Gezamenlijke rekening openen

10 maart 2018

Posted in Financiƫn en Verzekeringen

Iedereen heeft vaak zelfstandig een bankrekening, maar in verschillende gevallen kan een gezamenlijke rekening openen aan te raden zijn. In de eerste plaats denk je dan natuurlijk aan de situatie waarbij jij een relatie met iemand krijgt en dit zo serieus wordt dat jullie besluiten om te gaan samen wonen. Uiteraard kun je dan ieder je eigen rekeningen houden en daarvan alles betalen, maar dan moet je wel heel goed met elkaar overleggen over wie wat betaalt en in de gaten houden dat je beide ongeveer evenveel bijdraagt. Dat is steeds een heel gereken en daarom kiezen veel stellen voor een gezamenlijke rekening openen. Beiden kunnen daar dan een bepaald bedrag per maand op storten, waarna alle kosten die jullie gezamenlijk maken hiervan betaald kunnen worden. Op die manier zorg je ervoor dat je niet steeds alle uitgaven naast elkaar hoeft te leggen om na te gaan of de kosten wel eerlijk verdeeld zijn. Het houdt de financiƫle administratie vaak een stuk eenvoudiger. Een gezamenlijke rekening openen is dus echt een aanrader voor koppels die samen gaan wonen en de meeste zaken samen betalen.

Gezamenlijke rekening openen met andere doeleinden

Maar natuurlijk is een gezamenlijke rekening openen niet alleen voorbehouden aan liefdesparen, ook voor anderen kan het raadzaam zijn om samen een bankrekening te hebben. Het is jammer dat dit niet vaker gebeurt, want eigenlijk is het wel heel gemakkelijk in gebruik. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een vriendengroep, waarmee je heel vaak uitstapjes maakt. Jullie gaan bijvoorbeeld samen op vakantie of trekken er op andere momenten samen op uit. Bij iedere betaling de kosten splitsen, dat is natuurlijk geen doen. Ook het bewaren van alle bonnetjes en dan later de gemaakte kosten eerlijk over elkaar verdelen is gewoon ook heel veel werk. Veel vriendengroepen maken daarom een pot, maar dit doen zij dan met contant geld. Dat betekent dat iedereen steeds eenzelfde hoeveelheid geld pint en dit aan de pot toevoegt. Het werkt natuurlijk wel, maar een gezamenlijke rekening openen is toch echt veel gemakkelijker. Je hoeft dan niet steeds een pinautomaat op te zoeken om de pot weer aan te vullen. Ook hoef je niet met een groot contant bedrag over straat te lopen. Nee, je kunt dan gewoon alles met de pinpas betalen en dat is wel zo handig. Bovendien kun je door een gezamenlijke rekening openen ook met elkaar sparen voor jullie uitjes, door bijvoorbeeld allemaal iedere maand eenzelfde bedrag in te leggen. Je hebt dus veel meer mogelijkheden op deze manier!

Welke bank kiezen jullie?

Als je een gezamenlijke rekening openen wilt, dan is het natuurlijk nog wel even de vraag waar je dit nu het beste kunt doen. Als je als koppel allebei al bij dezelfde bank zit, dan zal het eigenlijk vanzelfsprekend zijn dat jullie dan ook daar je gezamenlijke rekening openen. Maar wat nu als jullie bij verschillende banken zitten? Voor welke kiezen jullie dan? En als vriendengroep, hoe pak je het dan aan? Het antwoord op dit soort vragen vind je op Bankrekeningopenen.nl. Je leest hier bijvoorbeeld over:

  • de kosten die verschillende banken in rekening brengen
  • of je rente kunt verwachten op je betaalrekening of niet
  • hoeveel bankpasjes je van de bank kunt krijgen

Wat voor jullie de juiste keus is, hangt natuurlijk af van welke eisen jullie stellen. Misschien willen jullie allemaal graag een pasje hebben, maar misschien vind je het ook wel prima om alles door twee uit de groep te laten afhandelen. Waar jullie voorkeur ook naar uit gaat, ga voordat je een gezamenlijke rekening openen gaat eerst naar Bankrekeningopenen.nl en lees je goed in over dit onderwerp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn