Uw auto direct verkopen

10 maart 2016

Posted in Auto's en Motoren

Autoinkoopspecialist - Auto direct verkopenEens in de zoveel tijd hebt u gewoon een nieuw voertuig nodig. Er moet teveel aan uw wagen gerepareerd worden, de techniek is verouderd of u wilt zelf gewoon graag een nieuw model hebben. In die gevallen is het tijd om een nieuwe te kopen en dan wilt u natuurlijk het liefst uw oude auto direct verkopen. Uw auto direct verkopen zorgt er voor dat u voorkomt dat u dubbele lasten moet betalen. Zolang u over twee auto’s beschikt, moet u immers ook twee keer wegenbelasting betalen en twee keer premie afdragen voor de verzekering. Voor uw financiën is het dus wel zo prettig om uw afgedankte exemplaar zo snel mogelijk kwijt te zijn. Bovendien voorkomt u daarmee ook dat u twee parkeerplekken nodig hebt, iets wat op veel plaatsen zeer lastig te regelen is, vaak hebt u immers net genoeg ruimte bij huis om één voertuig te kunnen parkeren. Ook vanwege de ruimte is het dus fijn als u uw auto direct verkopen kunt. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om deze in te ruilen bij de garage, dan weet u zeker dat u hem meteen kwijt bent en dat u niet meer wagens hebt dan u nodig hebt. Het probleem met inruilen is echter dat u er vaak minder geld voor terugkrijgt dan het geval zou zijn bij verkoop. Dat is ook een reden waarom mensen vaak twijfelen over inruilen. Maar aan de andere kant is een auto direct verkopen vaak ook erg lastig te realiseren en bovendien brengt ook dit weer problemen met zich mee als u niet zo heel veel kennis van deze voertuigen heeft. Wat voor prijs moet u er bijvoorbeeld voor betalen? Wat is, gezien de staat van onderhoud, een eerlijke en realistische vraagprijs? En hoe pakt u het onderhandelen aan? Dat maakt het nog niet zo gemakkelijk om uw auto direct te verkopen.

Eenvoudig uw auto direct verkopen

En dan is het ook nog de vraag natuurlijk op wat voor manier u uw voertuig te koop gaat zetten. Wilt u uw auto direct verkopen, dan heeft het natuurlijk weinig zin om deze bij u in de buurt langs de weg te zetten met een te koop bord erbij, want hoe groot is de kans nu dat er binnen korte tijd iemand langs komt gereden die op zoek is naar een nieuw voertuig en ook nog belangstelling heeft voor het type dat u in de aanbieding heeft? Natuurlijk kunt u ook advertenties plaatsen, zowel offline als online, maar ook dat maakt uw auto direct verkopen niet meteen gemakkelijker. Advertenties in streekkranten worden tegenwoordig niet zo goed meer gelezen en op internet wordt zoveel aangeboden, dat het erg lastig is om uw advertentie op te laten vallen en mensen tot aankoop te verleiden. Uw oude auto direct verkopen kan dus erg lastig zijn. Dat is het echter niet als u gebruik maakt van de hulp van de website van de Auto Inkoop Specialist. Zij werken samen met veel autodealers die iedere dag op zoek zijn naar nieuw aanbod. Met hun hulp wordt een auto direct verkopen erg gemakkelijk, zelfs als u zelf eigenlijk geen verstand hebt van wat een goede prijs zou zijn. Binnen 24 uur ontvangt u via de site een bod en kunt u beslissen of u tot verkoop overgaat of niet. Zo ja, dan wordt de overdracht zo snel mogelijk geregeld, waardoor u geen last hebt van het probleem dat u meerdere auto’s moet stallen of voor meerdere auto’s premie en belasting moet betalen. Als u uw auto direct verkopen wilt, dan is dit dus een uitstekende manier om dat te gaan doen.

Regel de verkoop via Auto Inkoop Specialist

Wat moet u nu precies doen als u uw auto direct verkopen wilt via deze website? Dit gaat allemaal heel eenvoudig, u hoeft enkel wat vragen in te vullen over:

  • het aantal kilometers dat er op de teller staat
  • hoe het interieur er uit ziet
  • de technische staat van het voertuig
  • de kwaliteit van de banden
  • het merk en het type waar het om gaat, of u vult gewoon eenvoudigweg uw kenteken in

Hebt u dit gedaan, dan kunt u ook nog een foto uploaden. Dit is niet verplicht, maar uw auto direct verkopen gaat vaak wel een stuk gemakkelijker als u er foto’s bij plaatst, zodat potentiële kopers kunnen zien of het interieur en exterieur bijvoorbeeld inderdaad nog van een goede kwaliteit zijn. Hebt u dit allemaal gedaan, dan hebben de autodealers die bij deze website zijn aangesloten 24 uur de tijd om een bod te plaatsen. Na deze uren krijgt u bericht van het hoogste bod en kunt u dus uw auto direct verkopen. Tenminste, als u met het hoogste bod akkoord gaat. Het is belangrijk om te onthouden dat het plaatsen van uw voertuig geheel vrijblijvend is, u hoeft dus niet daadwerkelijk tot verkoop over te gaan. Het is bovendien ook helemaal gratis, waardoor het nooit kwaad kan om te proberen of u via hen uw auto direct verkopen kunt. Gaat u akkoord, dan komt de koper zo snel mogelijk langs om de koop af te handelen. U wordt dan meteen betaald en de koper kan dan direct uw auto meenemen. Het mag duidelijk zijn dat dit dus een heel eenvoudig proces is, echt iedereen kan hiermee uit de voeten. Uw auto direct verkopen was dus nog nooit zo eenvoudig!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn