Anti snurk kussen voor mijn man

7 oktober 2018

Posted in Mens en gezondheid

Gek werd ik ervan. Elke nacht weer lag ik wakker, te woelen, in bed naast mijn man die hevig lag te snurken. De volgende dag was ik niet vooruit te branden en mijn nachtrust leed er echt sterk onder. Mijn man had echt helemaal nergens last van en vond dat ik me aanstelde. Dus buiten zijn weten om ben ik op zoek gegaan naar een oplossing, want dit kon echt zo niet langer. Toen kwam ik op de website van snurken terecht. Wat een zee aan informatie vond ik hier en, gelukkig, ook de oplossing voor ons probleem, want ik heb een hier het anti snurk kussen ontdekt.

Wat het anti snurk kussen doet

Een anti snurk kussen werkt echt heel goed. Het dwingt mijn man als het ware om niet meer op zijn rug te slapen. Een anti snurk kussen zorgt ervoor dat het slapen op de zij wordt gestimuleerd. Niet alleen brengt mij dat veel rust, maar scheelt het mijn man ook. Hij had in eerste instantie niet door dat ik zijn oude kussen had vervangen voor een anti snurk kussen. Natuurlijk voelde hij het wel toen hij ging liggen en ontdekte dat zijn lichaam hier en daar gecorrigeerd werd. Zijn hoofd, nek en schouders kregen veel betere ondersteuning en daar moest hij wel eerst behoorlijk aan wennen. Het is bij kussens altijd erg persoonlijk wat je fijn vindt. Ik zelf slaap bijvoorbeeld met mijn arm onder mijn kussen en voornamelijk lig ik op mijn buik. Mijn man, die echt al jaren in dezelfde houding lijkt te liggen, moest zich nu aanpassen aan zijn anti snurk kussen. Na wat geklaag en gesteun, en zoeken naar het oude kussen, wat ik in de schuur had verstopt, gaf hij toch wel toe. Uiteindelijk word je op een gegeven moment gewoon moe en val je in slaap. De volgende dag was meneer in een opperste best humeur. Dankzij het anti snurk kussen had hij heerlijk geslapen en werd hij veel soepeler wakker. Geen last meer van een stijve nek en ik had eindelijk eens een volle nacht doorgeslapen. Wat een genot.

De oorzaak van snurken

Het snurken van mijn man was eigenlijk al een jarenlang probleem. Of eigenlijk was het meer mijn probleem. De reden van zijn snurken was dan ook een combinatie van factoren:

  • Leeftijd, we zijn immers al bijna 60
  • Overgewicht, m’n man heeft daar de laatste jaren wat meer last van
  • Rugsnurken, nou dat was al duidelijk
  • Alcohol, na een wijntje, wat we toch regelmatig doen, ligt hij stationair te ronken

Dat laatste hadden we al vaker gehoord, maar ik kreeg altijd te horen dat ik ook vaak een wijntje drink en dat ik dus ook zou moeten snurken. Maar ja, als je bijna niet slaapt, krijg je daar ook niet de kans toe. Uiteindelijk is dit overigens wel een ding geworden, want sinds ik beter slaap is het al een paar keer voorgekomen dat ik ook regelmatig lig te snurken. Gelukkig slaapt mijn man dieper dan ik, maar ik heb hem al een paar keer wakker gesnurkt. Ik heb daarom nog maar een bestelling gedaan bij Snurken.nl en een anti snurk kussen voor mezelf gekocht. Die krijg ik als het goed is morgen binnen. Ik heb het anti snurk kussen van mijn man al wel eens geprobeerd en moet zeggen, dat beviel me prima. Het is inderdaad zo dat je er goed op ligt en het kussen behoorlijk comfortabel is. Ik ben benieuwd hoe het is om er vast op te slapen en niet meer mijn oude kussen te hebben, maar ik denk dat we nu samen beter zullen slapen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn