Alimentatie wijzigen

21 oktober 2017

Posted in Financiën en Verzekeringen

Denkt u dat u te veel alimentatie betaald of ontvangt u juist te weinig alimentatie? De deskundige advocaten van alimentatie-wijzigen.nl kunnen u kosteloos adviseren, zodat u niet te veel betaalt of te weinig ontvangt. Soms kan het zijn dat er omstandigheden van één of beide ex-partners iets verandert in de alimentatie, die hierdoor hoger of lager kan worden. In dit soort situaties blijkt vaak dat het dor de rechter vastgestelde of het op een andere manier overeengekomen alimentatiebedrag niet meer redelijk is, wat dus betekent dat het nodig is de alimentatie te wijzigen. Daarnaast is het ook mogelijk dat bij de eerdere vaststelling van de alimentatie is uitgegaan van foutieve gegevens, zodat de alimentatie niet correct is. Ook in dit geval is het zaak om de alimentatie te wijzigen. De advocaten van alimentatie-wijzigen.nl staan voor u klaar om u te adviseren over uw alimentatie en kunnen u precies vertellen of u uw alimentatie kunt wijzigen en wat het nieuwe bedrag dan zou worden.

Wanneer uw alimentatie wijzigen?

Het wijzigen van de alimentatie is mogelijk als blijkt dat door een wijziging van de omstandigheden de alimentatie niet meer aan de wettelijke maatstaven voldoet. Bij het vaststellen van de alimentatie, of dat nu via de rechter of via onderlinge onderhandelingen gebeurt, wordt er namelijk een alimentatie opgesteld die redelijk is en die wettelijk juist is. Deze alimentatie wordt echter alleen op dat moment getoetst en is dus alleen van toepassing op de situatie zoals die op dat moment is. De situatie wijzigt echter vaak en soms zijn de omstandigheden zo drastisch verandert dat een rechter de noodzaak zal zien om de alimentatie te wijzigen. Wanneer dit precies het geval is, is van tevoren moeilijk vast te stellen. Sommige wijzigingen van de omstandigheden wegen zwaarder en soms is de wijziging juist niet voldoende voor het wijzigen van de alimentatie. De deskundige advocaten van alimentatie-wijzigen.nl kunnen u adviseren of er in uw situatie sprake is van een significante verandering en of het dus mogelijk is de alimentatie te wijzigen.

De kosteloze alimentatiecheck

Aan de hand van de nieuwe situatie is het dan zaak om een nieuwe alimentatieregeling te treffen. Dit kan via de rechter of via een onderlinge overeenkomst tussen beide partijen. Deze nieuwe alimentatie wordt opgesteld met de huidige situatie, wat dus betekent dat het bedrag flink kan verschillen, zeker als er grote veranderingen hebben plaatsgevonden in uw situatie of die van uw ex-partner. Ook is het wijzigen van de alimentatie mogelijk als blijkt dat er bij de oorspronkelijk vaststelling is uitgegaan van onjuiste of onvolledige gegevens. Let wel op, want soms is er een niet-wijzigingsbeding gekoppeld aan de alimentatie. Een dergelijk beding betekent dat de alimentatieafspraak niet gewijzigd kan worden, ook al is sprake van een significante wijziging van omstandigheden. Het wijzigen van de alimentatie is dan alleen mogelijk als er naar de maatstaven van de redelijkheid en billijkheid niet langer aan het beding mag worden gehouden. De advocaten van alimentatie-wijzigen.nl kunnen voor u een kosteloze alimentatiecheck uitvoeren om te beoordelen of het mogelijk is uw alimentatie te wijzigen. Aan de hand van uw gegevens en een intakegesprek beoordelen onze advocaten of het haalbaar is om de alimentatie te wijzigen. Als u dan ook daadwerkelijk besluit om de alimentatie te wijzigen dan gaan de advocaten van alimentatie-wijzigen.nl in gesprek met uw ex-partner om een nieuwe overeenkomst op te stellen. En als blijkt dat via deze weg geen overeenkomst te bereiken is kunnen onze advocaten ook een verzoekschrift tot wijziging van de alimentatie bij de rechtbank indienen. Op deze manier is alles voor u geregeld. Een alimentatiecheck is dus zeker het proberen waard!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn