Infrarood verwarming

3 oktober 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

In mijn ogen zou infrarood verwarming wel eens het verwarmingssysteem van de toekomst kunnen zijn! We zijn natuurlijk allemaal op zoek naar alternatieve manieren om ons huis te verwarmen. We weten allemaal dat het niet heel lang mogelijk meer zal zijn om nog op het Groningse gas onze woningen warm te stoken. Natuurlijk kunnen we dan ander gas inkopen, maar fossiele brandstoffen zijn eindig en het is dus zaak om over te stappen op andere verwarmingsbronnen. Naar mijn idee is infrarood verwarming een heel goede oplossing en wel vanwege het feit dat dit gewoon op stroom werkt. Stroom kunnen we relatief eenvoudig groen opwekken, door bijvoorbeeld waterkrachtcentrales en windmolens. Of je kiest ervoor om zelf zonnepanelen op je dak te leggen, dan kun je zelfs zelf de energie opwekken die je nodig hebt om je huis te verwarmen! Zo ben je helemaal groen en duurzaam bezig en dat is goed voor het milieu! Ook is het uiteindelijk goed voor je portemonnee. Natuurlijk moet je eerst investeren in de zonnepanelen en de panelen voor de infrarood verwarming, maar vervolgens wek jij zelf het nodige stroom op, waardoor je energierekening een flink stuk lager uit zal vallen! Niet alleen vanuit het punt van duurzaamheid is het dus een goed idee om hierop over te stappen, ook vanuit financieel oogpunt is het zeker interessant!

Werking van infrarood verwarming

Hoe werkt infrarood verwarming nu precies? Het bestaat uit panelen die straling uitzenden om te verwarmen. Dit doen ze heel rechtstreeks, ze verwarmen namelijk niet de lucht, maar objecten. Met andere woorden, de stralen komen heel direct bij jou terecht. Dit is uiteraard ontzettend efficiƫnt. We weten waarschijnlijk allemaal wel dat warme lucht opstijgt, waardoor kachels altijd flink moeten branden om ervoor te zorgen dat alle lucht in een kamer op een aangename temperatuur komt. Als je gebruik maakt van infrarood verwarming, dan heb je hier geen last van, aangezien een paneel dus rechtstreeks jou verwarmt. Belangrijk om even te melden is dat dit geheel veilig is. Mensen hebben bij straling nog wel eens het beeld dat dit schadelijk zou zijn voor de gezondheid, maar dat is bij deze stralen absoluut niet het geval, het is volkomen veilig! Het is dus duurzaam, voordelig en efficiƫnt! Daar komt nog eens bij dat infrarood verwarming heel gemakkelijk aan te leggen is. De panelen kun je ophangen waar je maar wilt, je hebt alleen een stopcontact nodig om ze aan te kunnen sluiten. Ook daarom zie ik de toekomst van deze verwarmingsbron zonnig in!

Verschil in uiterlijk

En dan is er nog het punt van het uiterlijk van de panelen voor de infrarood verwarming, ook dat is volgens mij een reden dat dit een populair product gaat worden. Je kunt namelijk kiezen voor een paneel:

  • met een mooie print erop, zodat het eruit ziet als een schilderij of kunstwerk
  • waar je met krijg op kunt schrijven, dat dus in feite een soort krijtbord is
  • met spiegelfunctie

Die laatste variant is heel erg geschikt voor het gebruik in bijvoorbeeld de badkamer. Zo heeft jouw infrarood verwarming meteen een extra functie en kun jij deze gebruiken als spiegel. Ze nemen hierdoor ook eigenlijk geen extra ruimte in. Een spiegel heb je immers toch al nodig en een krijtbord komt bijvoorbeeld in de keuken ook altijd heel goed van pas. Een kunstwerk aan de muur geeft extra sfeer en als het dan ook nog voor warmte zorgt, is dit natuurlijk ideaal! Ik zie de toekomst van de infrarood verwarming dus zonnig in en raad daarom iedereen aan om eens op heatxl.com, de website van HeatXL, te kijken naar de mogelijkheden van dit verwarmingssysteem!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn