Goedkoopste energieleverancier

3 mei 2018

Posted in Woning en Tuin

Wil jij je ook aansluiten bij de goedkoopste energieleverancier? Dat is logisch, dat kan je immers een flinke besparing opleveren! Als het aankomt op geld besparen, is het echt een aanrader om eens met een kritisch oog naar je vaste lasten te kijken. Deze komen immers iedere maand weer terug en vaak gaat het hierbij om best grote bedragen. Welke daarvan kun je nu naar beneden krijgen? Huur of hypotheek staan vaak vast, daar kun je weinig verandering in brengen. Maar wat je wel kunt doen, is overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Als je dit combineert met zoveel mogelijk stroom en gas besparen, dan kun jij je energierekening echt een flink stuk naar beneden krijgen. Dat is natuurlijk prettig, want dan houd je meer geld over voor het doen van leuke dingen. Er zijn dus twee manieren om je rekening te verlagen en het is raadzaam dit te combineren. Kijk dus eerst een kritisch rond in huis, staan er apparaten onnodig aan of blijven er lichten branden in kamers waar dit niet nodig is? En kan de verwarming misschien iets lager ingesteld worden? Als je daarnaast ook nog eens op zoek gaat naar wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is, dan zul je zeker een forse besparing kunnen realiseren!

Goedkoopste energieleverancier voor jou

Wat alleen wel wat lastig kan zijn, is ontdekken wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is. Dit is namelijk niet voor iedereen dezelfde leverancier en dat heeft te maken met jouw verbruik en met de diverse tarieven die er gehanteerd worden. Ieder energiebedrijf zal de rekening, naast de belasting, opdelen in vier componenten, namelijk:

  • het verbruikstarief voor stroom
  • het vastrecht voor stroom
  • het verbruikstarief voor gas
  • het vastrecht voor gas

Mensen denken soms dat de vastrechttarieven bij iedere leverancier hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Er kan een flink verschil inzitten. Maar dat betekent niet automatisch dat de goedkoopste energieleverancier die aanbieder is met de laagste vastrechtkosten. Want als dit deel van het tarief laag is, dan liggen de verbruikstarieven vaak hoger. Heb jij een hoog verbruik, dan is het dus niet voordelig om voor een dergelijk bedrijf te kiezen. En andersom geldt dat natuurlijk ook, als je weinig verbruikt, is het niet handig om te kiezen voor een maatschappij met een hoog vastrecht en lage verbruikskosten. Het is dus echt even een kwestie van uitzoeken wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

Vergelijkhulp

Moet je dit echter zelf uit gaan zoeken, dan is dat natuurlijk best veel werk. Om de goedkoopste energieleverancier te vinden, moet je dan immers aan het rekenen gaan met de tarieven van de diverse leveranciers en jouw verbruik. Dat kost aardig wat tijd en daarom blijven mensen vaak maar bij hun huidige aanbieder. Maar daarmee snijd jij jezelf natuurlijk eigenlijk in de vingers, omdat je dan meer uitgeeft dan nodig is. Bovendien bieden veel energiebedrijven nieuwe klanten ook nog een aantrekkelijke korting. Hoe vind je nu eenvoudig uit wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is? Dat doe je door even naar Energievergelijking.nl te gaan. Je vult daar je adres in en je verbruik en aan de hand daarvan kan de site heel snel voor jou uitrekenen wie voor jou de voordeligste optie is. Zo zie je meteen waar je het best naar over zou kunnen stappen en hoeveel jou dat zou besparen. Is dit interessant en wil je graag overstappen? Dan kun je gratis gebruik maken van hun overstaphulp. Zo wordt het hele overstapproces, iets waar mensen vaak tegenop zien, echt heel eenvoudig! Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier? Je regelt het gemakkelijk en snel via Energievergelijking.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn