Jouw droomhuis bouwen

31 mei 2016

Posted in Woning en Tuin

vroombouw - Droomhuis bouwenWanneer je jouw huis binnenloopt wil je meteen een goed gevoel hebben. Je wilt je direct veilig voelen en alles moet snel vertrouwd zijn. Je woning moet voor jou betekenis hebben en je moet hier helemaal tot rust kunnen komen. Helaas leven veel mensen niet in het huis van hun dromen. Ze nemen genoegen met een klein appartement aan de rand van de stad of een kleine studio in het centrum. Ze kijken niet of nauwelijks naar de mogelijkheden die ze eigenlijk hebben. Wanneer je een goed inkomen hebt en een vaste baan is het geen enkel probleem om een beetje bij te lenen van de bank om je droomhuis te bouwen! Jouw droomhuis bouwen hoeft bovendien helemaal niet zo veel geld te kosten. Jij weet precies wat je wel en niet nodig hebt en daardoor kun je heel gericht keuzes maken. Zo kun je hoge kosten voorkomen en kan de bouw snel worden afgerond. Bij Bouwbedrijf Vroom laat je snel en eenvoudig jouw droomhuis bouwen. Dit bouwbedrijf heeft al tientallen jaren ervaring in de sector en levert de beste woningen tegen een zeer scherpe prijs. Op hun website, http://www.vroombouw.nl/, vind je veel meer informatie over de diverse bouwprojecten die zij op dit moment hebben lopen. Zelfs met een professioneel bedrijf om je te ondersteunen is een droomhuis bouwen geen peulenschil. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en die je zult moeten accepteren. Laat je jouw droomhuis bouwen? Dan zijn dit de dingen waar je aan moet denken:

  • Weet goed wat je wilt
  • Houd rekening met bijkomende kosten
  • Raak niet van slag door vertragingen

Wanneer je jouw droomhuis laat bouwen is het ontzettend belangrijk dat je goed weet wat je wilt. Hier praat men niet alleen over locatie of kleur van de bakstenen, maar ook over de indeling en de luxe die in het huis aanwezig moet zijn. Door enkel te kiezen voor de dingen die jij belangrijk vindt kun je kosten van de bouw laag houden. Bij de meeste bouwbedrijven wordt gewerkt met een specifiek type huis dat constant opnieuw wordt gebouwd. Het huis kan dan snel worden opgeleverd, maar is ook erg standaard. Bij van Haarst krijg je de optie om dit standaardmodel helemaal naar eigen inzicht aan te passen. Wil je wel of geen openhaard? Moet er een bad in de badkamer of is een douche voldoende? Door ruim van tevoren je wensen duidelijk aan te geven hoeft men in een later stadium niks meer te veranderen. Het zijn juist deze laatste kleine veranderingen die veel geld kunnen kosten!

Droomhuis bouwen; bijkomende kosten en vertraging

Wanneer je besluit jouw droomhuis te bouwen dan weet je dat dit geld gaat kosten. Je houdt rekening met de belangrijkste kostenposten, maar soms vergeet je iets of trek je voor bepaalde zaken te weinig geld uit. Schrik niet van bijkomende kosten, dit hoort er nou eenmaal bij. Probeer deze kosten zo goed mogelijk te drukken door een goede begroting te maken en te overleggen met het bouwbedrijf over de precieze kosten. Heel vaak vergeet je als particulier gewoon een aantal kostenposten in je begroting mee te nemen. Laat je opzet dus altijd even controleren door de experts. Waar men zich bijvoorbeeld vaak verkijkt is het klaarmaken van de kavel. Iedereen houdt rekening met de aanschaf van de grond, maar soms moet hier ook nog het één en ander aan gebeuren voordat de woning daadwerkelijk gebouwd kan worden. Je wilt natuurlijk niet dat je een droomhuis laat bouwen dat na enkele dagen verzakt of instort. Soms moet er veel werk gedaan worden om de kavel helemaal klaar te maken om op te bouwen. Er moet materiaal worden bijgestort of muren moeten worden verstevigd. Dit kan best wel wat geld kosten. Houd in je begroting rekening met dit soort zaken en probeer altijd een beetje extra geld opzij te zetten voor dit soort onvoorziene kosten. Laat je niet verrassen! Maak je ook niet druk om eventuele vertragingen, dit zit nu eenmaal in de aard van elk bouwproject. Een droomhuis bouwen kan dus lang duren, houd hier alvast rekening mee. Het komt geregeld voor dat materialen wat later worden geleverd, waardoor de bouw stilligt of slechts mondjesmaats verder kan gaan. Ook gaan er soms tijdens het bouwen dingen mis, die hersteld moeten worden. Het kan dan enkele dagen duren voordat deze problemen weer zijn opgelost. Een droomhuis bouwen is een enorm karwei en vergt veel geduld, maar levert aan het eind van de rit iets magisch op!

Denk aan je relatie!

Wanneer twee mensen besluiten een droomhuis te bouwen dan komt hun relatie altijd onder druk te staan. Meningsverschillen over geld, stress en slapeloze nachten, het zal allemaal over jullie heenkomen. Probeer echter verder te kijken dan de acute problemen en vol te houden tot het eind. Een droomhuis bouwen is een proces van enkele maanden, daarna kunnen jullie volop gaan genieten! Het is belangrijk om elkaar te blijven respecteren en om vooral ook tijd in elkaar te blijven stoppen. Probeer elkaar tijdens de bouw niet uit het oog te verliezen. Een droomhuis bouwen is ook een kwestie van geven en nemen. Op sommige terreinen zul je misschien iets aan je partner moeten schenken, zodat jij ook iets terugkrijgt wat je erg belangrijk vindt. Het is een kwestie van doorzetten. Surf snel naar http://www.vroombouw.nl/ en bekijk vandaag nog welke mogelijkheden er zijn. Jullie droomhuis wacht op jullie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn