Cursus Engels

10 maart 2016

Posted in Nieuws

Dagnall - Cursus Engels Wie internationaal zaken wil doen, ontkomt er niet aan om een cursus Engels te volgen. Dit is immers de taal die wereldwijd door de meeste mensen gesproken wordt. Niet als moedertaal, maar wel als voertaal voor internationale contacten. In veel landen worden kinderen onderwezen in het Engels, waardoor u er eigenlijk wereldwijd profijt van hebt als u het goed kunt spreken. Een cursus Engels is niet alleen handig omdat u hiermee in veel landen goed uit de voeten kunt, het is ook praktisch omdat het tegenwoordig in veel bedrijven gewoon de voertaal is geworden. Ondernemingen die werken met mensen met verschillende nationaliteiten zullen immers een keus moeten maken wat betreft de voertaal binnen het bedrijf. Wil iedereen elkaar goed kunnen verstaan, dan is het handig dat iedereen een cursus Engels volgt. Op die manier kan ieder zich goed verstaanbaar maken naar elkaar toe en dat is natuurlijk binnen een bedrijf erg belangrijk. Anders kunnen er geen goede overleggen gevoerd worden en dat is natuurlijk wel heel erg belangrijk. Voor goed overleg binnen internationale bedrijven is het dus belangrijk dat iedereen een goede taalbeheersing heeft. Zo kan er beter overlegd worden tussen de verschillende vestigingen en locaties. Maar een cursus Engels is ook erg belangrijk voor het zaken doen met andere bedrijven. Als de ene persoon een andere moedertaal heeft dan de andere, dan moet er toch een gezamenlijke voertaal gekozen worden om toch met elkaar overleg te kunnen voeren en zaken te kunnen doen. Ook in die gevallen komt een cursus Engels dus goed van pas, zodat u met internationale klanten kunt overleggen, verkopen kunt vastleggen en contracten kunt sluiten. In het internationale zakenleven is het dus van groot belang om een goede beheersing van het Engels te hebben, zonder wordt het erg lastig om zaken te doen.

Waarom is een cursus Engels belangrijk?

Voor de internationale zakenwereld is het dus belangrijk om Engels te kunnen spreken, maar dat is natuurlijk een taal die wij allemaal op de middelbare school al leren. Waarom zou u dan nog een cursus Engels gaan volgen? U kunt zich na uw eindexamen hier immers al heel aardig mee redden? De reden dat een cursus Engels toch belangrijk is, is het feit dat u tijdens de middelbare school natuurlijk lang niet alle woorden leert die u nodig hebt in het zakenleven. Uw woordenschat is dan nog steeds te beperkt, u zult immers niet alle woorden kennen die u nodig hebt om zaken te kunnen doen of goed overleg te kunnen voeren met uw collega’s. Tijdens een speciale cursus Engels kunt u uw woordenschat dusdanig vergroten dat u kennis krijgt van alle verschillende woorden die voor uw bedrijfssector van belang zijn. Het vergroten van uw woordenschat is dus een eerste belangrijke reden om een cursus Engels te volgen. Een andere belangrijke reden is dat er verschillen bestaan tussen de verschillende landen die dit als voertaal hebben. In Amerika, Australië en Engeland wordt dezelfde moedertaal gesproken, maar toch zijn er verschillen te ontdekken. Niet alleen wat accent of uitspraak betreft, maar ook wat betreft bepaalde woorden. Soms is de betekenis net even wat anders en ook kan de grammatica op bepaalde punten afwijkend zijn. Op de middelbare school leren wij Brits-Engels, maar doet u vooral zaken met Amerika of juist met Australië, dan kan het handig zijn om kennis te nemen van de taalregels van het betreffende land. Voor zakendoen is correct taalgebruik, zowel gesproken als geschreven, natuurlijk erg belangrijk. Door het volgen van een goede cursus Engels zorgt u ervoor dat u zakelijk gezien geen flaters slaat in contacten met zakenpartners.

Kies voor Dagnall

Als u een cursus Engels wilt gaan volgen om zakelijk gezien beter voor de dag te komen, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat uw cursusmateriaal goed bij uw wensen aansluit. Bij Dagnall geven ze cursussen die specifiek op het zakenleven gericht zijn. Bij hen kunt u kiezen voor een cursus Engels die specifiek gericht is op een bepaald soort taalgebruik, zij bieden de volgende varianten:

  • algemeen sociaal
  • algemeen zakelijk
  • technisch
  • juridisch
  • financieel

Zo kunt u dus kiezen voor een cursusvariant die zo goed mogelijk aansluit bij uw vakgebied. Ook is het natuurlijk niet verkeerd om een cursus Social Talk te volgen, zodat u na het afhandelen van de zaken ook nog op een informele manier met uw contacten een gesprek kunt voeren. Dit is vaak natuurlijk wel belangrijk voor het slagen van uw zaken, vaak zijn de informele gesprekken net zo belangrijk voor het slagen van zakelijke contacten als de daadwerkelijke zakelijke gesprekken. Werkt u in de juridische, financiële of technische sector, dan is het volgen van een technische, juridische of financiële cursus Engels natuurlijk erg handig. In die cursussen leert u alles wat u nodig hebt voor het zaken doen in deze sectoren. Het fijne van de cursussen van Dagnall is dat deze gegeven worden door zogenaamde native speakers, oftewel mensen voor wie het de moedertaal is. Een cursus Engels bij Dagnall staat dus garant voor het op een goede manier leren van de betekenissen van de woorden en ook het goed leren van de juiste uitspraak. Zo zult u uw zakelijke contacten versteld kunnen laten staan van uw goede uitspraak en uw goede beheersing van de taal. Naast een cursus Engels kunt u bij hen ook terecht voor andere taalcursussen. Taleninstituut Dagnall is dus een uitstekende keus als u uw taalkennis uit wilt breiden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn