De beste landbouwwerktuigen vind je gewoon online

10 mei 2016

Posted in Nieuws

eversagro - LandbouwwerktuigenSinds de mensheid is begonnen met het bewerken van land, zijn wij als soort steeds vernuftiger geworden om het land zo efficiënt mogelijk te bewerken. Voorheen was het bijvoorbeeld zo dat het land na bewerking uitgeput raakte en daarom moesten boeren verder trekken om een nieuw gebied met vruchtbaar land te bewerken. Nu kunnen boeren echter steeds beter zorg dragen voor land en uitgeput land weer vruchtbaar maken. Ook de methodes waarmee het land wordt bewerkt zijn nu natuurlijk vele malen efficiënter dan, laten we zeggen, 50 jaar geleden of 100 jaar geleden. Vroeger moest een boer immers nog met paard en wagen zelf het hele land door ploegen. Het leven van een boer was dan ook een stuk zwaarder in die tijden. Nu kan een boer al snel droog en comfortabel met de tractor het land over rijden. Tevens hoeven er geen paarden meer aan te pas te komen. De enige paardenkracht die nog nodig is, zit in de motor van de tractor. Daar komt nog bij dat de mogelijkheden tegenwoordig veel talrijker zijn. Voor elke handeling is er namelijk wel een speciaal landbouwwerktuig te gebruiken. Voor het ploegen van het land heb je speciale landbouwwerktuigen, voor het maaien heb je weer andere landbouwwerktuigen en je hebt zelfs langbouwwerktuigen om ter plekke direct het gemaaide gras in balen van strooi om te toveren. Het enige wat de boer hoeft te doen is rustig de tractor over het land laten rijden en achter hem of haar ontstaan er constant nieuwe balen met stro. Vervolgens kan de boer een paar vakantiekrachten in huren om de balen met stro op de wagen te laden. Op deze manier kunnen de jongeren ook nog een zakcentje verdienen. Wat de techniek betreft is het leven van een boer dus een stuk makkelijker geworden en dat gemak is nu nog intenser aanwezig, want de landbouwwerktuigen die het leven zo gemakkelijk maken van een boer zijn gewoon online te bestellen. Dat is wel zo handig natuurlijk, want hoewel het leven van een boer makkelijker is geworden is het daarom niet minder druk. Een boer is fulltime aanwezig op de boerderij en een vakantie zit er vaak niet in, want hij of zij zal constant zorg moeten dragen voor de dieren, het land en het werk op de boerderij. Wat dat betreft is het ook ideaal dat noodzakelijkheden zoals de juiste landbouwwerktuigen, gewoon online geregeld kunnen worden. Als je als boer wil weten waar je terecht kunt voor goede en relatief voordelige landbouwwerktuigen, dan kun je het beste hieronder even verder lezen.

De landbouwwerktuigen van eversagro.nl

Op de bovenstaande website vind je allerlei verschillende landbouwwerktuigen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Rollen
 • Gebruikte machines
 • Cultivatoren
 • Schuifbladen
 • Zaaimachines
 • Woelers
 • Zaaibereiding
 • Nalopers
 • Graslandverzorging
 • Bouwlandbemesters
 • Vorenpakkers

Zoals je kunt zien kun je voor elke taak op het land de juiste landbouwwerktuigen bestellen. Voordat je overgaat tot een bestelling van verschillende landbouwwerktuigen, kun je natuurlijk altijd even contact opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn betreffende de manier van levering, garantie, de prijs en noem het allemaal maar op. Het is dan ook handig om de website als oriëntatiemiddel te gebruiken om daarna een gerichte offerte op te laten maken. Dat is wel zo handig natuurlijk, want op die manier weet je van te voren direct waar je aan toe bent. Verder is het goed om te weten dat Eversagro al meer dan een halve eeuw in het vak zit. Di betekent dat de huidige landbouwwerktuigen het resultaat zijn van meer dan 50 jaar aan ontwikkeling en verfijning. De landbouwwerktuigen zijn dus tot stand gekomen door eigen initiatief en de feedback van klanten door de jaren heen. Dat heeft als resultaat dat de huidige landbouwwerktuigen volledig zijn geperfectioneerd door een jarenlang proces van constante ontwikkeling. En daar plukt de boer nu dus de vruchten van.

Een kleine geschiedenis van Eversagro

Zoals gezegd bestaat Eversagro al meer dan 50 jaar. Eversagro is in 1961 opgericht door Johann Evers. Hij begon destijds als boerensmid en heeft later ook de productie van de bekende woelers ter hand genomen. De karakteristieke ronde bogen op deze woelers komen dan ook van zijn hand en worden nog altijd toegepast op de moderne woelers. Uiteraard zijn ze wel aangepast om compatibel te zijn met de moderne tractoren, maar het idee is nog hetzelfde. Waarom zou je iets veranderen als het jarenlang heeft bewezen effectief te zijn? Daarom worden de grondbeginselen ook niet aangepast, maar uiteraard worden de langbouwwerktuigen wel steeds beter gemaakt om het leven van de boeren elke keer weer een beetje aangenamer te maken. Dit zorgt er dan ook voor dat sinds de jaren 60 de omzet van Eversagro gestaag is gestegen. Uiteraard helemaal toen Eversagro nationaal producten ging verkopen. In de beginperiode was het vooral in de omgeving zelf waar Eversagro producten verkocht. Later werd dat nationaal en inmiddels is het zelf al internationaal. Zo ver kom je natuurlijk niet als je geen kwaliteit verkoopt. Dus de uitvinding van Johann Evers is een gouden uitvinding gebleken waar het bedrijf ook nu nog de vruchten van plukt. Dit geldt natuurlijk ook voor de boeren die hun landbouwwerktuigen kopen bij Eversagro. Zij merken keer op keer weer hoe efficiënt de producten zijn van Eversagro. Ze hopen bij Eversagro dan ook dat de ontwikkelingen alsmaar door blijven gaan zodat ze ook in de toekomst de beste kwaliteit kunnen blijven leveren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn