Een 3d printer kopen, is dit een verstandige zet?

19 juni 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Wilt u graag een 3d printer kopen? Denk er dan goed over na wat u hier precies mee wilt doen. Tijd is moeilijk uit te drukken in geld. Want als u hobbyist bent en dol bent op dergelijke technologische snufjes dan is een 3d printer kopen een goed idee. U spendeert hier in de avonduren en het weekend vele uren aan. Leidt u een bedrijf en werkt u bijvoorbeeld met modellen zoals maquettes? Dan is een 3d printer kopen ook zeker te overwegen mits u de kennis en de manuren binnen uw bedrijf kunt vinden. U begrijpt dat een 3d printer kopen voor een bedrijf al een hele investering kan zijn, laat staan wat dit betekent voor de consument. Op onze site kunt u erg veel informatie vinden over het 3d printer kopen en de beschikbare modellen, opties en filamenten die er zijn. Prijzen vermelden we niet al was het enkel omdat dit geen webwinkel is. We willen u van informatie voorzien over de uitvindingen maar ook de innovaties die er continu plaatsvinden in de wereld van de driedimensionale printer en scanner. Kijkt u eens op 3d-printer-kopen.pro en vergeet niet om onze website op te slaan tussen uw favoriete websites. Tegenwoordig kunt u al een simpele 3d printer kopen in een elektronisch warenhuis. Kosten ze 5 jaar geleden vele duizenden euro’s, kunt u tegenwoordig al voor enkel honderden euro’s een 3d printer kopen!

Lees hier alles over het 3d printer kopen

Voordat u de beslissing tot het 3d printer kopen neemt wilt u natuurlijk graag de kat uit de boom kijken. Bespreek met uw partner of met uw bestuur wat het nut kan zijn van een dergelijke investering. Als u wel wat geld te besteden hebt en een grote affiniteit hebt met vooruitstrevende technologie dan is de keuze snel gemaakt. U kunt ook naar een winkel gaan om het eens uit te proberen. Wist u bijvoorbeeld dat diverse grote musea in Nederland een dergelijke printer tentoonstellen die u samen met uw kinderen kunt testen? En er zijn zelfs kunstenaars die enorme werken maken met behulp van deze machine. Bedrijven en instellingen hebben ook erg veel baat bij een dergelijk apparaat. We denken aan instellingen en sectoren zoals:

  • Ziekenhuizen en andere medische afdelingen. Protheses kunnen direct op maat geprint worden en de patiënt hoeft niet langer op een lange wachtlijst te wachten op een nieuwe heup, hart of arm.
  • Voor universiteiten en wetenschappelijke laboratoria zijn 3d printer een ware uitkomst laat staan voor architectenbureaus. Want ideeën kunnen direct uitgetekend en uitgeprint worden tot zichtbare modellen.
  • Hobbyisten kunnen hun favoriete auto in hun geheel uitprinten. Binnen het huishouden kunnen kapotte onderdelen van objecten opnieuw worden uitgeprint.

Deze investering wordt snel terugverdiend omdat u niet meer naar de winkel hoeft om kapotte onderdelen te vervangen. U hebt er enkel een blauwdruk voor nodig en zelfs dat model kunt u maken als u het scant met een bijbehorende 3d scanner.

Hebt u toch nog enkele vragen? Klim dan in de pen en mail ons

We begrijpen dat het 3d printer kopen toch iets is waar u rustig naar toe wilt werken. En we geven u groot gelijk want ondanks het feit dat het al duizenden euro’s goedkoper is dan voorheen, blijft het een flinke investering. Ook moet u goed nadenken over de filamenten die u wilt gebruiken. Want welk materiaal is eigenlijk gewenst? Kiest u voor metaal, kunststof of zelfs voor hout? Daar kunnen we u persoonlijk over adviseren dus schroom niet langer en stuur een e-mail met al uw prangende vragen naar ons op.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn