Iedereen droomt van een Raspberry

27 april 2016

Posted in ICT en Techniek

De computer bestaat nog niet zo heel lang. Pas aan het begin van de 20e eeuw kwam de computer pas echt goed in omloop en konden steeds meer mensen ook een computer thuis aanschaffen. Het was de ‘uitvinding’ van de laptop dat een keerpunt betekende. Iedereen kon nu een computer kopen en zelf meenemen naar verschillende plekken. Zonder deze ontwikkeling had de Raspberry Pi niet bestaan. Deze mini computer, kortgezegd de Raspberry’, dankt haar naam aan het formaat van de computer. Bij een Raspberry denken mensen direct aan de kleine en bovendien mooie vrucht. Kenmerken waar de Raspberry computer zich ook kan en wil associëren. De Raspberry bestaat nog niet zo heel lang, maar is nu al de droom van iedereen. Op Vanallesmeer.nl kunt u alles rondom de Raspberry terugvinden, denk hierbij aan:

  • Behuizing
  • Pi-Boards
  • Alle resterende toebehoren

Uiteraard is Vanallesmeer.nl altijd beschikbaar voor het geven van meer informatie en denken ze graag met u mee over eventuele mogelijkheden en uitbreidingen van uw Raspberry. Doordat deze computer zo klein is, is deze gemakkelijk mee te nemen in elke handtas. De computer weegt erg weinig, dus met name voor elke vrouw is de Raspberry een uitkomst. Dit is heel mooi, maar de Raspberry is echt niet alleen voor vrouwen en het merk wil dit ook absoluut niet uitdragen. Juist voor mannen, of iedereen die erin geïnteresseerd is, is deze computer het modernste speeltje op computer gebied. De computer gebruikt een ander bestuderingssysteem dan wat iedereen gewend is, maar dit maakt het apparaat juist bijzonder. Bijzonder makkelijk in gebruik. Hetgeen wat de Raspberry zo ideaal maakt voor iedereen, is het feit dat de computer zo klein, zo licht van gewicht en zo goedkoop is. Want naast gemak, comfort en uiterlijk, is ook de prijs van groot belang bij het aanschaffen van elektronica.

De tijd vooruit met een Raspberry

De Raspberry Pi is haar tijd erg voorruit. Wanneer er geruchten gaan over nieuwe ontwikkelingen in de computerwereld dan is dit vaak al aangekondigd op Vanallesmeer.nl en wordt hier ook duidelijk uitgelegd wat de ontwikkelingen precies inhouden en uiteraard wat de voordelen zijn ten opzichte van de gebruikelijke computer. Tegenwoordig moet alles niet alleen ecologisch en biologisch verantwoord zijn, ook duurzaamheid is iets wat erg belangrijk is in de maatschappij. Doordat dit computertje erg klein van formaat is, is deze erg zuinig met energie. Uiteraard zijn de instellingen aan te passen waardoor de energie wat sneller opraakt dan normaal, echter dit is voor iedere gebruiker anders. Door het kleine formaat van de computer is deze niet alleen heel gemakkelijk te vervoeren ook is deze handig in gebruik in huis. De computer kan heel simpel op de televisie aangesloten worden en op deze manier kan iedereen gemakkelijk bijvoorbeeld een film kijken. Geruchten gaan er dat Netflix eventueel samen gaat werken met de ontwikkelaars van deze computer, zodat het nog gemakkelijker wordt om films af te spelen. Door het kleine formaat van de computer kan men dan ook films onderweg kijken via Netflix. Alle informatie rondom de ontwikkelingen van deze computer zijn terug te vinden op Vanallesmeer.nl .

Klein en fijn

Natuurlijk hebben veel mensen tegenwoordig een telefoon waar ze allerlei films mee kunnen kijken. Verschillende apps zijn gedownload op de telefoon en wanneer je in de trein zit, zit iedereen dan ook naar de telefoon te kijken zonder ook maar enig idee te hebben van wie nu eigenlijk naast ze zitten. Veel mensen vinden het zonde dat de technologie zo ver is gekomen, dat het de hele sfeer in het openbaar vervoer beïnvloed. Maar is dit juist niet hetzelfde als vroeger, toen men in het openbaar vervoer aandachtig de krant zat te lezen. De krant gaf juist eigenlijk meer overlast, want mensen zaten met hun armen in de lucht, over de ander heen en wanneer deze mensen klaar waren met de ene pagina werd de andere alweer onder luid krakend geluid omgeslagen. Voor de lezer was het trouwens ook helemaal niet fijn, want het was eigenlijk een grote moeite om de krant te lezen zonder dat andere mensen een boos gezicht trokken. Alhoewel iedereen eigenlijk de krant zat te lezen en niemand zich iets aantrok van een ander. De kleine computers van tegenwoordig zijn klein en fijn. Men kan snel, makkelijk en geruisloos in contact staan met de hele wereld. Er wordt tegenwoordig in de trein meer gewerkt dan ooit tevoren. Mensen sturen berichten, typen teksten en zoeken zelfs naar de ideale partner online, zonder zelfs maar op te kijken. Het is een beetje dubbel want mensen doen veel moeite om het ideaal profiel op een dating site aan te maken en zitten in de trein het profiel van anderen uit te checken, terwijl heel misschien de ideale partner van die persoon er juist wel naast op dezelfde bank zit. Tijden zijn anders dan vroeger, maar eigenlijk altijd hetzelfde gebleven. De technologie geeft ons veel en biedt mogelijkheden. Omdat deze computer zo goed ontwikkeld is en als beste uit verschillende testen komt, zou iedereen wel denken dat dit een duur apparaatje is. Voor slechts  €30,- kan deze kleine Raspberry al van u zijn. De hele wereld is binnen handbereik, ligt aan onze voeten en hoeft alleen maar even uit onze tas gehaald te worden. De Raspberry is om deze reden extreem populair onder forenzen. Met het grootste gemak wordt ontzettend veel bereikt. Meer informatie over dit pronkstuk van de technologie kunt u terug vinden op Vanallesmeer.nl .

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn