Elektromotor visie in Ridderkerk

1 december 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Elektromotoren zijn onderhevig aan slijtage en op den duur is het belangrijk om de elektromotor te onderhouden, te repareren of schoon te maken. Wikkelbedrijf Tieleman in Ridderkerk heeft zich hierin gespecialiseerd en biedt elektromotor visie aan waarmee de elektromotor weer als nieuw is en voor langere tijd mee zal gaan. Elektromotor visie biedt dan ook vele voordelen, namelijk:

  • De prestatie wordt verbeterd
  • De levensduur wordt verlengd
  • Het werkt kostenbesparend op lange termijn

Hoe elektromotor visie bij Wikkelbedrijf Tieleman in zijn werk gaat

De elektromotor visie van Wikkelbedrijf Tieleman in Ridderkerk gebeurt zeer grondig. De elektromotor wordt gedemonteerd en eerst goed nagekeken. De eerste stap bij elektromotor visie is dan vaak het schoonmaken van de elektromotor. Dit geeft al snel een beeld van de huidige staat en het onderhoud dat nodig is aan de elektromotor. De elektromotor visie hoeft daarmee niet te betekenen dat de motor gewikkeld hoeft te worden. Dit kan u kosten besparen en daarom wordt er tijdens de elektromotor visie onderzoek gedaan naar de mogelijke oplossingen en op basis daarvan wordt een prijsopgave gemaakt, waarin u tevens kunt lezen welke werkzaamheden er benodigd zijn om verbeterde werking van de elektromotor te realiseren. Hierbij richt Wikkelbedrijf Tieleman in Ridderkerk zich op service en kwaliteit. Elke dag wordt er binnen dit bedrijf gewerkt aan elektromotor visie en hiermee bent u ervan verzekerd dat u met echte vakmanschap te maken heeft. Reparatie en onderhoud van een elektromotor is daarmee in goede handen en kan worden uitgevoerd tegen voordelige prijzen.

De dienstverlening van Tieleman

Op wikkelbedrijf-tieleman.nl kunt u nog veel meer lezen over de dienstverlening die Wikkelbedrijf Tieleman in Ridderkerk aanbiedt. Het gaat hier met name om onderhoud aan elektromotoren, waarbij het niet uitmaakt of het nu om wisselstroom gaat, draaistroom of gelijkstroom. Het vakmanschap dat hier wordt geleverd bestaat uit handwerk waarmee de spoelen gewikkeld worden. De spoelen worden op de machine gedraaid en met de hand ingelegd. De verbinding van de draden wordt dan tot stand gebracht, het inbindtouw wordt om de wikkelkoppen aangebracht en de stator wordt daarna in de lak gedompeld. Na een droogproces van 10 uur in de oven kan de elektromotor weer worden gemonteerd. Het proces kan worden gebruikt voor vele soorten elektromotoren, 1-fase, 3-fase, gelijkstroom, generator, reductoren, ventolatoren, pompen, trommels, variatoren, tandwielkasten, alle soorten elektromotoren kunnen worden behandeld bij Wikkelbedrijf Tieleman in Ridderkerk. Dit geldt ook voor algemeen onderhoud, waarbij de staat wordt gecontroleerd, scheuren of breuken worden gedetecteerd en lagerpassingen gecontroleerd. Reiniging is ook hier uiteraard van groot belang en dit wordt zeer zorgvuldig uitgevoerd, omdat juist de reiniging een elektromotor al heel veel baat kan brengen. De onderdelen die eventueel gewikkeld moeten worden verblijven een nachtje in de oven om te drogen, waarna Impregneren en lakken met isolerende lak kan worden uitgevoerd. Tijdens een tweede nacht in de oven wordt deze lak uitgehard en de volgende ochtend wordt het resultaat gecontroleerd en eventuele overtollige lak verwijderd. De rotor wordt voorzien van nieuwe lagers, waarna alles weer opnieuw wordt opgebouwd en doorgemeten. De proef op de som is natuurlijk belangrijk om de resultaten te meten van een grondige elektromotor visie. Het geluid dat afkomstig is van de motor toont aan of alles goed zijn werk heeft gedaan. Mocht het wenselijk zijn, dan kan de motor tot slot nog gespoten worden in een gewenste kleur, anders is de motor direct klaar voor gebruik en kan hij beginnen aan zijn tweede leven. Wikkelbedrijf Tieleman in Ridderkerk is u graag tot dienst en u kunt hen altijd bellen of mailen voor een afspraak en het overleggen van de mogelijkheden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn