Een filterkaars voor elke klus

3 augustus 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Bij een filterkaars denken veel mensen aan een kaars die je in de woonkamer zet om nare luchtjes te laten verdwijnen. In feite filtert een dergelijke kaars alle luchtjes die je niet wenst uit de kamer. Toch is een dergelijke filterkaars niet echt een filterkaars. Een geurkaars brengt immers een eigen set aan luchtjes in de kamer en op deze manier worden de nare luchtjes niet verwijderd, maar onderdrukt. Je filtert de lucht dus niet echt. Filterkaarsen zijn echter niet voor de woonkamer. De term ‘filterkaars’ is wat dat betreft enigszins misleidend. Het is vooral een kaars bedoeld om deeltjes uit vloeistoffen en gassen te filteren. In een ziekenhuis heb je bijvoorbeeld te maken met veel steriele omgevingen, maar ook de vloeistoffen die worden gebruikt moeten natuurlijk vrij zijn van bacteriën. Bacteriën zijn echter overal, zowel de schadelijke als de onschadelijke bacteriën. Het is dus lastig om deze altijd maar buiten de deur te houden. Toch kun je met filterkaarsen ervoor zorgen dat vloeistoffen die worden gebruikt voor medische doeleinden, volledig vrij zijn van bacteriën. Dat is natuurlijk goed om te weten, ook als consument, want inzicht in het sterilisatieproces kan voor heel wat rust in de bovenkamer zorgen als je zelf in het ziekenhuis ligt. De steriele omgeving is dan niet langer is magisch, maar volledig wetenschappelijk te verklaren. Maar voordat het zover is moet je uiteraard wel weten wat voor soort filterkaarsen je nodig hebt en waar je die kunt kopen. Kwaliteit is belangrijk in deze sector en dus kun je het beste in zee gaan met een bedrijf dat zich volledig heeft toegelegd op:

  • Filterprocessen
  • Filtertechnieken
  • Filterapparatuur

Een dergelijk bedrijf is Techno Filter. Je vindt Techno Filter via de website van technofilter.eu. Wil je meer weten over Techno Filter en de mogelijkheden wat betreft filtertechnieken? Lees dan hieronder verder voor meer informatie.

De filterkaars van Techno Filter

Mocht je willen weten wat er zoal mogelijk is, dan kun je voor informatie het beste even op de site van Techno Filter kijken. Wat je hier ontdekt is dat je wat betreft een filterkaars kunt kiezen uit een goedkope en een dure editie. Voordat je echter gelijk de keuze maakt voor de goedkope editie is het belangrijk om te weten wat het verschil is en waarom er dure en goedkope edities van de filterkaars bestaan. De goedkopere filterkaars, ook wel een nominale filterkaars genoemd, is een kaars die wordt gebruikt voor filterprocessen waarbij geen strenge eisen gelden. De kaars is gemaakt van materialen van normale kwaliteit en het filterproces geschiedt op basis van wat nodig is. Dat betekent dat niet alles uit de vloeistof wordt gefilterd. Dit is prima indien het niet nodig is. In zulke gevallen kun je dus prima kiezen voor de goedkopere optie. Als er echter wel strenge eisen gelden met betrekking tot het filterproces, dan moet je kiezen voor de duurdere optie. Dit betreft de zogenaamde Bèta Ratio 5000 filterkaarsen. Deze kaarsen voldoen aan strikte kwaliteitseisen. Ze zijn dan ook gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn daardoor dus ook duurder. Het is van belang dat je de juiste filterkaars selecteert voor de juiste klus. Kijk dus altijd goed naar de eisen die aan het filterproces gesteld worden.

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met de helpdesk

Het lijkt misschien allemaal een tikje ingewikkeld met al die verschillende mogelijkheden en daarom is er natuurlijk een helpdesk beschikbaar. Via deze helpdesk kun je alle vragen waar je tegen aanloopt natuurlijk gewoon stellen. Je vindt de contactgegevens van de helpdesk op de website in het linker keuzemenu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn