Alimentatie wijzigen

15 juni 2018

Posted in Financiën en Verzekeringen

De hoogte van de alimentatie wijzigen, veel mensen hebben er geen idee van dat dit mogelijk is. Dat is zonde, want zo kan het gebeuren dat je teveel betaalt of juist te weinig krijgt en dat wil je natuurlijk altijd voorkomen. Op het moment dat jij en je partner uit elkaar gaan, dan worden er allerlei afspraken gemaakt om dit scheidingsproces goed te laten verlopen. Er moet bijvoorbeeld besloten worden hoe jullie bezittingen verdeeld worden. En ook kan het zo zijn dat een van beide partners nog een tijd lang recht heeft op een financiële tegemoetkoming, dat weten velen wel. Maar deze alimentatie wijzigen is later ook mogelijk, en dat weten veel mensen dan weer niet. Het is dus niet zo dat jullie één keer een afspraak maken en dat deze vervolgens vele jaren hetzelfde blijft. Dat zou immers niet terecht zijn als er zich grote veranderingen voordoen in het leven van een van jullie beide. Ook kan het zijn dat jullie kinderen graag een wijziging zien in hoeveel uren zij bij welke ouder doorbrengen en ook dat verandert de complete situatie natuurlijk sterk. Dat daardoor de alimentatie wijzigen moet, zal eigenlijk ook wel duidelijk zijn.

Redenen voor alimentatie wijzigen

Welke redenen kunnen er nu zijn voor de hoogte van de alimentatie wijzigen? Dat kan in alle situaties waarin er grote wijzigingen plaatsvinden in het inkomen of de gezinssamenstelling. Denk dan bijvoorbeeld aan zaken als:

  • het aangaan van een nieuw huwelijk met een andere partner
  • het kopen of verkopen van een woning
  • grote verandering in inkomsten, door bijvoorbeeld een nieuwe baan of verlies van een baan
  • geboorte van een kind

Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat een van beide partners de ander betaalt omdat deze de zorg voor de kinderen op zich heeft genomen. Als de kinderen besluiten dat ze bij de andere ouder willen gaan wonen, dan zal logischerwijs ook de alimentatie wijzigen. Daar komt bij dat het natuurlijk ook zo kan zijn dat er bij de eerste vaststelling van het bedrag sprake kan zijn geweest van gebruik van verkeerde gegevens. Of van onvolledige gegevens. Dan is er natuurlijk nooit sprake geweest van een juiste vaststelling van de hoogte van de betalingen en het is dan ook logisch dat de alimentatie wijzigen de manier is om dit op te lossen. De betalingen moeten immers wel redelijk zijn en toegespitst zijn op de specifieke situatie.

Laat een check uitvoeren

Nu is het natuurlijk zo dat je niet zomaar de alimentatie wijzigen kunt, ook niet als je dit in overleg doet met je ex. Het is immers ooit juridisch vastgelegd en het zal dan ook weer door een rechter gewijzigd moeten worden. Omdat een dergelijke proces natuurlijk het nodige kost, is het raadzaam om eerst een check uit te laten voeren, waarmee gekeken kan worden of een wijziging in jullie situatie inderdaad aan de orde is. Dit kun je uiteraard niet zelf even berekenen, dus het is verstandig om dit na te laten gaan door iemand die hier verstand van heeft. Dit kun je laten narekenen door bijvoorbeeld de advocaten van Meesters & Meer, die de website Alimentatie-wijzigen. opgericht hebben. Via deze site kun je eenvoudig met hen in contact komen en zij kunnen jou vervolgens gratis adviseren of het zinvol is of niet om een wijzigingsprocedure op te starten. Zo voorkom je dat je kansloos de procedure begint. Ook voorkom je door een check dat je meer betaalt aan je ex dan nodig is of dat je juist te weinig ontvangt. Denk jij dat jullie alimentatie wijzigen een reële optie is? Neem dan eens contact op met deze juridische experts!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn