Buitenspeelgoed meenemen naar het park

21 januari 2019

Posted in Kinderen en Speelgoed

Voor kinderen is het goed om buiten te spelen. Voor veel kinderen is dit een uitdaging want ze vinden het lastig om naar buiten te gaan. Er is genoeg te doen binnen door de nieuwste spelcomputers. Buiten spelen is iets wat kinderen niet zo snel meer doen. We moeten kinderen hier dan ook mee helpen. De kinderen van de buitenschoolse opvang waar ik werkzaam ben vinden buiten spelen niet allemaal even leuk. Maar met het juiste buitenspeelgoed gaan alle kinderen graag mee. Elk kind speelt natuurlijk weer ergens anders mee. De meeste jongens vinden het leuk om met de voetbal te spelen. Een potje voetbal is dan een heerlijk spel wat ze graag doen in het park. De andere kinderen spelen juist eerder met een springtouw of verzinnen een ander spel. Elk kind is weer anders. Door voldoende buitenspeelgoed mee te nemen zorgen we ervoor dat elk kind lekker kan spelen in de buitenlucht.

Buitenspeelgoed voor alle kinderen

Er is zoveel speelgoed waar kinderen mee kunnen spelen. Buiten spelen is dan ook iets wat je heel gemakkelijk kunt stimuleren. Kinderen spelen allemaal ergens anders mee. Als we naar het park gaan met onze kinderen nemen we een tas vol met buitenspeelgoed mee. Doordat we genoeg speelgoed meenemen kan elk kind zelf kiezen waar hij mee speelt. Dit zorgt er voor dat de kinderen zich allemaal goed kunnen vermaken. Alle kinderen spelen dan ook met veel plezier buiten. Voor alle ouders die denken dat buitenspelen een uitdaging is verzeker ik je dat dit niet het geval is. Buitenspelen is juist heel makkelijk. Als je maar gebruik maakt van het juiste buitenspeelgoed. Kinderen leer je hierdoor om weer plezier te krijgen in het buiten spelen. Het is belangrijk dat je elke dag tijd vrij maakt om een voorbeeld te zijn voor de kinderen. Wij kiezen er dan ook voor om het buiten spelen een onderdeel te laten zijn van ons dagprogramma. Het is voor de kinderen dan ook heel normaal dat we naar buiten gaan. Als we dan voorstellen om naar het park te gaan zijn alle kinderen meteen enthousiast.

Buiten spelen voor elk kind

Het is goed en gezond voor kinderen om buiten te spelen. Dit is gezond omdat  kinderen vaak op een speelse manier veel bewegen. Bewegen moet laagdrempelig en leuk zijn. Als je dit aanbiedt op een manier waardoor kinderen het niet eens doorhebben dan ben je goed bezig. Buiten spelen en een spel als voetbal aanbieden is dan ook een goede manier om het bewegen te stimuleren. Neem het juiste buitenspeelgoed mee:

  • Stimuleer het buitenspelen door het juiste speelgoed
  • Kinderen bewegen meer door buiten te spelen
  • Maak van het buitenspelen een onderdeel van je dag
  • Gebruik het juiste speelgoed om alle kinderen te laten spelen
  • Laat zien dat je het leuk vindt om naar buiten te gaan

Als we naar het park gaan met de kinderen van de buitenschoolse opvang nemen we genoeg buitenspeelgoed mee. Met voldoende buitenspeelgoed kan iedereen wel ergens mee spelen. Er zijn kinderen die alleen een voetbal nodig hebben om zich te vermaken. Maar er zijn ook kinderen die dit niet interessant genoeg vinden. Deze hebben meer behoefte aan een groot bordspel voor op de grond. Of vinden het leuk om zelf een spel te bedenken. Andere kinderen hebben weer andere spullen nodig om zelf aan de slag te gaan. Voor elk kind is er voldoende speelgoed nodig zodat ze zich goed kunnen vermaken. Kinderen moeten voldoende worden uitgedaagd om buiten te spelen. Wil je meer weten kijk dan op: speelgoedfamilie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn