daar zijn verschillende redenen voor aan te wijzen. In de eerste plaats bevinden deze objecten zich natuurlijk niet op een heel erg toegankelijke plek, niet iedereen zal zelf beschikken over een ladder die hoog genoeg komt om hier bij te kunnen komen. En een hoogwerker is ook niet iets dat bij veel personen in de schuur zal staan. Met andere woorden, de bereikbaarheid is de reden waarom velen niets doen aan de zonnepanelen reinigen, misschien is dit nog wel een belangrijkere reden dan onwetendheid over het belang hiervan. Wil je wel aan de slag gaan met het schoonmaken van deze objecten, dan is het goed om te weten dat je dit niet met een standaard sopje kunt doen. Je loopt dan namelijk het risico dat je het materiaal van het paneel beschadigd, waardoor de werking minder wordt. Dat laatste wil je natuurlijk niet, het schoonmaken was immers juist bedoelt om de werking zo optimaal mogelijk te houden. Als je wel de zonnepanelen reinigen wilt, maar je wilt geen beschadigingen veroorzaken, hoe pak je dit dan aan?

Schakel een professional in

Het is aan te raden om voor het schoonmaken een professional in te schakelen, zodat je zeker weet dat dit op een goede manier gebeurt. In de omgeving van Den Haag is B-CLEAN een uitstekende keus op dit gebied. Als zij zonnepanelen reinigen, dan doen zij dit:

  • zonder schoonmaakmiddelen of chemicaliĆ«n
  • met osmosewater
  • met zachte borstels en doeken

Dit alles om te voorkomen dat er beschadigingen ontstaan. ChemicaliĆ«n en schoonmaakmiddelen kunnen namelijk de toplaag beschadigen, net als te harde borstels dit kunnen doen. Het is dus echt van belang om met beleid te werk te gaan. En daarnaast gebruiken zij dus osmosewater, wat ontkalkt water is. Op die manier kunnen er geen vlekken of strepen op het oppervlak achterblijven en wordt het dus echt spiegelschoon. Op die manier zorg je dus echt weer voor een optimaal rendement! Hoe vaak moet je de zonnepanelen reinigen laten? Over het algemeen gebeurt dit eens per jaar. Het schoonmaken is vooral van belang om blad en vogelpoep te verwijderen, zand stuift bijvoorbeeld uit zichzelf wel weer weg. Wil jij weten wat voor jou een goede frequentie is? Vraag dan advies aan B-CLEAN. Op B-cleanservice.nl vind je al aardig wat informatie over hun reinigingsmogelijkheden voor deze objecten en zij vertellen jou hier graag telefonisch of via de mail meer over. Zonnepanelen reinigen? Schakel de professionals van B-CLEAN in!”

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn