Goede lichtstraten

28 juli 2016

Posted in Woning en Tuin

terhuurnebv - lichtstratenSommige ruimtes in het huis kunnen donker, krap en benauwd aanvoelen. Lichtstraten lossen dit op door te zorgen voor voldoende licht en een lekker ruim gevoel. Wanneer je lichtstraten laat aanleggen kun je eigenlijk nooit de verkeerde keuze maken. De ruimte oogt aan het eind van de rit altijd beter uit dan voorheen het geval was. Toch moet je wel een aantal afwegingen maken. Voor bepaalde ruimtes zijn sommige straten beter geschikt dan anderen. Ook moet je letten op de prijs: hoeveel geld wil je uitgeven om de kamer op te fleuren? Verder zijn er nog een aantal andere zaken die je niet uit het oog moet verliezen:

  • Montage
  • Lichtinval
  • Beveiliging

Alles begint logischerwijs met het monteren van de lichtstraten. Je moet van tevoren goed bepalen waar je deze precies wilt laten plaatsen. Je kunt ook zelf aan de slag, maar hiervoor heb je wel enige ervaring nodig. Wanneer je de ramen verkeerd monteert kan dat leiden tot gevaarlijke situaties of tot schade. Verschillende modellen worden op verschillende manieren gemonteerd. Bespreek daarom goed, het liefst met een ervaren vakman, hoe je de lichtstraten het best kunt plaatsen en waar deze het meest tot hun recht komen. In een lichte omgeving is een lichtstraat mooi, maar leveren de extra ramen niet veel rendement. Je wilt juist op de plekjes komen die eerder nog donker bleven. Verder moet je ook denken aan de juiste beveiliging. Wanneer een lichtstraat onvoldoende is beveiligd dan komen inbrekers gemakkelijk het huis binnen. Daarom is het altijd verstandig, zeker bij lichtstraten aan de straatzijde van het huis, te zorgen voor goede sloten en een juiste vergrendeling. Ook kan het glas worden geplaatst in inbraakwerende deklijsten. Je weet dan zeker dat je geen betere bescherming kunt krijgen. Dankzij een neopreen afdichting zijn deze lijsten vrijwel ondoordringbaar, een crimineel zou het dikke veiligheidsglas moeten breken om binnen te komen.

Lichtstraten zelf ontwerpen

Je kunt natuurlijk kiezen voor een al bestaand model, maar ook kun je bij sommige leveranciers je eigen lichtstraten laten ontwerpen. Dit kan bijvoorbeeld bij Ter Huurne, een leverancier uit Haaksbergen. Op http://www.terhuurnebv.nl/lichtstraten vind je alle informatie die je zoekt over het correct plaatsen van lichtstraten en ook over het ontwerpen van een eigen variant. Dit bedrijf produceert de straten in een eigen fabriek, waardoor eigenlijk alles mogelijk is. Wanneer je een origineel model laat produceren moet je natuurlijk goed weten wat de afmetingen moeten zijn en waar deze gemonteerd gaat worden. Dit is altijd erg lastig om zelf te bepalen. Ook hier is het verstandig om een professional even naar je plannen te laten kijken voor je deze doorzet. Wanneer je een model laat ontwikkelen kost dit meer geld dan wanneer je een standaardmodel kiest; je wilt zeker weten dat je geen geld weggooit. De buitenkant van de lichtstraten wordt met een speciale coating op kleur gebracht. De kleuren van de binnen- en buitenkant kunnen op deze manier verschillen. Ben je dus op zoek naar een unieke lichtstraat die alleen jij bezit, klik dan eens op de bovenstaande link en laat je verrassen!

Schets meebrengen

Wanneer je een informatiegesprek aanvraagt is het slim om een ruwe schets van de ruimte mee te brengen. Een montagebedrijf weet dan precies hoe de woning eruitziet en kan op basis daarvan goede aanbevelingen doen. Ga nooit over één nacht ijs en overweeg alle opties zorgvuldig. Wanneer je zeker bent van je zaak is het een kwestie van doorzetten: laat je niet tegenhouden tot de lichtstraten zijn gemonteerd! Met een beetje licht fleurt iedere woning helemaal op. Je zit lekkerder in je vel en voelt je beter. Bestel vandaag nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn