Gooi het roer eens helemaal om met een rondreis in Tanzania

19 juni 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

Avontuur zit bij sommige mensen in het bloed. Niet zozeer het avontuur zelf natuurlijk, maar wel de drang naar spanning, adrenaline en gewoon het avontuur opzoeken. Dat is niet ieders smaak, maar daar zijn mensen immers allemaal verschillend voor. De één zit liever lekker veilig in een resort of gewoon thuis en de ander wordt langzaamaan knettergek als hij of zij te lang stil zit. Dat lange stil zitten is voor dergelijke mensen al na 5 minuten het geval. Dus vaak zie je deze mensen de meest extreme dingen doen zoals

  • Bergbeklimmen
  • Skydiving
  • Bungee jumpen
  • Extreme sports
  • Auto racen

Vaak reizen dit soort types ook de hele wereld over om de meest extreme plekjes op aarde te vinden. Daar kunnen veel mensen niet tegen opboksen. Dat hoeft natuurlijk ook niet, want een dergelijke lifestyle is een verslaving. De behoefte aan extreem gevaar en avontuur activeert dezelfde hersengebieden die ook worden geactiveerd door cafeïne en cocaïne. Het zijn de zogenaamde genot of plezier zones in de hersenen die dan actief zijn en dus willen ze steeds meer en meer en meer. Niet iets om jaloers op te zijn dus en het loopt vaak ook niet goed af met deze mensen. Op den duur gaan ze te ver en dan is het afgelopen. Beter dus dat je het kalm aan doet en zo lang van het leven kunt blijven genieten. Dat wil echter niet zeggen dat je niet een beetje avontuur kunt zoeken.  Avontuur kun je immers prima doseren. Je hoeft niet direct de Mount Everest te beklimmen, want dat loopt ook lang niet altijd goed af. Je kunt echter wel gewoon een rondreis door Tanzania boeken. Een rondreis in Tanzania kun je namelijk samen met een gids boeken en je kunt ook met een groep. Dus wat de reis betreft is het volstrekt veilig. Maar het is wel in Afrika en de rondreis gaat dwars door ongerepte natuur. Een echte safari dus waar je in aanraking komt met olifanten, leeuwen, zebra’s en vele andere exotische dieren. Als je het roer dus eens helemaal om wilt gooien, maar je wilt ook niet te extreem op vakantie, dan is een rondreis in Tanzania een perfecte optie. Het is een soort middenweg tussen een oude vertrouwde vakantie in één of ander resort en een extreme vakantie ergens in Verweggistan.

De vele mogelijkheden tijdens een rondreis in Tanzania

Als je aan een rondreis denkt, dan denk je misschien een vast trip met her en der een bezienswaardigheid en een organisatie die al helemaal is vast gelegd. Als dit iets wat je aantrekkelijk vindt tijdens een rondreis in Tanzania, dan kun je inderdaad voor een dergelijke rondreis kiezen. Het zou echter wel een misvatting zijn om te denken dat alle rondreizen zo zijn. Bij Av tours heb je de mogelijkheid om zelf je rondreis door Tanzania in te richten zoals jij het wilt. Dus als je inderdaad een vaste structuur wilt waar je gewoon de gids kunt volgen en foto’s kunt maken, dan is dat geen enkel probleem. Wil je je reis helemaal zelf samenstellen of wil je tijdens de rondreis door Tanzania kunnen improviseren, dan is dat ook geen enkel probleem. Ben je meer van de vaste reis, dan is een groepsreis bijvoorbeeld een goede optie. Deze reizen moeten immers wel volgens het plan verlopen, want er kan niet zomaar vanwege de wil van één persoon van worden afgeweken. Deze groepsreizen zijn dus goed gestructureerd en doordat je in groepsverband reist, is het ook zeer veilig. Maar je hebt bij Av tours dus de keuze. Je kunt ook helemaal alleen reizen en je reis helemaal zelf op maat laten samenstellen. Je bepaald dan zelf wat je wel en niet gaat zien en je gaat dan samen met Av tours een rondreis door Tanzania samenstellen. Je gaat uiteraard wel onder begeleiding van een gids op vakantie, want ten eerste moet je wel weten waar je moet zijn en ten tweede wil je natuurlijk ook weten wat je nou eigenlijk ziet. Voor de veiligheid én een optimale vakantie ga je dan dus samen met de gids op vakantie. Dit wil wederom niet zeggen dat je dus de hele vakantie met een gids rondreist. Het kan best zijn dat je een locatie kiest waar je zelf uit de voeten kunt. Je hoeft bijvoorbeeld niet onder begeleiding van een gids aan het strand te liggen. Dus de manier waarop jij de rondreis in Tanzania samenstelt is geheel aan jou. Je kunt de touwtjes zelf in handen nemen of ze juist uit handen geven. De keuze is aan jou.

Geniet van de schitterende natuur en de vele dieren tijdens de rondreis in Tanzania

Hoe je de rondreis in Tanzania samenstelt is aan jezelf. Het is dus handig om voordat je aan de rondreis in Tanzania begint, goed te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je een tijdens je rondreis in Tanzania bijvoorbeeld een safari inplannen. Op deze manier kun je door het natuurpark rijden en alle dieren bekijken die daar gewoon in het wild leven. Wat ook helemaal geweldig is en toch een beetje tegemoet komt aan het extreme, is het beklimmen van de Kilimanjaro. Deze berg is goed te beklimmen en ook al ga je niet naar de top, dan nog zal je kunnen genieten van een schitterend uitzicht over Tanzania.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn