Vraag voordat u vertrekt naar Turkije een Turkije visum aan

24 februari 2018

Posted in Vrije tijd en Hobby

Wie de afgelopen jaren het nieuws een beetje heeft gevolgd, weet dat de politieke situatie in Turkije de afgelopen jaren behoorlijk onder spanning staat. Sinds Erdogan de revolutie heeft neergeslagen zijn er in het land tal van maatregelen getroffen om de veiligheid in het land te kunnen garanderen. Afgezien van de vraag of deze veiligheid schijn is of niet, is het belangrijk om u als toerist goed op de hoogte te laten brengen van welke regels voor u gelden. U zult namelijk eenvoudig in de problemen kunnen komen wanneer u niet goed op de hoogte bent van de geldende nieuwe regels omtrent het verkrijgen van een Turkije visum. Wij van EvisumTurkije-Aanvragen.nl willen u graag laten weten wat de belangrijkste regels zijn omtrent het aanvragen van een Turkije visum. U hoeft namelijk niet in alle gevallen een Turkije visum aan te vragen, en in andere gevallen zult u moeten afreizen naar de ambassade omdat u uw Turkije visum niet via het internet kunt aanvragen. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die in dit land van plan zijn om te gaan studeren. U dient hiervoor een speciaal Turkije visum aan te vragen wat wij u niet meer mogen leveren. Voor de mensen die het land aandoen per cruiseboot hebben wij goed nieuws; u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Wanneer u namelijk slechts twee of drie dagen in het land zult verblijven en vervolgens weer verder gaat met uw reis, hoeft u ook geen speciale documenten aan te vragen. U kunt in dat geval dus genieten van uw vakantie en wij hopen dat u nog een mooie reis zult hebben. Voor de toeristen die enkel voor hun plezier naar dit land op vakantie gaan, hebben wij de boodschap dat zij van tevoren hun papieren goed op orde dienen te hebben. Daar zullen wij in de volgende alinea nog wat meer over vertellen.

U kunt geen Turkije visum meer op het vliegveld aanschaffen

Wanneer u naar Turkije afreist, kon u vroeger gewoon op het vliegveld bij aankomst een Turkije visum aanvragen. Dat is echter sinds 2015 helemaal veranderd. Het land wil beter in de gaten houden wie er het land in komt en wie er vertrekt en vandaar dat u vanaf dit jaar verplicht bent om voorafgaand aan uw bezoek een visum te regelen. Dit Turkije visum kunt u eenvoudig aanvragen via onze site EvisumTurkije-Aanvragen.nl. Het is echter wel belangrijk dat een geldig paspoort heeft dat nog minstens honderdvijftig dagen geldig is. Wanneer u aangeeft hoe lang u in het land zou willen blijven, kunnen wij u het geschikte Turkije visum toesturen. Dit alles kunnen wij binnen een paar dagen voor u regelen en u hoeft hier slechts vijfentwintig euro voor te betalen. U hoeft niet bang te zijn dat u geen Turkije visum bij ons zult kunnen krijgen wanneer u enkel en alleen als toerist het land aandoet. Wij weigeren namelijk zelden iemand een Turkije visum wanneer alle papieren geheel op orde zijn. Wij hopen daarom ook dat wij u snel een keer op onze site zouden mogen verwelkomen.

Waar moet u extra op letten?

De veiligheidsdiensten in Turkije hebben de afgelopen jaren de teugels flink aangetrokken en dat heeft gevolgen voor uw bezoek. U hoeft ergens nergens voor te vrezen wanneer:

  • uw paspoort nog minstens 150 dagen geldig is
  • u beschikt over het juiste visum
  • u enkel als toerist het land bezoekt en binnen de aflooptermijn van uw visum het land weer verlaat

Wij hopen u voldoende over de mogelijkheden te hebben kunnen voorlichten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn