Kies de juiste hypotheek voor jou

3 maart 2017

Posted in Financiën en Verzekeringen

Het is alweer even geleden dat wij onze hypotheek afsloten en ik kan me nog zo goed herinneren dat ik het zo spannend vond! Ook was ik in de veronderstelling toen dat een hypotheek afsluiten ongeveer het enige was wat ik moest doen en natuurlijk zorgen dat de hypotheek op tijd afbetaald zou zijn. Maar ik had er niet verder vanaf kunnen zitten. Wanneer het aankomt op hypotheken, zijn er constant weer veranderingen waar je in sommige gevallen toch echt rekening mee moet houden. Neem nu bijvoorbeeld de verandering in de regels omtrent de hypotheekrenteaftrek. Dit maakte het voor veel mensen toch een stuk moeilijker om bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Deze was vrij populair tot de verandering omtrent de aftrek werden doorgevoerd, maar inmiddels is het bijna nadelig om voor de hypotheekvorm te kiezen. De vormen die nu juist heel populair zijn:

  • Annuïteitenhypotheek
  • Lineaire hypotheek

Deze twee vormen worden nu het vaakst gekozen. Je hebt dan voor 30 jaar lang recht op de hypotheekrenteaftrek, wat de kosten van de hypotheken relatief laag houdt. Een huis kopen is zeker geen goedkope aangelegenheid en er komt vaak meer bij kijken dan mensen denken. Daarnaast vind ik dat het zeker aan te raden is om altijd een oogje in het zeil te houden wanneer het aankomt op hypotheken. We herinneren ons vast allemaal nog de schandalen met de woekerpolissen. Ze zeggen nu dat dit in de meeste situaties is opgelost, maar wat als het weer gebeurt? Je wilt natuurlijk niet dat je dit overkomt en dus is het een goed idee om de hypotheek die je hebt nauwkeurig bij te houden en eventueel iets te veranderen als dat nodig is.

In gesprek met een adviseur over de hypotheek

Een aantal jaar geleden hadden wij het idee om de hypotheek die we op dat moment hadden over te sluiten. We vonden de kosten die we toen betaalden gewoon te hoog en we kregen langzaam maar zeker door dat er ook echt andere mogelijkheden waren waar we eigenlijk wel gebruik van wilden maken. We kwamen al snel langs allemaal technische termen die ons bijna van het idee afbrachten. Zeker de boeterente schrok ons toch wel af en we waren er ineens niet meer zo zeker van of het oversluiten van onze hypotheek nu wel zo’n goed idee was. Totdat we op de website van Advies Nederland terecht kwamen. Als je ook maar iets over hypotheken wilt weten, dan zit je hier goed. Alles wat er ook maar mee te maken heeft, kom je hier tegen. Of het nu gaat over de verschillende hypotheekvormen die er zijn, meer informatie over de hypotheekrenteaftrek of bijvoorbeeld wat er allemaal bij komt kijken als je kiest voor het oversluiten van hypotheken. Hier staat altijd een adviseur voor je klaar om er met je over te praten.

Maak een afspraak voor een hypotheek

Je kunt bij Advies Nederland goed terecht op de website waar je eigenlijk alle informatie vindt die je nodig kunt hebben, maar soms is het gewoon prettiger om een persoonlijk gesprek hierover te hebben. Dat vonden wij ook en dus hebben we een afspraak gemaakt met een adviseur van Advies Nederland. Dit ging heel erg eenvoudig. We hebben simpelweg het contactformulier op de website ingevuld en aan de hand hiervan nam iemand van Advies Nederland contact met ons op. Het was allemaal heel snel geregeld. Tijdens het gesprek werden alle mogelijkheden met ons doorgenomen en kwamen alle details aan bod. Dit maakte het voor ons heel helder hoe we ervoor stonden en wat de beste optie was waar we voor konden kiezen. Lees meer

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn