Dashcam levert bewijs

27 februari 2016

Posted in Auto's en Motoren

123carcam - DashcamAls u regelmatig autorijdt, dan kan het helaas gebeuren dat u betrokken raakt bij een ongeval. Dit is natuurlijk zeer vervelend, maar het is nog vervelender als u hierdoor onterecht op hoge kosten wordt gejaagd. Hebt u een dashcam in uw auto, dan kunt u de beelden ervan als bewijsmateriaal overleggen en dit kan u veel ellende besparen. Bij een aanrijding waar meerdere partijen bij betrokken zijn, is het voor de politie altijd zaak om uit te zoeken wie als schuldige wordt aangemerkt en wij als veroorzaker. Geven beide partijen tegenstrijdige verklaringen, dan is het voor hen natuurlijk erg lastig om uit te maken welke verklaring de juiste is. Zijn er toevallig mensen getuige geweest van het ongeval, dan kan hun getuigenis uitsluitsel geven. Maar is dit ook niet het geval, dan kan de politie vaak verder weinig doen. Met een dashcam hebt u dit probleem niet meer. Deze registreert namelijk alles wat er onderweg gebeurt en u kunt dan na een ongeluk ook altijd de beelden hiervan overleggen aan de politie. Deze kan op basis daarvan dan vaststellen wat er precies gebeurd is en hier een deugdelijk rapport van opmaken. Een dashcam is dus erg handig om bewijsmateriaal te leveren. Dit is niet alleen voor de politie van groot belang, maar ook voor uw verzekeringsmaatschappij. Deze keert natuurlijk niet graag schade uit als dit niet nodig is en met het bewijs dat een dashcam kan leveren, kan uw verzekering gemakkelijker overleggen met de verzekering van de andere betrokken partij. Er is dan immers duidelijkheid over wat er gebeurd is. Het gebruik van een dashcam levert u dus zeker voordeel op. Het is bovendien heel eenvoudig in gebruik, u bevestigt de camera met een zuignap aan uw raam en in de meeste gevallen sluit u deze vervolgens aan op uw sigarettenaansteker. Gaat u rijden, dan wordt dit vervolgens goed vastgelegd.

Parkeermodus van dashcam

Niet alleen op de weg kunnen er natuurlijk ongelukken gebeuren, uw voertuig kan ook schade oplopen op het moment dat deze gewoon ergens geparkeerd staat. Veel mensen zijn niet zo vriendelijk om dan even een briefje achter te laten met contactgegevens, wat betekent dat u meestal gewoon de pineut bent en voor de schade opdraait. Om dergelijke zaken te voorkomen, kunt u nu ook kiezen voor een dashcam die is uitgerust met een speciale parkeermodus. Onder het rijden laadt de accu zich op en op het moment dat u de auto uitschakelt, gaat dit apparaatje in stand-by modus. Wordt er beweging rond uw voertuig gesignaleerd, dan zal de dashcam automatisch beginnen met filmen. Rijdt iemand tegen uw auto aan of wordt er ingebroken in uw voertuig, dan hebt u hier dus beelden van en deze kunt u dan aan de politie doorgeven. Met de beelden van de dashcam wordt het voor hen een stuk eenvoudiger om de dader op te sporen, het geeft hen in ieder geval een startpunt. Want helemaal bij parkeerongelukken of inbraken bent u natuurlijk zeer afhankelijk van getuigen. Als deze er niet zijn, heeft de politie natuurlijk geen enkel aanknopingspunt. Hebt u een dashcam met parkeermodus, dan heeft deze vaak de andere betrokken auto vast kunnen leggen of kan er een profiel opgesteld worden van de vandaal die inbreekt. Ook hierbij geldt weer dat ook de verzekeringsmaatschappij hier erg blij van wordt. Hebt u beelden van de veroorzaker van de schade of van de inbreker, dan is de kans op het vinden van de dader immers een stuk groter. Als deze gevonden wordt, dan kunnen zij de schade verhalen. Een dashcam is dus zowel voor de bestuurder van de auto, als voor politie en verzekeringsmaatschappijen goed nieuws.

Veel keus bij 123carcam

Overweegt u de aanschaf van een dashcam, dan moet u zeker eens een kijkje nemen bij 123carcam. Zij bieden een zeer ruime keus op dit gebied en zij hebben voor ieder soort weggebruiker een geschikt exemplaar in hun assortiment. Waarom zijn er nu verschillende exemplaren? Dit is vrij eenvoudig, er zijn immers ook verschillende soorten weggebruikers. Zo kan er onderscheid gemaakt worden tussen:

  • gewoon verkeer
  • bestuurders die voor hun werk veel onderweg zijn
  • vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs
  • bestuurders van campers

Dat een groter voertuig om een ander soort dashcam vraagt, dat spreekt waarschijnlijk wel voor zich. Er wordt immers vanaf een andere hoogte gefilmd en dit stelt andere eisen aan het apparaat. Ook voor mensen die heel veel op de weg te vinden zijn, is een ander soort dashcam geschikt. Zij hebben vaak behoefte aan meer opslagcapaciteit, zodat zij ruimte hebben voor de film voor alle uren die zij onderweg zijn. Bij 123carcam kunnen ze voor iedere situatie een geschikte camera leveren, vraagt u hen gerust naar de mogelijkheden als u zelf niet weet welke variant voor u het meest geschikt is. Daarnaast kunt u bij hen ook terecht voor verschillende accessoires voor de dashcam. Zo vindt u bij hen bijvoorbeeld een ruime keus aan extra geheugenkaarten. Dit kan erg interessant zijn voor uw vakantie. Maakt u een rondreis met uw auto of camper, dan kunt u al rijdend erg mooie plekjes tegenkomen. Vaak bent u net te laat met het pakken van uw filmcamera om dit vast te leggen. De dashcam legt echter automatisch uw afgelegde route vast. Met extra geheugenkaarten kunt u alle beelden bewaren en thuis uitzoeken welke u als vakantieherinnering wilt houden. 123carcam is ook voor dat accessoires dus het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn