Heb je last van hooikoorts? Acupunctuur helpt!

24 februari 2018

Posted in Mens en gezondheid

Het is zo vervelend als bepaalde dagen je hooikoorts opspeelt. Ik krijg altijd last van kriebelende rode ogen, die uiteindelijk ook pijnlijk worden. Ik krijg een loopneus, ben de hele tijd aan het niezen. En ik krijg vaak ook last van hoofdpijn. Dat is heel lastig, vooral in mijn werk. Ik moet regelmatig presentaties geven en dan professioneel overkomen, om een opdracht binnen te slepen, indruk te maken op mijn publiek. En dan kan hooikoorts heel erg lastig zijn. Het is belemmerend, want ik voel me dan niet lekker. Maar het leid me ook af, waardoor ik mijn verhaal niet zo goed kan doen als dat ik eigenlijk zou willen. Gelukkig is er tegenwoordig iets wat mij zeker helpt bij hooikoorts: acupunctuur! Ik heb al tijden last van hooikoorts maar acupunctuur was nog nooit bij me op gekomen. Totdat een goede vriendin me vertelde dat ze hier baat bij had. Toen besloot ik onderzoek te gaan doen naar de relatie tussen hooikoorts en acupunctuur. Ik ben gaan lezen en op internet was veel informatie te vinden. Gelukkig, want ik wist er eigenlijk niets van en was erg benieuwd. Ik was vooral verbaasd over hoe positief de reacties waren van mensen met hooikoorts die acupunctuur hebben geprobeerd.

Meer info over hooikoorts en acupunctuur

Je kunt in de basis weinig doen als je last hebt va de pollen en planten, ineens speelt het op. En de medicijnen die ik ervoor heb gekregen werken bij mij niet echt. Vandaar dat ik op internet veel informatie heb opgezocht over hooikoorts en acupunctuur. Uiteindelijk heeft vooral de website Acupuncturistenoverzicht me heel goed geholpen. Deze website heeft me over een aantal onderwerpen geïnformeerd, waardoor ik uiteindelijk heb besloten om het ook daadwerkelijk te gaan proberen. Ik wilde namelijk meer weten over:

  • Hoe werkt acupunctuur?
  • Waar vind ik een goede acupuncturist voor hooikoorts?
  • Hoe vaak is acupunctuur nodig om klachten te verminderen?

Op deze manier kwam ik erachter hoe het in z’n werk zou gaan. Ik las dat de klachten ontstaan door een overreactie van het afweersysteem, en dat de antistof voor de klachten zorgt. Met medicijnen die je van de dokter krijgt worden alleen de symptomen aangepakt, maar bij hooikoorts gaat acupunctuur naar de bron. Dat sprak me heel erg aan. Ook ontdekte ik dat er ongeveer 6 sessies nodig zijn om hooikoorts met acupunctuur aan te pakken. De klachten zouden in veel gevallen dan zelfs grotendeels verholpen zijn. Ik wist niet helemaal of ik dat moest geloven, en besloot het zelf te gaan onderzoeken. Ik heb contact opgenomen met een acupuncturist bij mij in de buurt, die ik overigens ook via diezelfde site heb gevonden. En ik ben aan de slag gegaan.

Word je hooikoorts de baas

Ik heb gelijk via de site een acupuncturist gebeld die gespecialiseerd is in hooikoorts. Ik ben eerst op gesprek gegaan, en heb de vragen gesteld die mij nog bezig hielden. Hier werd goed antwoord op gegeven, en toen heb ik het ondergaan. Ik vond het best spannend, maar de naaldjes die ze in je prikken vallen echt heel erg mee, je voelt er weinig van. Ik heb meerdere sessies gehad, en ik moet zeggen dat ik al echt verschil merk. De klachten zijn nog niet helemaal verdwenen, maar die zijn in ieder geval een stuk minder heftig, en dat is heel erg fijn. Niet alleen voor mijn eigen gemoedstoestand, ik werd er soms echt weemoedig van. Maar ik merk dat ik ook mijn werk veel beter kan doen. Ik ben heel erg blij dat ik de hooikoorts dankzij acupunctuur de baas kan zijn. Kijkt u ook een op acupuncturistenoverzicht.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn