Foto van een uitvaart als dierbare herinnering

31 augustus 2018

Posted in Fotografie en Videografie

Als er iemand komt te overlijden in je omgeving, komt er veel op je af. Je moet de uitvaart regelen, zorgen dat alles goed verloopt. De kaarten sturen, de gastenlijst opstellen, de locatie regelen, en de kist. Er is enorm veel dat je moet regelen terwijl je hoofd daar eigenlijk niet naar staat. Velen denken er dan ook niet aan om foto’s van uitvaarten te laten maken. Terwijl het toch een ongelooflijk mooie herinnering is. Vaak gaat een begrafenis of een crematie een beetje aan je voorbij, je zit in een soort roes. Vooral als het een heel dierbaar iemand was die is overleden, dan is het heel heftig en maak je wellicht niet alles bewust mee. Of als je verantwoordelijk bent voor de organisatie, dan kan het zijn dat je veel gefocust bent op dat soort dingen, of alles wel goed verloopt. Ook dan kan het heel fijn zijn om een foto van een uitvaart te hebben. Want het kan heel fijn zijn om in gedachten even terug te gaan naar het moment van afscheid nemen. Dat kan ook zeker van grote waarde zijn voor het rouwproces.

Goed adres als je foto van uitvaart wil laten maken

Wil je foto’s van de uitvaart laten maken, zorg er dan voor dat je een professionele uitvaartfotograaf inschakelt. Toen mijn vader kwam te overlijden wist ik niet eens dat dit bestond, maar een vriendin gaf me deze tip toen ik het afscheid aan het regelen was. Het leek mij heel mooi om een foto van de uitvaart te hebben, om misschien wel in te lijsten of in ieder geval goed te bewaren. Mochten we er dan in de toekomst behoefte aan hebben, dan zouden we de uitvaartfoto’s erbij kunnen pakken. Dat leek me heel fijn. Ik ben online gaan rondkijken naar wat er wordt aangeboden. Ik heb online in een zoekmachine ‘foto uitvaart’ ingevuld en kwam uit bij de link http://uitvaartfotograaf-oosterhout.nl/foto-uitvaart/. Het bleek dat een goede vriend van de familie deze uitvaartfotograaf ook al eens had ingehuurd en die had er goede ervaringen mee:

  • Ervaring met uitvaarten
  • Mooie foto’s
  • Fijn in de omgang

Dat vond ik allemaal belangrijke punten en ik heb direct contact opgenomen. Het was heel fijn dat alles meteen geregeld kon worden.

Leg het afscheid op een mooie manier vast

Als ik iemand spreek die een dierbare heeft verloren, geef ik direct de tip om foto’s van de uitvaart te regelen. Ik vind het zo prettig dat wij een uitvaartfotograaf hebben laten komen. Al vind ik het wel van groot belang dat je een goede fotograaf hiervoor inschakelt. Die weet wat hij doet, die ervaring heeft met uitvaarten en zich niet opdringt, want het is toch een bijzondere gelegenheid. Ik heb een prachtige foto van de uitvaart in een speciaal kistje met mijn vaders spullen bewaard en ik kijk hier heel graag naar. Het geeft me een goed gevoel om te zien hoe het afscheid was, hoeveel mensen er waren, de foto straalt veel liefde uit. Ook overige familieleden zoals mijn moeder en zus waren er achteraf heel blij mee. Ook anderen die ik het heb aangeraden en ook een foto’s van uitvaarten hebben laten maken zijn er heel gelukkig mee. Dat moment komt nooit meer terug, dus dan kun je het maar beter vastleggen. Het is ook makkelijk te regelen, als je tenminste naar mijn uitvaartfotograaf gaat. Dan weet je zeker dat je voor een vriendelijke prijs een herinnering krijgt in de vorm van een foto, die je nog lang zal koesteren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn