Een droom verwezenlijken via een hovenier in Roosendaal

7 juni 2016

Posted in Woning en Tuin

Groot fan ben ik van Van Oorschot Hoveniers, het grootse hoveniersbedrijf in de regio van Roosendaal. Ik was net terug uit Frankrijk waar ik met mijn vrouw een kasteel had gekocht dat grondig opgeknapt moest worden. Het kasteel was gelegen in een klein Frans dorpje, net over de grens bij België. Toen wij daar enkele jaren geleden op vakantie waren geweest, reden we op de terugweg langs dit kasteel. Het stond te koop en we konden ons geluk niet op. Direct konden we een regeling treffen met de bank en ons avontuur kon beginnen. Wat ons te wachten stond was allereerst een grote verbouwing, maar ook de tuin moest grondig onder handen genomen worden. Op de website van Van Oorschot Hoveniers wordt advies gegeven voor verschillende ideeën bij het inrichten van een tuin. Op die website kunnen verschillende wensen aangevinkt worden, denk hierbij aan:

  • Tuinstijlen
  • Beplanting
  • Soorten verhardingen
  • Water in de tuin
  • Uiteraard is er ook ruimte voor overige wensen

Wanneer alle gegevens zijn ingevuld, wordt er vrijblijvend een offerte gemaakt en is het mogelijk om een afspraak te maken. Klantvriendelijkheid scoort hier heel hoog en dit was dan ook de reden dat wij hebben gekozen om in zee te gaan met deze hovenier uit Roosendaal. We kwamen terecht bij deze hovenier uit Roosendaal na enig informeren en zij waren bereid om onze droom in Frankrijk helpen te verwezenlijken. Enkele dagen na onze eerste afspraak kon een van de medewerkers van de hovenier uit Roosendaal met ons meegaan naar het noorden van Frankrijk om een plan te maken. Het ging om een groot oppervlakte maar dit was voor de hovenier uit Roosendaal geen enkel probleem. Nauwkeurig werden alle wensen op een rijtje gezet. Het zou enkele weken duren voordat de hovenier uit Roosendaal iets van zich liet horen. Het ging sneller dan gedacht en binnen twee weken stond onze hovenier uit Roosendaal in Frankrijk op de stoep.

Het landgoed van de hovenier uit Roosendaal

Omdat het om zo’n groot stuk land ging, werd het door de hovenier uit Roosendaal een landgoed genoemd. Alle plannen waren helemaal uitgedacht en uitgerekend, zodat wij voor zo min mogelijk verrassingen kwamen te staan. Wij gingen verder met de verbouwing van het kasteel en onze hovenier uit Roosendaal ging beginnen met de aanleg van een prachtige tuin, een landgoed dat wat betreft schoonheid aan zou sluiten bij het kasteel. Al na een week zagen we dat de hovenier uit Roosendaal grote stappen had gemaakt. Bijna een kwart van het landgoed was omgetoverd tot een droom die werkelijkheid was geworden. Iedereen was het erover eens dat dit landgoed het visitekaartje moest worden van de hovenier uit Roosendaal. Zo gezegd, zo gedaan en enkele dagen later was er een mooie website gebouwd waar alle foto’s van de aanleg van dit eerste stukje landgoed uitgebreid op werden getoond. Er was een jaar uitgetrokken voor de verbouwing van het kasteel en volgens onze hovenier uit Roosendaal zou het negen maanden kosten voor de aanleg van het complete landgoed. Echter nadat het eerste kleine deel van het landgoed aangelegd was, was er behoorlijk slecht weer op komst. Het was een soort orkaan die in het noorden van Frankrijk aan land was gegaan. We konden met het gezin en uiteraard onze hovenier uit Roosendaal schuilen in de kelders van het kasteel en na twee angstige nachten konden we allen gaan kijken wat de eventuele schade zou zijn. Deze was enorm en we konden eigenlijk allemaal opnieuw beginnen. Dit was een enorme schok en met name de hovenier uit Roosendaal lag nu erg achter op schema. Gelukkig was iedereen goed verzekerd en met wat extra mankracht was de schade redelijk snel hersteld. Het landgoed werd mooier dan ooit en het werd eigenlijk het mooiste werk dat ooit was afgeleverd.

Het bekendste landgoed van Frankrijk

Nog steeds zijn we nog niet helemaal klaar met de verbouwing van het huis, maar inmiddels is wel het landgoed helemaal af en zijn er al vele fotografen van verschillende tijdschriften langs geweest om ons landgoed op te nemen in hun tijdschriften. Stiekem kijk ik af en toe naar de website van Van Oorschot Hoveniers waar ik eigenlijk al mijn tuin ideeën vandaan haal. Zij zijn zo uitgebreid als het gaat om de keuze voor het inrichten van een tuin, dat je eigenlijk al bij een eerste blik op de website voorzien bent van nieuwe inspiratie. De keuze voor een pergola op ons landgoed komt bijvoorbeeld van die website. Natuurlijk zie je dat ook op foto’s in tijdschriften maar als je echt jouw specifieke wensen op een rijtje kan zetten dan wordt het al gauw duidelijk dat je dit ook maar meteen moet aanschaffen. Doordat er zo veel fotografen over de vloer zijn geweest om foto’s te maken van ons landgoed, is het inmiddels een van de bekendste landgoederen van Frankrijk. Uiteraard zijn wij in het kasteel gaan wonen en kijken wij elke dag uit op dit beeldschone landschap. Dit wilden wij niet voor onszelf houden, dus zijn we laatst begonnen met een klein hotel in een ongebruikte vleugel van ons kasteel. We begonnen klein, maar omdat er zoveel vraag is naar kamers hebben we besloten ons gehele kasteel om te dopen tot hotel, zodat zo veel mogelijk gasten kunnen genieten van het uitzicht waar wij tot vorig jaar alleen maar van hadden kunnen dromen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn