Een akoestisch plafond voor ons nieuwbouwhuis

27 januari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

De dag dat we de sleutel kregen liepen we door ons huis. We hadden een prachtig nieuwbouw huis gekocht. En we keken naar ons uitzicht, dat was nog eens wat anders dan wonen in de stad. Boven renden onze twee kinderen rond en wat maakte dat een kabaal. Misschien was het omdat het nog hol was maar mijn man schudde zijn hoofd. Daar had hij geen zin in. Het hele huis lieten we verbouwen en we besloten toen dat er ook een akoestisch plafond moest komen. Als gezin willen we geen geluidsoverlast veroorzaken. Maar met twee jonge kinderen voorkom je dat niet helemaal. Om problemen te voorkomen besloten we dan ook zo veel mogelijk maatregelen te nemen. Door het akoestische plafond kunnen de kinderen lekker spelen op hun slaapkamer zonder dat je hier beneden last van hebt. Onze buren horen dan ook geen geluiden van onze kinderen. Het is voor ons dan ook de beste investering die we hebben gedaan. Het geeft ons veel rust dat de kinderen lekker kunnen spelen zonder dat hier iemand last van heeft.  

Minder geluidsoverlast door een akoestisch plafond

Ik vind het geweldig om te horen. De kinderen die weer een nieuw toneelstuk aan het opvoeren zijn. Of een verhaal naspelen. Een paard nadoen en andere dingen die ze verzinnen. Ze zijn zo bizar creatief dat ik soms niet weet waar ze het vandaag halen. Maar ik begrijp dat niet iedereen hier op zit te wachten. Nu zijn onze buren twee vriendelijke oudere mensen die heel makkelijk zijn in de omgang. Maar met het oog op de toekomst weet je natuurlijk niet wie er naast je komt wonen. Om met een ontspannen gevoel in je huis te wonen moet je weten dat het niet uitmaakt dat je kinderen spelen. De buren hebben er toch geen last van. Ik vind dat een prettig idee en het akoestisch plafond is dan ook geweldige investering voor elk gezin. Niemand vindt het leuk om tegen zijn kinderen te zeggen dat ze zachter moeten spelen. Dit moesten we wel in de stad en dat vond ik verschrikkelijk. Nu we landelijk wonen hoeft het niet meer door ons akoestisch plafond.

Minder geluid

Wat ben ik blij met deze prachtige oplossing. Ik hoef me nooit meer druk te maken om geluidoverlast. Te veel geluid maken we namelijk niet. Door dit plafond leven we ontspannen en genieten we van elkaar. Zonder dat we erop moeten letten dat we te veel geluid maken.  Een akoestisch plafond verbetert je leven omdat:   

  • Kinderen ongestoord kunnen spelen
  • Maak nooit meer te veel geluid
  • Voorkom geluidoverlast voor je buren
  • Ontspannen en met een gerust hart leven zonder veel geluid te maken
  • Als je beneden zit heb je geen last van geluiden boven
  • Voorkom galmen, voetstappen of andere geluiden.
  • Een akoestisch plafond is de beste investering voor gezinnen

Nadat we de sleutel hadden gekregen van onze nieuwbouwwoning viel het ons op hoeveel geluid we hoorden in huis. Het was heel gehorig en dat was totaal niet de bedoeling. We besloten toen op zoek te gaan naar manieren om het plafond en de muren geluiddicht te maken. Omdat we toch al in een verbouwing zaten kon dat er ook wel bij. Door een akoestisch plafond te nemen is ons geluid behoorlijk afgenomen. Als de kinderen boven aan het huppelen zijn dan hebben we hier beneden geen last van. Dat was toen we de sleutel kregen wel even anders. Het is dus een hele fijne manier om minder geluidsoverlast te ervaren. Wil je ook een akoestisch plafond? Neem dan een kijkje op de site van NPS Plafonds:  http://www.npsplafonds.nl/akoestisch-plafond.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn